ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
peiratikoi@yahoo.gr

Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017

Ανακατασκευή πεζοδρομίων στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας για περισσότερη ασφάλεια των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα - AMEA!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                 Πειραιάς, 28/12/2017
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ                   
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακατασκευή των πεζοδρομίων του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας για την διευκόλυνση της πρόσβασης ατόμων με μειωμένη κινητικότητα θα πραγματοποιηθεί μετά από την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου.

Το έργο, προϋπολογισμού 580.000 € χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, θα δημοκρατηθεί και θα εκτελεστεί από το Δήμο. Περιλαμβάνει εργασίες ανακατασκευής των πεζοδρομίων προκειμένου να καταστούν προσβάσιμα, λειτουργικά και ασφαλή για τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα. Η παρέμβαση θα γίνει στη κεντρική οδό Σμύρνης, από την οδό Κωνσταντινουπόλεως έως την οδό Καραολή & Δημητρίου, προς τη πλατεία Κύπρου.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν αποξήλωση των υφιστάμενων ασφαλτοταπήτων (συνολικής επιφάνειας 1.680 τετραγωνικών μέτρων) και κατασκευή νέων, ανακατασκευή πεζοδρομίων με προδιαγραφές για άτομα με μειωμένη κινητικότητα (ειδικές συνδέσεις, ανακλαστικές ταινίες κλπ), δενδροφυτεύσεις και αναβάθμιση του φωτισμού.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης στην εισήγησή του τόνισε ότι το έργο αναβαθμίζει τη λειτουργία της πόλης και την καθιστά φιλική και λειτουργική για τους κατοίκους και ειδικά για τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα, βελτιώνει την οδική ασφάλεια και εντάσσεται σε ένα συνολικό εν εξελίξει πρόγραμμα παρεμβάσεων σ' όλη την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά που στοχεύει στην αναβάθμιση των αστικών υποδομών και στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.
                                                                            Από το Γραφείο Τύπου