ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Καταγγελία: "ΌΧΙ όφειλε να πει στην εξάντληση των πληρωμάτων και την ταλαιπωρία των επιβατών σε συγκεκριμένες περιπτώσεις"!!!


Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

PROS PEIRATIKOI@YAHOO.GR
ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ


Κύριοι δημοσιογράφοι  της ναυτιλίας του Πειραιά
 σας στέλνω ένα κείμενο που αφορά  την αρνητική κατάσταση της 
ακτοπλοΐας  φέτος.
Αν δεν σταματήσει άμεσα ...
τα χειρότερα έρχονται... 

Ευχαριστώ!


Γραμμή ΣΥΡΟΥ -ΤΗΝΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ… η κατάντια της άλλοτε  ραχοκοκαλιάς  της ακτοπλοΐας .

Αγαπητοί φίλοι , νησιώτες , καραβολάτρες και όσοι ταξιδέψατε τη δεκαετία του 80΄ με το ΄΄Παναγία Τηνου΄΄…  το 90΄΄ με το΄΄ ΝΑΙΑΣ 2΄΄…  μετά με το ΄΄ΕΞ.ΑΦΡΟΔΙΤΗ΄΄ και τη δεκαετία του 2000 με το Μπλου Σταρ ΙΘΑΚΗ  της γραμμή Πειραιάς-Σύρος-Τήνος-Μύκονος  ,φαντάζομαι ότι είστε απογοητευμένοι με το χάλι που επικρατεί στην συγκεκριμένη γραμμή των Κυκλάδων.
Μέχρι πριν  την οικονομική κρίση πληθώρα πλοίων  εξυπηρετούσαν καθημερινά την εν λόγω γραμμή τα οποία σε αντίθεση με τη κακή συνήθεια πλοίων των λοιπών γραμμών (ΠαροΝαξία-Δωδεκάνησα) ήταν σχεδόν πάντα συνεπή στις αφιξοαναχωρήσεις τους.

Μέχρι τις αρχές του 2000 η Ελληνική κοινωνία  και κατ΄επέκταση η ακτοπλοΐα είχε προχωρήσει πολλά βήματα μπροστά με αποτέλεσμα  οι νησιώτες  και οι ταξιδιώτες   να χρυσοπληρώνουν  τις ταχύτητες  των high-speed και άλλων ταχυπλόων ,να  απολαμβάνουν τις ταχύτητες και τις ανέσεις των Βlue Star , να υπομένουν και να ταλαιπωρούνται από τα εναπομείναντα παλιά πλοία  ΑγαπητοΒεντούρηδων και Αγούδημου αντίστοιχα αναμένοντας την επικείμενη αντικατάσταση τους από σύγχρονα.  
Και  ναι!!! … πέρασε η εποχή που οι επιβάτες ξημεροβραδιάζονταν  στα λιμάνια περιμένοντας το ΜΙΛΕΝΑ, το ΝΤΑΛΙΑΝΑ και το ΡΟΜΙΛΝΤΑ … και ναι!!!...ήρθε η εποχή που ΤΑ ΠΛΟΙΑ περίμεναν τους επιβάτες στα λιμάνια… και ναι!!!.. μετά ήρθε η ΄΄οικονομική κρίση΄΄ η οποία άρχισε να μειώνει τις ταχύτητες των πλοίων… αλλά και πάλι τα περισσότερα πλοία περίμεναν τους επιβάτες στα λιμάνια… και  μετά η  κρίση συνεχίστηκε και  ναι!!!...άρχισαν να πωλούνται πλοία…σταμάτησαν να αντικαθιστώνται τα παλαιά πλοία… σταμάτησαν να συντηρούνται σωστά πολλά πλοία.
Κάπου εδώ η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει και  κάποια  ΝΑΙ έπρεπε να γίνουν ΟΧΙ…Και δεν μιλώ για Τα ΌΧΙ που  λένε τα τουριστικά γραφεία  σε όσους θέλουν να επισκεφτούν τη Σύρο γιατί δεν έχουν εισιτήρια για Σύρο με το BLUE STAR που πάει Ρόδο  αφού αυτά είναι ΄΄καβατζωμένα΄΄ για προορισμούς  των Δωδεκανήσων με σκοπό το μέγιστο κέρδος της ακτοπλοϊκής εταιρείας.
Δεν μιλώ για τα ΌΧΙ  που λένε σε οδηγούς ΙΧ οχημάτων και φορτηγών με προορισμό τη Σύρο…αλλά και από Σύρο για Πειραιά…λόγω έλλειψης χώρου στο γκαράζ  του πλοίου.   
Μιλώ για τα ΌΧΙ  που έπρεπε να πείτε πρώτοι ΕΣΕΙΣ κύριοι της ΠΝΟ   στην εξάντληση και την σκλαβιά του πληρώματος του Blue Star Paros αλλά και  του Ν.Μύκονος και άλλων πλοίων …και μην αρνηθείτε ότι δεν γνωρίζετε.
ΌΧΙ έπρεπε να πείτε κύριοι της ΠΝΟ στην ανοχή της  ΄΄ψευτοσυντήρησης΄΄ των πλοίων και την πίεση αυτών μέχρι βλάβης.
ΌΧΙ έπρεπε να πείτε στην άνευ ουσία και αποτελέσματος  κινητοποίηση σας  με 24ώρη απεργία την 3η του Σεπτέμβρη (πριν το τέλος της τουριστικής περιόδου)  η οποία απλά θα ταλαιπωρήσει  το επιβατικό κοινό (Έλληνες και ξένους) και τους νησιώτες αλλά θα ωφελήσει τους ακτοπλόους γιατί θα κάνουν οικονομία καυσίμων  για μια μέρα και μετά την επόμενη θα γεμίσουν ασφυκτικά τα πλοία τους. 
ΌΧΙ έπρεπε να πει το Υπουργείο Ναυτιλίας  στην ασφυκτική πίεση  των δρομολογίων των πλοίων κάνοντας δεκτά περισσότερα αιτήματα για δρομολογήσεις πλοίων  ,ΌΧΙ όφειλε να πει  στην εξάντληση των πληρωμάτων και την ταλαιπωρία των επιβατών σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.
 Σε τοπικό επίπεδο  το πιο βροντερό ΌΧΙ έπρεπε να πείτε πρώτοι εσείς  κύριοι τοπικοί Άρχοντες  της Σύρου , αφού υποτίθεται ο λόγος ύπαρξης σας είναι το Δημόσιο συμφέρον του τόπου σας. Αντί αυτού  ανεχθήκατε να υποβαθμίσουν την πρωτεύουσα των Κυκλάδων το χειμώνα αντικαθιστώντας το BLUE STAR NAXOS με πλοίο που πισωγύρισε  το νησί σας στις αρχές  της δεκαετίας του 80΄.  Μετά  σας άρεσε που ΄΄παραμυθιαστήκατε΄΄  από διάφορους ακτοπλόους ότι θα δρομολογήσουν πληθώρα πλοίων  που θα περνούν και από Σύρο πράγμα ανέφικτο  , εφόσον  γνωρίζετε ότι το νησί δέχεται σχεδόν κατ΄αποκλειστικότητα Έλληνες τουρίστες  των οποίων ο αριθμός μετά την κρίση έχει συρρικνωθεί  , εξ΄ου και ο λόγος για τον οποίο μετά το 2009 οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αφαίρεσαν σε μεγάλο βαθμό τη Σύρο από τα δρομολόγια τους αφού εσείς και οι προκάτοχοι σας ούτε για αστείο δεν δείξατε πραγματικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών  τουριστικής ανάπτυξης  του νησιού .                                                               ΌΧΙ έπρεπε να πείτε κύριοι Άρχοντες της Σύρου γιατί Ιούλιο και Αύγουστο άφησαν το νησί σας με το μικρότερο και το λιγότερο ταχύ πλοίο της BLUE STAR , ενώ πέρσι η ίδια εταιρεία είχε δρομολογημένα τις μισές ημέρες της εβδομάδας τα BLUE STAR 1 &2 από ΠΕΙΡΑΙΑ -ΣΥΡΟ-ΜΥΚΟΝΟ μετ επιστροφής.  
ΌΧΙ έπρεπε να πείτε κύριοι Συριανοί επιχειρηματίες του τουρισμού , της εστίασης, των μεταφορικών εταιρειών αλλά και όλοι οι πολίτες στην κατάντια της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σύρου κυρίως με τον Πειραιά και στις ανακοινώσεις  του Δήμου σας περί αύξησης της τουριστικής κίνησης της Σύρου , ο οποίος χρησιμοποιεί στατιστικά στοιχεία με παραπλανητικό  τρόπο για αποκόμιση  πολιτικού οφέλους.  
ΌΧΙ από όλους  μας  και κυρίως από αυτό το ανάλγητο και αδιάφορο κράτος στα πειράματα για μέγιστη κερδοφορία  της  Τράπεζας  Πειραιώς  (ΑΤΤΙΚΑ GROUP-BLUE STAR  FERRIES-  HELLENIC SEAWAYS) εις βάρος των ναυτικών , των νησιωτών , των τουριστών, των πλοίων , της ασφάλειας και του Δημοσίου συμφέροντος.
Ναι στο ιδιωτικό συμφέρον …αλλά όχι εις βάρος του Δημοσίου.
Με αγάπη και απογοήτευση , από το μπαλκόνι μου στη Φρεαττύδα …αφού δεν κατάφερα να βρω εισιτήρια τις ημερομηνίες που επιθυμούσα να πάω στον τόπο καταγωγής μου τη Σύρο.

Υ.Γ.  Το νυχτερινό εξπρές του BLUE STAR PAROS  έχει καταντήσει εξπρές του μεσονυκτίου.
        Υπουργέ,  του χρόνου  μην το επιτρέψεις  …έλεος.
 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
peiratiko reportaz: το peiratiko reportaz δημοσιεύει την καταγγελία 
και αναμένει απαντήσεις
 από το υπουργείο Ναυτιλίας, την ΠΝΟ και τις εταιρείες!

Για το πειρατικό
Πόπη Χριστοδουλίδου