ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
peiratikoi@yahoo.gr

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

Ψήφισμα αλληλεγγύης της ΠΕΝΕΝ...


Όχι στην έκδοση του Τούρκου αγωνιστή Τουργκούτ Καγιά

Πρόσφατα ο Άρειος Πάγος έλαβε μια ανεπίτρεπτη απόφαση σύμφωνα με την οποία αποδέχεται την έκδοση του Τούρκου αγωνιστή της δημοκρατίας και της ειρήνης Τουργκούτ Καγιά (ιστορικός και δημοσιογράφος) ο οποίος διώκεται για την πολιτική του δράση από τις Τουρκικές αρχές.

Η απόφαση αυτή παραβιάζει κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της δημοκρατικής βούλησης του ελληνικού λαού.
Η απόφαση αυτή για την έκδοσή του συνεπάγεται την σύλληψη - φυλάκιση και τον κίνδυνο της φυσικής του εξόντωσης εάν εκδοθεί και παραδοθεί στο Τουρκικό καθεστώς.
Η ΠΕΝΕΝ υψώνει φωνή αλληλεγγύης στον Τούρκο αγωνιστή και απαιτεί να σταματήσει οποιαδήποτε διαδικασία για την έκδοσή του.
Επιβάλλεται η κυβέρνηση και ο αρμόδιος επί της δικαιοσύνης Υπουργός να του εξασφαλίσουν πολιτικό άσυλο και να αφεθεί άμεσα ελεύθερος.
Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει υπόψη της τις έντονες διαμαρτυρίες του δημοκρατικού λαού μας, πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων, επιστημονικών φορέων, εργατικών συνδικάτων και συλλογικοτήτων και να του παράσχει πολιτικό άσυλο.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ