ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Παν. Λαφαζάνης: «Τσίπρας – Δραγασάκης, ακυρώνοντας το ν. Κατσέλη, εκτελούν κυριολεκτικά χιλιάδες νοικοκυριά»!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιτυχία ΛΑΕ – Κινήματος η αναστολή 9 πλειστηριασμών
14/11/2018
Η Λαϊκή Ενότητα, συνεχίζοντας τον αγώνα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, συμμετείχε και σήμερα Τετάρτη, 14/11/2018, σε συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα σε συμβολαιογραφεία, που πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Οι αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις είχαν για άλλη μία φορά συγκεκριμένα αποτελέσματα, αφού κάτω από την πολιτική πίεση που προκάλεσε η αναγγελία τους ανεστάλησαν 9 πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών, μεταξύ των οποίων ήταν και 3 πρώτες κατοικίες.

Στην Αθήνα, σημερινή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη 1 το μεσημέρι, έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Σταδίου 43, όπου είχαν προγραμματιστεί μεταξύ άλλων πλειστηριασμός, που αφορούσε διαμέρισμα, 93 τ.μ, στη Ραφήνα, με επισπεύδουσα την ALPHA BANK, με τιμή 1ης προσφοράς 63.000 ευρώ, καθώς και διαμέρισμα 135 τμ 93 τ.μ, στους Αμπελόκηπους, με επισπεύδουσα την ALPHA BANK, με τιμή 1ης προσφοράς 119.000 ευρώ. Τελικά, κάτω από την πίεση της αναγγελίας αυτής της κινητοποίησης, και αυτοί οι 2 πλειστηριασμοί ανεστάλησαν.


Στη συγκέντρωση στην Αθήνα συμμετείχαν μπλοκ της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της 
Π. Λαφαζάνη και της «Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΛΑΕ, αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 700 περίπου ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και πρώτες κατοικίες, ενώ το 70% του συνόλου τους αφορά ακίνητα αντικειμενικής αξίας πολύ κάτω των 300.000 ευρώ, παρά τα συνεχιζόμενα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες, ούτε ακίνητα με αντικειμενική αξία κάτω από αυτό το όριο.

Μεταξύ των πλειστηριασμών, που είχαν προγραμματιστεί σήμερα, ήταν στο συμβολαιογραφείο στην οδό Ακαδημίας 62 και αυτό ο οποίος αφορούσε πρώτη κατοικία τετραμελούς οικογένεια, αντικειμενικής αξίας 67.000 ευρώ, με τιμή εκκίνησης τα 88.000 ευρώ, όσο και το υπόλοιπο του δανείου που χαρακτηρίστηκε «κόκκινο». Η οικογένεια έχει ήδη καταβάλει στο διάστημα 2004-2012 εκτός από 20.000 ευρώ που αφορούσαν σε καθαρό κεφάλαιο δανείου και άλλες 30.000 ευρώ σε τόκους.


Η ΛΑΕ και το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών και με τις σημερινές κινητοποιήσεις τους διαμήνυσαν στο μνημονιακό πολιτικό, οικονομικό και τραπεζικό κατεστημένο ότι κλιμακώνουν τους αγώνες τους ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και ότι δεν τους τρομοκρατούν οι αστυνομικές και δικαστικές διώξεις κατά του Π. Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών της ΛΑΕ και του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών

Στη διάρκεια της αγωνιστικής κινητοποίησης, ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε Παν. Λαφαζάνης έκανε την παρακάτω δήλωση:


«Χάρη στην παρέμβαση του κινήματος ανεστάλησαν σήμερα σε αυτό το Συμβολαιογραφείο και οι δύο πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας που επρόκειτο να γίνουν. Είναι μια επιτυχία μας μέσα στο πλαίσιο των επιτυχιών που έχουμε όποτε κάνουμε αγωνιστικές παρεμβάσεις. Θέλω να τονίσω επίσης ότι αποτελεί έγκλημα των εγκλημάτων το γεγονός ότι η κυβέρνηση πάει να τελειώσει το νόμο Κατσέλη μέχρι το  τέλος του χρόνου. Η ακύρωση του νόμου Κατσέλη με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις, ισοδυναμεί κυριολεκτικά με εκτέλεση πολλών χιλιάδων φτωχών νοικοκυριών που θα χάσουν το σπίτι τους. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το γρηγορότερο. Πρέπει να ανατραπεί ένα ολόκληρο μνημονιακό σύστημα σάπιο και διεφθαρμένο.»

Για το Γραφείο Τύπου
Αθήνα 14/11/2018