ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Σύλληψη αλλοδαπών για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα καθώς και των διακινητών τους στην Καλαμάτα!

Γρ. Μ.Μ.Ε & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ 

9:27 μ.μ.
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της αρμόδιας Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν έρευνες από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πύλου και από περιπολικό σκάφος υπαγωγής της, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για τον εντοπισμό ύποπτου Ι/Φ στη θαλάσσια περιοχή Μεσσηνιακού κόλπου, πιθανώς εμπλεκόμενου σε έκνομες πράξεις .

Αποτέλεσμα των ανωτέρω ερευνών ήταν ο εντοπισμός, στη θαλάσσια περιοχή δεκαπέντε (15) ναυτικά μίλια νοτίως νήσου «ΒΕΝΕΤΙΚΟ», του Ι/Φ σκάφους “PORTSEE” σημαίας Delaware, με εξήντα τρεις (63) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (47 άνδρες, 10 γυναίκες και 6 παιδιά).
Το ανωτέρω ιστιοφόρο ακινητοποιήθηκε, από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , αν και οι χειριστές του είχαν αρνηθεί να σταματήσουν τον πλου προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος.
Το “PORTSEE” οδηγήθηκε, συνοδεία δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα της Καλαμάτας όπου στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, συνελήφθησαν οι τρεις (03) χειριστές του εκ των εξήντα τριών (63) επιβαινόντων, ηλικίας 29, 23 και 29 ετών, φερόμενοι ως διακινητές των υπολοίπων, ενώ επίσης προέκυψε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί είχαν μεταφερθεί οδικώς από την Αθήνα σε παραλία Μεσσηνιακής Μάνης όπου επιβιβάστηκαν στο ιστιοφόρο, με σκοπό τη μεταφορά τους σε έτερη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το ιστιοφόρο και μια βοηθητική λέμβος με εξωλέμβια μηχανή .