ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

"Καλούμε τα σωματεία, του εργαζόμενους, τους, τους φτωχούς αγρότες, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών, να απομονώσουν τις δυνάμεις που προωθούν τον «κοινωνικό αυτοματισμό» συγκαλύπτοντας την αιτία των προβλημάτων, που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου.

ΠΕΜΕΝ                           ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ                          ΠΕΕΜΑΓΕΝ     

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 18 Απρίλη 2018

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης, του ΥΝΑ και  του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού για υπονόμευση της απεργίας έπεσαν στο κενό, με την παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και την παρουσία των ναυτεργατών από τα καράβια  στη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ και  αποφασίστηκε νέα 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική κλιμάκωσης, από την Πέμπτη 19 Απρίλη 06:00 έως την Παρασκευή  20 Απρίλη 06:00.

Οι διοικήσεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, χαιρετίζουν την καθολική - μαχητική συμμετοχή των ναυτεργατών στην Πανελλαδική απεργία  που εξελίσσεται με επιτυχία σε όλα τα λιμάνια της χώρας, ενάντια στην αντιλαϊκή  πολιτική  εφοπλιστών - κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ – ΕΕ. Προωθούν την κατάργηση της υποχρεωτικής εφαρμογής της κλαδικής ΣΣ Εργασίας και της ασφάλισης στο δημόσιο ασφαλιστικό φορέα ΝΑΤ – ΕΦΚΑ των ναυτεργατών. Ζήτημα που αφορά γενικότερα όλους τους εργαζόμενους, σε συνδυασμό με τις νέες μειώσεις  των οργανικών συνθέσεων  σε όλες τις κατηγορίες  καραβιών,  θέτουν  σε αυξημένο κίνδυνο την ίδια τη ζωή των επιβατών και των ναυτεργατών, για την αύξηση της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου.
Οι  δραματικές μειώσεις μισθών, συντάξεων,  η φοροληστεία  του  εισοδήματος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, των κατοίκων των νησιών και γενικότερα  των ανθρώπων του μόχθου, συνεχίζεται με την ενίσχυση του αντεργατικού θεσμικού πλαισίου στη ναυτιλία.
Σε αυτή τη κατεύθυνση  εντάσσονται  οι  πρόσφατες δημαγωγικές δηλώσεις  του  πρωθυπουργού κ.Τσίπρα από την Ρόδο για την ακτοπλοΐα, με  νέα προνόμια - χρηματοδότηση των εφοπλιστών, τεμαχισμό του Δικτύου των Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών σπάει τον ενιαίο χαρακτήρα της Ακτοπλοΐας, επιδεινώνοντας την κατάσταση που επικρατεί στην εξυπηρέτηση των νησιών.
Οι εφοπλιστές θα κρατήσουν τις γραμμές φιλέτο, θα καθορίζουν τις τιμές των εισιτηρίων και τα ναύλα των εμπορευμάτων, τη συχνότητα των δρομολογίων των καραβιών με κριτήριο την αύξηση της κερδοφορίας τους σε αντίθεση με τις λαϊκές ανάγκες. Επιφέροντας ταυτόχρονα συντριπτικό χτύπημα στους μισθούς στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών.
            Καλούμε τα σωματεία, του εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών, να απομονώσουν τις δυνάμεις που προωθούν τον «κοινωνικό αυτοματισμό» συγκαλύπτοντας την αιτία των προβλημάτων, που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου.
Αγωνιζόμαστε για: 
√ Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις
√ Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751€
√ Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών  νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και τη κοινωνική ασφάλιση, ενάντια στον ν.4387/2016, τον επανυπολογισμό των συντάξεων και στις περικοπές της προσωπικής διαφοράς.
 Κατάργηση του κανονισμού 3577/1992 της Ε.Ε  και των αντεργατικών νόμων  2932/2001, 4150/2013 για την Ακτοπλοΐα, απόσυρση του  σχεδίου της  υπουργικής απόφαση  και των άλλων νομοθετικών παρεμβάσεων του   υπουργού ναυτιλίας,  που ισοπεδώνουν κατακτήσεις των ναυτεργατών.
√  Σύγχρονες – ασφαλείς , φτηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Απρόσκοπτη, τακτική σύνδεση των νησιών με τα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας και δια – νησιωτική σύνδεση για όλη τη διάρκεια του χρόνου. Εδώ και τώρα μείωση των εισιτηρίων και των ναύλων των οχημάτων κατά 50% στην ακτοπλοΐα
Kανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ