ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Αφιερωμένο στη Φιλία το 27ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη!

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Ταχ. Δ/νση: Κύπρου 7
Τ.Κ : 18233, Αγ. Ι. Ρέντης
Τηλ.: 2104819007-2104821555
Fax: 2104822370
Πληροφορίες: Χριστίνα Πικραμμένου
e-mail: grtypounikaias@gmail.com

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ
23/5/2018
                           
                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 63

Θεατρικές, μουσικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις από μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 27ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας από τις 19 Μαΐου έως τις 27 Ιουνίου με συνδιοργανωτές τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας- Ρέντη.

Το Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη αποτελεί τα τελευταία 27 χρόνια σημείο καλλιτεχνικής δημιουργίας κι έκφρασης για τους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων. Με αφορμή το Φεστιβάλ, οι μαθητές καλούνται να ξεδιπλώσουν τις δημιουργικές τους ικανότητες, να τις καλλιεργήσουν, να δράσουν ομαδικά και να συμμετάσχουν ενεργά στην προετοιμασία μιας εκδήλωσης.

Στο φετινό Φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στη “Φιλία”, θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 800 μαθητές, οι οποίοι με το πέρας της κάθε εκδήλωσης θα λάβουν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.
Αφιερωμένα στη “Φιλία” είναι, επίσης, και δύο ολιγόλεπτα βίντεο που επιμελήθηκαν ο Δήμος και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Ρέντη τα οποία και προβάλλονται πριν από κάθε εκδήλωση του Φεστιβάλ.

Η έναρξη του Μαθητικού Φεστιβάλ έγινε το Σάββατο 19 Μαΐου με τη μουσική παράσταση του 2ου Γυμνασίου Νίκαιας σε συνεργασία με χορωδίες των ΚΑΠΗ. Ήταν μία παράσταση όπου δύο γενιές με χρονική απόσταση, τραγούδησαν, έπαιξαν μουσική, χόρεψαν κι αλληλεπίδρασαν σκηνικά. Συμμετείχαν 180 χορωδοί (40 μαθητές και 140 μέλη της χορωδίας των ΚΑΠΗ) και 13μελής ορχήστρα αποτελούμενη από ενήλικες και μαθητές, με διαλόγους γραμμένους αποκλειστικά από τους μαθητές αλλά κι αυτοσχεδιασμούς, με τη “διαγενεακή συνύπαρξη” να γίνεται “διαγενεακή σύμπραξη” πάνω στη σκηνή προσφέροντας ένα απαράμιλλο θέαμα.
Την επόμενη ημέρα, στο Ανοιχτό Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, το 10ο Δημοτικό Νίκαιας με συμμετοχή από το 6ο Γυμνάσιο Νίκαιας παρουσίασαν τη μουσικοχορευτική παράσταση “Πραγματευτής εγύριζε...” αφιερωμένη στις παραδόσεις του λαού μας και στην οποία συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα και μέλη της θεατρικής ομάδας του 10ου Δημοτικού σχολείου.

Οι παραστάσεις του 27ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας συνεχίζονται την Τετάρτη 23 Μαΐου στις 8.30 το απόγευμα με τη μουσικοχορευτική εκδήλωση του 4ου Γυμνασίου Νίκαιας, “Η πέρδικα κι ο αετός, χορεύουν τραγουδούν”, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κηποθέατρο της Νίκαιας (Κύπρου & Προύσης).
Αναλυτικά το πρόγραμμα του 27ου Φεστιβάλ διαμορφώνεται ως εξής:

Τετάρτη 23 Μαΐου: 4ο Γυμνάσιο Νίκαιας, «Η πέρδικα και ο αετός, χορεύουν τραγουδούν», μουσικό-χορευτική εκδήλωση, ώρα: 20:30

Σάββατο 2 Ιουνίου: 6ο Γυμνάσιο Νίκαιας, «Πέρσες» του Αισχύλου, Θεατρική παράσταση, ώρα: 21:00
Πέμπτη 7 Ιουνίου: 17ο Δημοτικό Νίκαιας, μουσικό-χορευτική παράσταση μαθητών Στ’ τάξης, ώρα: 21:00
Σάββατο 9 Ιουνίου: 9ο Γυμνάσιο Νίκαιας. Σύντομο θεατρικό με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος και την ηχορύπανση από τη συμμετοχή του σχολείου στο πρόγραμμα Ecomobility. Παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Το μαγαζί με τα μαντολίνα», ώρα: 20:30
Τρίτη 12 Ιουνίου: 2ο Δημοτικό Νίκαιας, «Ας κρατήσουν οι χοροί…», θεατρική παράσταση, ώρα: 21:00
Τετάρτη 13 Ιουνίου: 10ο Δημοτικό Νίκαιας, «Για την Ειρήνη και την Πολιτεία των Ονείρων μας», θεατρική παράσταση βασισμένη σε έργα του Αριστοφάνη, ώρα: 21:00
Πέμπτη 14 Ιουνίου: 4ο Δημοτικό Νίκαιας, «Αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο», μουσική εκδήλωση, ώρα: 21:00
Κυριακή 24 Ιουνίου: 2ο Γυμνάσιο Νίκαιας, «Συγγνώμη», θεατρική παράσταση (διασκευή του θεατρικού έργου “Plastilina” της Καταλανής συγγραφέως Marta Buchaca). Ώρα: 21:00
Τετάρτη 27 Ιουνίου: 5ο Λύκειο Νίκαιας, «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ, ώρα: 21:00. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου (Άγγ. Σικελιανού & Βεργίνας)