ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΠΕΣ-ΝΑΤ, ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 28/3/2018










ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ                     ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟΜΑΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ




Η Γενική Συνέλευση των μελών της ΠΕΣ-ΝΑΤ που έγινε σήμερα Τετάρτη 28 Μάρτη 2018 αφού άκουσε τον απολογισμό και προγραμματισμό δράσης του ΔΣ τις ομιλίες των συναδέλφων με οργή και αγανάκτηση διαπιστώνει ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή αντισυνταξιουχική πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Η εφαρμογή αυτής της πολιτικής επιβεβαιώνει τον αδίστακτο χαρακτήρα της κυβέρνησης που είναι προς όφελος του Ελληνικού και ξένου κεφαλαίου, της ΕΕ του ΔΝΤ και σε βάρος των συνταξιούχων και όλου του ελληνικού λαού.
Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της για κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο συνεχίζει να εφαρμόζει τις αποφάσεις των προηγουμένων κυβερνήσεων με (Περικοπές  συντάξεων στις κύριες και επικουρικές) αλλά ετοιμάζεται να εφαρμόσει με βάση τον ν 4387/16 και νέα μέτρα όπως η περικοπή της προσωπικής διαφοράς, η μείωση του αφορολόγητου, η εξαφάνιση του ΕΚΑΣ που θα έχουν οδυνηρές συνέπειες για όλους μας.
Εκφράζουμε την αντίθεση μας στον επαναυπολογισμό των συντάξεων μας, τις περικοπές, την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, την αλλαγή των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης σε περίπτωση θανάτου, χηρείας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ü  Κατάργηση του νόμου 4387/16 αλλά και όλου του νομοθετικού πλαισίου που κατακρεουργεί τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μας.
ü  Επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης
ü  Αποκλειστικά δημόσια καθολική και δωρεάν υγεία.
ü  Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ναυτολόγηση σε όλα τα πλοία ναυτεργατών με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
Καλούμε: τους συνταξιούχος και εργαζόμενους σε οργάνωση και αγώνα με διεκδικητικό πλαίσιο την ασφάλιση, την φορολογία, ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Πειραιάς 28/3/2018
Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης