ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018


ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΚΚΕ
Δελτίο Τύπου
Την περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικοποίησης της ΕΕ με την PESCOτη Μόνιμη Στρατιωτική Συνεργασία της ΕΕ, και τη στρατιωτική κινητικότητα, κατήγγειλε οευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κωσταντίνος Παπαδάκης στη συζήτηση του Ευρωκοινοβουλίου για την «Εφαρμογή της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας»Στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος ανέφερε τα εξής:

«Η ταχύτατη υλοποίηση της στρατιωτικοποίησης της ΕΕ, προμηνύει τον κίνδυνο γενικευμένης αναμέτρησης, με θύμα τους λαούς για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Μετά την PESCO, τη Μόνιμη Στρατιωτική Συνεργασία της ΕΕ,προωθείτε τώρα τη στρατιωτική κινητικότητα, τη Στρατιωτική Σένγκεν για άμεσες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις με κράτη μέλη να γίνονται ξέφραγο αμπέλι των ευρωνατοϊκών στρατευμάτων, για πολεμικές επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτοτελώς σε ανταγωνισμό ή και σε συνεργασία με άλλους ιμπεριαλιστές, για να αυξήσει τη λεία των δικών της μονοπωλίων. 
Στόχος να παραμεριστεί κάθε εμπόδιο: με κατάργηση ομοφωνίας στην εξωτερική πολιτική, με μηχανισμούς βιομηχανίας όπλων και χρηματοδότησής της πουφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια κι αναβαθμίζονται. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σημαιοφόρος των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή πρωτοστατεί στους πολεμικούς σχεδιασμούς, με βάσεις ορμητήρια, βάζοντας στο στόχαστρο τον ελληνικό λαό και τη χώρα. 
Οι λαοί μπορούν παλεύοντας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο να εμποδίσουν τα αιματοβαμένα σχέδια ΕΕ και ΝΑΤΟ κάνοντας πράξη το σύνθημα «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».
12/12/2018                                    Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ