ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Το τοπικό συστημικό κατεστημένο του Πειραιά στην υπηρεσία των εφοπλιστών!

ΠΕΝΕΝ 
Μια προκλητική εκδήλωση διοργανώνεται με την μορφή ημερίδας από την «Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος» στον Πειραιά στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης στις 26 Ιουνίου 2018 με θέμα: «Η συνεισφορά της ελληνικής ναυτιλίας στις τοπικές κοινωνίες».

Ομιλητές σε αυτήν την εκδήλωση – παρωδία φέρονται ο Δήμαρχος Πειραιά, ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Πειραιά, ο γνωστός υπέρμαχος της «κοινωνικής συμμαχίας» με την ΓΣΕΕ Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης και η Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά Ειρήνη Νταϊφά.
Μάλιστα στην ίδια εκδήλωση για πολλοστή φορά ο δήμαρχος Πειραιά, που ενίοτε συμπεριφέρεται ως υπάλληλος του κ. Μαρινάκη, θα βραβεύσει τον κύριο Μαρινάκη για την συμβολή του στην τοπική αυτοδιοίκηση…….
Πρόκειται για μια άθλια, ξεδιάντροπη πολιτική - κοινωνική  εκδήλωση που επιδιώκει την προβολή και διαφήμιση του εφοπλιστικού κεφαλαίου το οποίο διαχρονικά έχει μηδενική συνεισφορά στα δημόσια φορολογικά έσοδα της χώρας μας και αυτό σε μια περίοδο όπου ο λαός και οι εργαζόμενοι έχουν δεινοπαθήσει από τα σκληρά και βάρβαρα μνημονιακά μέτρα στους μισθούς, στην φορολογία, στις συντάξεις και ευρύτερα στα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματά τους.
Την ίδια στιγμή το παρασιτικό εφοπλιστικό κεφάλαιο φοροδιαφεύγει, έχει μετατρέψει την ελληνική και ελληνόκτητη ναυτιλία σε ένα απέραντο εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί η μαύρη ανασφάλιστη και χαμηλόμισθη εργασία, έχει εξοστρακίσει τους έλληνες ναυτεργάτες από τα πλοία εφαρμόζοντας το δόγμα «ή θα δεχθείτε να είστε χαμηλόμισθοι με αποδοχές Πακιστάν – Φιλιππίνων ή θα μείνετε εκτός ελληνικής Ναυτιλίας»!!!
Αυτήν την πολιτική του υπηρέτη της εφοπλιστικής ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας διεκπεραίωσε μεταπολεμικά με επιτυχία όλο το αστικό πολιτικό σύστημα και μαζί ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος όχι μόνο άφησε ανέπαφο αυτό το αντιδραστικό – αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο αλλά με μέτρα και πολιτικές το στήριξε και το ενίσχυσε παραπέρα….
Συνιστά πρόκληση για το ταξικό Ναυτεργατικό κίνημα, τον Ναυτεργατικό κόσμο της χώρας μας, για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του Πειραιά να διοργανώνονται τέτοιες κακόγουστες φιέστες οι οποίες μοναδικό στόχο έχουν να προσφέρουν κοινωνική αναγνώριση και καταξίωση στο πιο ακραίο τμήμα του κεφαλαίου τους έλληνες εφοπλιστές…..
Αναφορικά με την προτεινόμενη βράβευση του κ. Μαρινάκη, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ο «μεγάλος αυτός πατριώτης εφοπλιστής» έχει στην ιδιοκτησία του δεκάδες πλοία και ούτε σε ένα από αυτά δεν υπάρχει η ελληνική σημαία, αντίθετα κυματίζουν περήφανα στους ιστούς της πρύμνης τους διάφορες πειρατικές σημαίες ευκαιρίας. Επίσης στα πλοία του δεν έχει ούτε έναν έλληνα Ναυτεργάτη.!!!
Προφανώς αυτά αποτελούν ασήμαντες λεπτομέρειες για το πολιτικοκοινωνικό κατεστημένο του Πειραιά…… 
Αποτελεί ντροπή και καταισχύνη για τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες σε αυτήν την άθλια φιέστα η επιβράβευση των εφοπλιστών που διαχρονικά είναι οι μεγάλοι απόντες από οποιαδήποτε συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία, στο ελληνικό κράτος και την ελληνική οικονομία.
Εκτός και εάν οι διοργανωτές θέλουν να προβάλουν τα ψίχουλα που ορισμένοι εφοπλιστές διαθέτουν από την ασύδοτη επιχειρηματική δράση τους σε επιλεγμένες κατευθύνσεις, εκκλησία Πειραιά κ.λπ με σκοπό να καρπωθούν περγαμηνές ως χορηγοί, δωρητές και άλλα συναφή στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν κάποια λαϊκά ερείσματα και προφανώς να επωφεληθούν με τον τρόπο αυτό στην αντιμετώπιση των ποινικών υποθέσεων που είναι σε εξέλιξη και την εμπλοκή τους σε σοβαρότατες δικαστικές υποθέσεις που είναι υπό διερεύνηση …..
Είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός, οι εργαζόμενοι και οι Ναυτεργάτες θα γυρίσουν την πλάτη σε αυτές και άλλες αθλιότητες που επινοούν τα τοπικά πειραϊκά αστικά και μικροαστικά λόμπυ για να βρεθούν στο προσκήνιο της επικαιρότητας και να δώσουν δείγματα υποταγής στους διάφορους Μαρινάκηδες και στους άλλους μεγαλόσχημους του εφοπλιστικού κεφαλαίου…..

Αντώνης Νταλακογεώργος
Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ. Βλέποντας την σύνθεση της «Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος» αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτή αποτελείται από τις γνωστές συστημικές πολιτικές δυνάμεις που είναι με συνέπεια προσηλωμένες στο μοντέλο της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου και με την σημερινή εκδήλωσή τους αποδείχνουν ότι υπηρετούν πιστά την εφοπλιστική προπαγάνδα.