ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία...

Η εφημερίδα των Συντακτών-Αναδημοσίευση

nauplio-kakokairia-630.jpg

Μεγάλες καταστροφές στο Ναύπλιο από τους θυελλώδεις ανέμους | EUROKINISSI / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ 

Πολλά και σοβαρά τα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, με ισχυρούς ανέμους, χιόνια, βροχές και πολύ κρύο.
Διακόπηκαν ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, πλοίο παρασύρθηκε από τους ανέμους, μεγάλες καταστροφές στο Ναύπλιο, ζημιές και στη Θεσσαλονίκη από τον δυνατό Βαρδάρη.

Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Σοβαρά προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια έχουν δημιουργήσει οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στα πελάγη από χθες το βράδυ. Κανένα δρομολόγιο δεν γίνεται από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ για τον Αργοσαρωνικό γίνονται μόνο τα δρομολόγια με τα συμβατικά πλοία. Ανοιχτό είναι το πορθμείο Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.
Το βράδυ της Τετάρτης, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, δεν κατάφερε να προσεγγίσει στο λιμάνι της Μυκόνου το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ» με 153 επιβάτες, 37 ΙΧ, 5 δίκυκλα και 18 φορτηγά, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ραφήνα προς Άνδρο – Τήνο – Μύκονο και συνέχισε για το λιμάνι της Σύρου, όπου προσέδεσε στη συνέχεια.
Πρόβλημα και για το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Naxos» το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά προς Πάρο – Νάξο – Δονούσα – Αιγιάλη – Αστυπάλαια. Το πρωί της Πέμπτης δεν κατάφερε να προσεγγίσει το λιμάνι της Δονούσας και συνέχισε το δρομολόγιό του για Πάτμο.
Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν έξι επιβάτες και δύο φορτηγά αυτοκίνητα.

Ναύπλιο

Μεγάλες καταστροφές στο κέντρο της αργολικής πόλης, όπου δέντρα ξεριζώθηκαν καταπλακώνοντας αυτοκίνητα.
Συγκεκριμένα, στην οδό Κύπρου τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από μεγάλα πεύκα, ενώ άλλα δέντρα έπεσαν στην παραλιακή στον δρόμο προς Κιβέρι, στην πλατεία Αρβανιτιάς.
Ακόμα και πλάκες και μάρμαρα του μόλου ξεριζώθηκαν ενώ εκτεταμένες ζημιές σημειώθηκαν σε καταστήματα, καφέ και εστιατόρια, στα οποία τέντες και τραπεζοκαθίσματα έγιναν ένα κουβάρι.

Θεσσαλονίκη

Δυνατός Βαρδάρης έντασης 7 έως 8 Μποφόρ φυσάει από τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας όχι μόνο πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και προβλήματα σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος. Η θερμοκρασία βρίσκεται στους 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ υπάρχει συννεφιά.
Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί κλήσεις για πτώσεις δένδρων σε περιοχές του κέντρου και της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Εξαιτίας των ανέμων έχουν παρασυρθεί στους δρόμους κάδοι απορριμμάτων, ξηλώθηκαν πινακίδες και τέντες, ενώ φερτά υλικά κάλυψαν δρόμους, με αποτέλεσμα να απαιτείται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς.
Επίσης, υπάρχουν καταγγελίες για διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε περιοχές περιφερειακά της Θεσσαλονίκης.
Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ακυρώθηκε μία πτήση από και προς Κωνσταντινούπολη, αλλά οι πρωινές πτήσεις έγιναν κανονικά.

Κέρκυρα

Απαγορευτικό απόπλου ισχύει και για τα πλοία ανοιχτού τύπου από το λιμάνι της Κέρκυρας προς Ηγουμενίτσα, Λευκίμμη και Παξούς, ενώ από το πρωί κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου.
Από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στο νησί, δέντρο ξεριζώθηκε στην περιοχή της Γαρίτσας, στο Μον Ρεπό και έπεσε πάνω σε σπίτι, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Μυτιλήνη

Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι έντασης έως και 10 Μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο υποχρέωσαν τον καπετάνιο του πλοίου «Νήσος Χίος», που πραγματοποιεί τη γραμμή Λαύριο - Αϊ Στράτης - Μύρινα – Καβάλα, να μπει για ασφάλεια στον κόλπο του Μούδρου στη Λήμνο.
Εκεί παραμένει μέχρι να κοπάσουν οι άνεμοι, αφού παρά τις προσπάθειες το πλοίο δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι της Μύρινας. Ο 50 περίπου επιβαίνοντες με προορισμό τη Λήμνο παραμένουν στο πλοίο, μέχρι να γίνει εφικτό να δέσει με ασφάλεια στη Μύρινα.
Το ίδιο πλοίο δεν είχε καταφέρει να δέσει στο λιμάνι του Αϊ Στράτη και συνέχισε το ταξίδι του προς τη Λήμνο.
Στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκεται λόγω απαγόρευσης απόπλου το πλοίο «Νήσος Μύκονος» προερχόμενο από Καβάλα με προορισμό τη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία με κατάληξη τον Πειραιά.

Φλώρινα

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Πρεσπών, έπειτα από απόφαση του δημάρχου, Παναγιώτη Πασχαλίδη, ξεκίνησαν τα μαθήματά τους δύο ώρες αργότερα, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών και της χιονόποτωσης.

Η πρόγνωση του καιρού

Όπως μεταδίδει το meteo.gr, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες στα δυτικά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με βελτίωση στη συνέχεια και θυελλώδεις βορειοδυτικούς ανέμους. Τοπικές χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά τμήματα και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές.
Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 7 έως 11 βαθμούς στην κεντρική και νότια, 6 έως 9 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 9 έως 12 βαθμούς στις Κυκλάδες και τοπικά έως τους 13 βαθμούς στην Κρήτη, 10 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα, ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 Μποφόρ και τοπικά τις πρωινές ώρες στον Κορινθιακό Κόλπο πολύ θυελλώδεις 9 Μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και ενισχυμένους βορειοδυτικούς ανέμους στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς. Οι άνεμοι πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 Μποφόρ και τοπικά τις πρωινές ώρες στη θάλασσα πολύ θυελλώδεις 9 Μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και ενισχυμένο βαρδάρη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.