ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

ΠΕΜΕΝ,ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ,ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Ο Γ.Γ της ΠΝΟ είχε το θράσος να δηλώσει ότι τα μέτρα για το ασφαλιστικό για τους ναυτεργάτες είναι «το καλύτερο από τα χειρότερα που έχουμε μπροστά μας»!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

12 Γενάρη 2018

Στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού  με επικεφαλή τον Γενικό Γραμματέα Γ.Χαλά, επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά τον άθλιο ρόλο τους στην υπηρεσία των εφοπλιστών και σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.
Ο Γ.Γ της ΠΝΟ είχε το θράσος να δηλώσει ότι μετά την χτεσινή συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας κ.Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Εργασίας κ.Πετρόπουλο,  τα μέτρα για το ασφαλιστικό που προετοιμάζονται με την εφαρμογή του νόμου λαιμητόμου 4387/2016 για τους ναυτεργάτες είναι «το καλύτερο από τα χειρότερα που έχουμε μπροστά μας».

Δεν εμφάνισαν ούτε ένα γραπτό κείμενο και συμπλήρωναν στην ενημέρωση ότι ο υπουργός Εργασίας κ.Πετρόπουλος δεν δίνει το γραπτό κείμενο με τις θέσεις του γιατί αν το δώσει  θα είναι η πολιτική του αυτοκτονία.   
Οι ναυτεργάτες να γνωρίζουν ότι αυτές οι δυνάμεις  του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού,
• αντί να διεκδικούν την κατάργηση του ν.4387/2016 (φορολογία – ασφαλιστικό) και συνολικά των αντεργατικών νόμων όπως και το πολυνομοσχέδιο που χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία, τα κοινωνικά επιδόματα, φέρνει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κά,
• αντί να αγωνίζονται για την άμεση έκδοση συντάξεων που εκκρεμούν από τον Μάη του 2016 και οι ναυτεργάτες παίρνουν προσωρινές συντάξεις από 384 έως 721 ευρώ.
• αντί να διεκδικούν την επαναφορά με νομοθετική κατοχύρωση της ΕΓΣΣΕ, με κατώτερο βασικό μισθό στα 751 ευρώ, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών, των στοιχειωδών βασικών αναγκών.
Είναι άξιοι υπερασπιστές της αντιλαϊκής πολιτικής των εφοπλιστών, του κεφαλαίου, της Ε.Ε, του ΔΝΤ και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, την ίδια τακτική του «λιγότερου κακού» ακολούθησαν και το 2010 με τον ν.3845 (έκοψε 13η και 14η σύνταξη) που δήλωνε ο Γ.Γ της ΠΝΟ μετά από συνάντηση με τον τότε υφυπουργό Εργασίας κ.Κουτρουμάνη ότι «τα μέτρα δεν μας πιάνουν».


Αυτές οι δυνάμεις δεν δίστασαν να απορρίψουν την πρόταση των σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ για συνέχιση του απεργιακού αγώνα με νέα 24ωρη απεργία, είναι οι ίδιες, που με την στάση τους συνέβαλαν στα ελλείμματα του ΝΑΤ, στην απώλεια της περιουσία του, στην υπονόμευση του Οίκου Ναύτη, να οπλίζουν το χέρι της εργοδοτικής τρομοκρατίας.
Καλούμε τους ναυτεργάτες να απομονώσουν τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, να δυναμώσουν τον αγώνα σε κάθε καράβι, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο των  δυνάμεων του ΠΑΜΕ την Δευτέρα 15 Γενάρη τη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια, με προσυγκέντρωση στις 5:30 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος.

 ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ