Google+ Followers

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
peiratikoi@yahoo.gr

Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΚΑΡΗΣ.: Έφυγε από τη ζωή ένας άξιος Λιμενάρχης!

Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017

www.limenikanea.gr-αναδημοσίευση

Ακόμη και όταν η ασθένειά του τον είχε καταβάλει συνέχιζε να χαμογελά, συνέχιζε να προσφέρει, να είναι εκεί, να βοηθά. Ο Κυριάκος ήταν έμπνευση για όλους όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε. Αντιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, διέπρεψε στην επαγγελματική του καριέρα, σε ένα επαγγελματικό στίβο δύσκολο, υπηρετώντας ως Λιμενάρχης τον τόπο του την Αίγινα.
Η μεγάλη και ανιδιοτελής προσφορά του στο νησί ορίζεται από μία ακόμη ενασχόλησή του, τον αθλητισμό. Στον Ναυτικό Όμιλο Αίγινας ως μέλος του Δ.Σ. και αργότερα στον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αίγινας του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος. 
Για όλους εμάς ήταν ένα πρότυπο. Ο τρόπος που περιέβαλε με αγάπη την οικογένειά του, η επιθυμία του να βοηθά και να είναι δίπλα στους φίλους του, η σεμνότητά του.


Ο Κυριάκος Γκαρής "έφυγε" σήμερα τα ξημερώματα στο Ναυτικό Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν σε ηλικία 51 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στον ενοριακό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην "Παναγίτσα", αύριο Σάββατο στις 2 το μεσημέρι.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνου, τα χρήματα να διατεθούν για την ενίσχυση του νοσοκομείου Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος"
.
..............................................................................................................................................................

Διαβάστε τι έγραψε ο κ. Δημοσθένης ΠαπαλεονάρδοςΥποναυάρχος Λιμενικού Σώματος (Ε.Α) για τον Λιμενάχη της Αίγινας. 

Με πολλή θλίψη η τοπική κοινωνία της Αίγινας πληροφορήθηκε σήμερα το θλιβερό άκουσμα του πρόωρου θανάτου του αξιαγάπητου και ικανότατου Λιμενάρχη της Αίγινας 
Αντιπλοίαρχου ΛΣ Γκαρή Κυριάκου. 

Πενθεί το Λιμενικό Σώμα για την αναχώρηση για το μεγάλο ταξίδι ενός επίλεκτου στελέχους του. Το Λιμεναρχείο της Αίγινας θρηνεί το ξαφνικό χαμό του συνετού , εργατικού , αγαπητού και δραστήριου Προϊσταμένου του.

Ο Κυριάκος έδωσε έναν τιτάνιο αγώνα με την ασθένεια του και τελικά νικήθηκε . 

Ήξερε πολύ καλά να δίνει μάχες και να αγωνίζεται για τη ζωή. 

Προσέφερε σπουδαίο έργο στην Αίγινα και στον αθλητισμό. Κανείς από τους φίλους του δεν πιστεύαμε ότι ο Κυριάκος θα ηττηθεί από την επάρατη ασθένεια του γιατί γνωρίζαμε ότι πάντα ήταν νικητής. 
 
Ο Αντιπλοίαρχος ΛΣ Γκαρής Κυριάκος γεννήθηκε στην Αίγινα το έτος 1966. Το 1985 κατετάγη στο Λιμενικό Σώμα στη Σχολή Υπαξιωματικών από όπου αποφοίτησε το 1986 ως Κελευστής ΛΣ. 

Τοποθετήθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου (1986-1988) και ακολούθως στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά (1993-1994).

 Μετά από μια εξαιρετική δραστηριότητα μετατίθεται το 1994 στο Λιμεναρχείο Αίγινας. Το 2000 τοποθετείται ως Λιμενοσταθμάρχης Αγκιστρίου και το 2005 επανέρχεται στο ΛΧ Αίγινας όπου παραμένει ως το θάνατο του εργαζόμενος αόκνως. 

Από τον Ιούνιο 2010 αναλαμβάνει Λιμενάρχης Αίγινας όπου παράγει ένα αξιόλογο έργο ευρισκόμενος μέρα νύχτα στην Υπηρεσία και διδάσκοντας με την εμπειρία του τους νεώτερους συναδέλφους του στεκόμενος πάντα δίπλα τους, ακόμη και στο στάδιο της προσωπικής του δοκιμασίας μη φειδόμενος κόπων. 

 Στα τελευταία σοβαρά περιστατικά που συνέβησαν στο νησί ( Σύγκρουση Duente, βύθιση αλιευτικού κ.α) παρ' ότι δοκιμαζόταν σκληρά με την υγεία του στάθηκε όπως πάντα δίπλα. 
  
Τιμήθηκε με το μετάλλιο Ευδοκίμου Υπηρεσίας Α' και Β΄ τάξης, το μετάλλιο Ευδοκίμου Διοικήσεως Β΄ τάξης από την Υπηρεσία του καθώς και με το μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Β΄τάξης. Έλαβε επίσης το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Φοίνικα από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας. 

 
Αγαπημένε μας φίλε και συνάδελφε Κυριάκο θα μας λείψει η παρουσία σου, το χαμόγελο σου, η καλωσύνη σου αλλά προπάντων το ήθος σου! Το παράδειγμα σου να γίνει μίμηση σε όλους τους συναδέλφους μας! Ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να σε οδηγήσει στον Παράδεισο και να παρηγορήσει την αγαπημένη σου σύζυγο Μαρία και τα άξια παιδιά σου Γρηγόρη και Αναστασία για τα οποία μέχρι τελευταία καμάρωνες και έδωσες τα πάντα μέχρι την ώρα της κοίμησης σου! 
Καλό ταξίδι αγαπημένε μου φίλε Κυριάκο! Καλό Παράδεισο!
 

 

Οι τρεις τελευταίες φωτογραφίες προέρχονται από δημοσιεύσεις του Aeginaportal.