ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Ο Νίκος Μπελαβίλας για την Ιπποδάμειο Αγορά !

Νίκος Μπελαβίλας
υπ. Δήμαρχος Πειραιά


Κατά την αρχαιότητα η κεντρική αγορά της εσωτερικής πόλης του Πειραιά ονομαζόταν Ιπποδάμειος Αγορά, προς τιμή του μεγάλου αρχιτέκτονα και πολεοδόμου του Ιπποδάμου του Μιλήσιου, ο οποίος ρυμοτόμησε την πόλη.
Σήμερα η αγορά του Πειραιά επιστρέφει στην πλατεία Ιπποδαμείας, στον χώρο του παλιού αμαξοστασίου των λεωφορείων του πρώην ΗΣΑΠ. Ένας πολυετής σχεδιασμός πλέον προχωρά στην υλοποίηση του σε συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής, της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, του ΟΚΑΑ και του υπερταμείου με την πολύτιμη υποστήριξη του ΕΜΠ. Πίσω από τον στρατηγικό σχεδιασμό του ΟΚΑΑ για τις νέες αγορές, βρίσκεται μέσω Συμφώνου Συνεργασίας με τον Οργανισμό σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής εδώ και δύο χρόνια το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος (ΕΜΠ) με διευθυντή τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά Νίκο Μπελαβίλα. 
«Ένα σημαντικό για την αναβάθμιση της πόλης έργο, περνά στην τελική του φάση. Ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια και οι εμπλεκόμενοι φορείς σε αγαστή συνεργασία υλοποιούν τον σχεδιασμό που εκτιμώ ότι θα μετατρέψει την περιοχή σε πόλο έλξης και επισκεπτών ενώ θα αλλάξει την εικόνα και της αγοράς και της πόλης» δήλωσε σχετικά ο Νίκος Μπελαβίλας.