ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ- ΠΕΑΛΣ...


Η ΠΕΑΛΣ επισήμανε την κρισιμότητα του θέματος και την πρόθεση διεκδίκησης άμεσης επίλυσης


Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 at 09:21
Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/04


Σας ενημερώνουμε ότι στις 16-01-2018 πραγματοποιήθηκε με τη συμμέτοχη υπηρεσιακών παραγόντων, της ΠΕΑΛΣ και της ΠΟΕΠΛΣ, προγραμματισμένη ευρεία σύσκεψη με θέμα την εφαρμογή  του άρθρου 69 του ν. 4504/2017 “Παροχή υπηρεσιών Υγείας από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.” σύμφωνα με το οποίο στα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τις οικογένειές τους μπορεί να παρέχονται από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας, αποκατάστασης της υγείας και συμβουλευτικής υποστήριξης, καθώς και συνταγογράφησης, εκτέλεσης συνταγών και εντολής διενέργειας παρακλινικών εξετάσεων.

Στην εν λόγω σύσκεψη, η ΠΕΑΛΣ επισήμανε την κρισιμότητα του θέματος και κατάστησε σαφή την πρόθεσή μας να διεκδικήσουμε την άμεση επίλυσή του εντός του πλαισίου που ορίζει ο Νόμος κυρίως σε ότι αφορά την πρόσβαση στην επί πίστωση χορήγηση φαρμάκων στα στελέχη ΛΣ.

Υπήρξε ταύτιση  απόψεων για την αναγκαιότητα επίσπευσης των απαραίτητων διαδικασιών και άμεσης έκδοσης κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  που θα ρυθμίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και θέματα σχετικά με δαπάνες για την παροχή των ανωτέρω υπηρεσιών, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Η ΠΕΑΛΣ τονίζει ότι για την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4504/2017 δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού και αδικαιολόγητων καθυστερήσεων. Πρόθεσή μας είναι να συμβάλλουμε εποικοδομητικά στις κανονιστικές (Π.Δ, Υ.Α, ΚΥΑ) διαδικασίες που απαιτούνται για την εφαρμογή των άρθρων του εν λόγω νόμου και να βοηθήσουμε από την πλευρά μας, με οποιοδήποτε τρόπο κριθεί, για την τυχόν απεμπλοκή θεμάτων, πάντα επ’ ωφελεία του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και των στελεχών του.

Για κάθε εξέλιξη θα σας ενημερώνουμε με νεότερες ανακοινώσεις μας.

Για το Δ.Σ.

       Ο Πρόεδρος                   Ο Γενικός Γραμματέας

Σπύρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ       Γιάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ