ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση; Το απίθανο γκράφιτι της οδού Γούναρη που μας γεμίζει νοσταλγία...

http://tempo24.news- αναδημοσίευση

Μακράν, το καλύτερο γκράφιτι της πόλης. Στην οδό Γούναρη στην Πάτρα. Ο Θανάσης Βέγγος μας τρέχει στη... νοσταλγία. Όταν το ArtWalk3 υποδέχθηκε την δέκατη τοιχογραφία από μια ξεχωριστή ομάδα καλλιτεχνών, τους Political Stencil, η πόλη απέκτησε τον δικό της, αξέχαστο.. Θανάση. 
Η τοιχογραφία δημιουργήθηκε με την ευγενική χορηγία της Κινηματογραφικής Λέσχης Πατρών και  βρίσκεται στην οδό Δημ. Γούναρη 146 - 156.
Οι Political Stencil είναι ένα σύνολο ανθρώπων τυχαίας σύνθεσης, που προέκυψε από μια κοινή αναγκαιότητα. Κοινό στοιχείο όλων τους είναι η τεχνική του stencil και το περιεχόμενο αυτής, το οποίο εμπεριέχει άμεσα ή έμμεσα πολιτικό μήνυμα και σχολιασμό. Tα μέλη των Political Stencil είναι απόφοιτοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και συναφών σχολών γραφιστικής.
Καθορίζονται ως υποκείμενα πέραν της ερμηνείας του νόμου και ορίζουν τη δράση τους έξω από τα πλαίσια της κυρίαρχης αισθητικής.  Δίνουν χρώμα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, σε ένα γκρίζο και ουδέτερο πολεοδομικό σύμπλεγμα, στοχεύοντας σε ένα πράγμα: να χτυπήσουν την ψυχή του θεατή στο κέντρο , με πρόθεση να προκαλέσουν τη στιγμιαία αφύπνιση του.