ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΛΠ (ΕΤΧΥ/ΟΛΠ) ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΛΠ (ΕΜΥ/ΟΛΠ)!



Πειραιάς 19.10.2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι φασίστες επιτίθενται στην περιοχή του Περάματος και της Σαλαμίνας, σε μετανάστες και αντιφασίστες. Τα τελευταία χρόνια είχαμε τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη Ζώνη, την εισβολή του Λαγού σε σχολείο του Περάματος για να διώξει τα προσφυγόπουλα, την επίθεση σε αντιφασιστική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας, την επίθεση σε δημοσιογράφο που κάλυπτε την απεργία των εργαζομένων στην ΣΕΠ/COSCO στο Ικόνιο.
Είναι πρόκληση μετά από τόσες επιθέσεις οι φασίστες να κυκλοφορούν ανενόχλητοι σε Πέραμα και Σαλαμίνα. Το αντιφασιστικό κίνημα που έδειξε τη μαζικότητα του στα μεγάλα αντιφασιστικά συλλαλητήρια στα πέντε χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Σύνταγμα και στο Κερατσίνι, δεν πρόκειται να επιτρέψει να ξαναστηθούν τα δολοφονικά τάγματα εφόδου στις γειτονιές του Πειραιά. 
Η δίκη για τα εγκλήματα και τις επιθέσεις των οργανωμένων φασιστών συνεχίζεται και αποκαλύπτεται στο πανελλήνιο η δολοφονική δράση και αποδεικνύονται ποιοι είναι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί. Οι δολοφονικές, μισαλλόδοξες, ρατσιστικές  και φασιστικές επιθέσεις αυτών των ομάδων δεν είναι ανεκτές από κανέναν εργαζόμενο του Πειραιά. 
Το συνδικαλιστικό κίνημα της πόλης μας οφείλει να καταδικάσει αυτές τις ενέργειες και να υπερασπιστεί την ελεύθερη έκφραση και τη δημοκρατία. Καλούμε την Πολιτεία και τους θεσμούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε συντεταγμένα να σταματήσουν οι δολοφονικές επιθέσεις.
Καλούμε τους εργαζόμενους να στηρίξουν την αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 12:00, στα Καραβάκια Περάματος και να δώσουμε την απάντηση που αρμόζει σ’αυτούς που επιχειρούν να επιβάλλουν το φόβο και τον τρόμο.
Τα Διοικητικά Συμβούλια