ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Ο Γενικός Γραμματέας ΥΝΑΝΠ κ. Διονύσης Τεμπονέρας εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην κοπή πίτας του ΕΒΕΠ!

ΓΡ.ΜΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΣΧΕΣΕΩΝ

15/01/2019
Στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΕΒΕΠ παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας ΥΝΑΝΠ Διονύσης Τεμπονέρας, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης. Στο χαιρετισμό που απηύθυνε στους παραγωγικούς φορείς της πόλης, ευχήθηκε να είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον Πειραιά και για την ελληνική οικονομία ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νέο μεταμνημονιακό τοπίο που διαμορφώνεται στη χώρα και το οποίο περιλαμβάνει μείωση της ανεργίας, αύξηση των επενδύσεων αλλά και την εμφάνιση θετικού προσήμου στους δείκτες των εξαγωγών. 


Επιπροσθέτως έκανε, ενδεικτικά, μνεία στα μέτρα που ήδη περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2019 και που θα δώσουν μεγάλη ώθηση αλλά και ανακούφιση στους επαγγελματοβιοτέχνες της πατρίδας μας. Αυτά που ενδεικτικά ξεχώρισε ήταν:

- Η μη εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

- Η μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 10%.

- Η μείωση κατά 1/3 του συντελεστή κύριας ασφάλισης για ελεύθερους επαγγελματίεςαυτοαπασχολούμενους και αγρότες και η εφαρμογή ελάχιστης εισοδηματικής βάσης για επικουρική ασφάλιση και εφάπαξ παροχή.

- Η χορήγηση επιδόματος στέγασης σε νοικοκυριά που πληρώνουν ενοίκιο ή δόση στεγαστικού δανείου με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

- Η μείωση του φόρου στα μερίσματα από 15% σε 10%.

- Η μείωση του φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από 29% σε 28% το 2019 και στο 25%έως το 2022.

- Η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέους εργαζομένους.

- Η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για αγρότες – μέλη συνεταιρισμών, αγροτικούς συνεταιρισμούς και για ανενεργές επιχειρήσεις.

- Η επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού.

- Επίσης, η αύξηση των αιτημάτων για εγκατάσταση ναυτιλιακών εταιρειών, τα ρεκόρ στον τομέα του τουρισμού και κυρίως του θαλασσίου τουρισμού, η μετατροπή του Πειραιά σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του πλανήτη και ως διαμετακομιστικό πλέον κέντρο της ΝΑ Ευρώπης, αναδεικνύουν τις εξαιρετικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία.

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι με πνεύμα συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης δεν μπορούμε παρά να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.