ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Με δυναμικό τρόπο, σκληρή γλώσσα και αλήθειες, που δείχνουν πως η πολιτική ηγεσία είναι και...άσχετη και λίγη, η ΠΕΑΛΣ καταγγέλλει τον υπουργό Ε.Ν , τον πρώην υπουργό και όλους αυτούς, οι οποίοι διαπράττουν ατοπήματα σοβαρά εις βάρος του προσωπικού του Λ.Σ!!!

ΠΕΑΛΣ: Σχέδιο Νόμου ΥΝΑΝΠ:  Θύματα μικροσυνδικαλιστικών και μικροπολιτικών λόγων κορυφαία θεσμικά ζητήματα που αφορούν στο Λιμενικό Σώμα και τα στελέχη τουΔηλώνουμε δυσαρεστημένοι κι απογοητευμένοι γι' αυτή την 

οπισθοδρόμηση...

Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο....

Η ιστορία και το μέλλον αποδίδουν πάντα«τα του Καίσαρος

 τω Καίσαρι»

Αριθμ.Πρωτ.: Φ.200/Ε/136/17

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Τρίτη 21-11-2017 με την πραγματοποίηση της τελευταίας συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου αναφορικά με το σχέδιο νόμου του ΥΝΑΝΠ ολοκληρώνεται ο κύκλος των συνεδριάσεων ώστε ακολούθως να υποβληθεί προς ψήφιση. 

Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΕΑΛΣ εδώ και δύο χρόνια έχει τοποθετηθεί επανειλημμένως προφορικά και εγγράφως επί του σχεδίου νόμου με τεκμηριωμένες παρατηρήσεις – προτάσεις τόσο στον κ. Υπουργό όσο και στα πολιτικά κόμματα, εκφράζοντας με επιχειρήματα την αντίθεσή της αλλά και την εισήγησή της επί αρκετών άρθρων που αφορούν στο Λιμενικό Σώμα και τα στελέχη του.

Σ’ αυτή τη μοναχική πορεία βρήκαμε ερμητικά κλειστές πόρτες, πολλά εμπόδια, αδιαλλαξία, τα οποία καταγγείλαμε στο υπόμνημα που καταθέσαμε στη Βουλή κατά την συνεδρίαση της συζήτησης του σχεδίου νόμου στην αρμόδια Επιτροπή προτάσσοντας τη μη παρουσία μας ως μορφή διαμαρτυρίας προς τον κ. Υπουργό αναφορικά με την στάση του αυτή αλλά και την απροθυμία του να λάβει υπόψη τις προτάσεις μας.

Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε.

Κορυφαία θεσμικά ζητήματα που αφορούν στο Λιμενικό Σώμα  και τα στελέχη του αποτέλεσαν θύματα μικροσυνδικαλιστικών και μικροπολιτικών λόγων, της προσωπικής και υπηρεσιακής ανέλιξης κάποιων, της ψηφοθηρίας, λίγων άσχετων και «εξαρτημένων» συνδικαλιστών, αντι-λιμενικών ή καλύτερα αντι-αξιωματικών συνδικαλιστών  κι όχι μόνο, που δυστυχώς εμείς τους οπλίσαμε με την εγγραφή μας ως μέλη τους και σήμερα μας πυροβολούν, οι οποίοι κατάφεραν να «πείσουν» τον Υπουργό να φέρει στην Βουλή ένα νομοσχέδιο κατώτερο των περιστάσεων και των αναγκών μας, που οδηγεί πίσω το Λιμενικό Σώμα και τα στελέχη του, ανοίγει το δρόμο για την αλλαγή της δομής του ΛΣ, την απαξίωση του, του «πλήρους ελέγχου μας» και την πολιτικοποίησή του – είδαμε προτάσεις στον κ. Υπουργό προς συμπερίληψη στο σχέδιο νόμου για την μεταφορά όλων των οικονομικών αντικειμένων του ΥΝΑΝΠ, της ναυτικής εκπαίδευσης, της ναυτικής εργασίας, της ναυτιλιακής πολιτικής, των θαλάσσιων συγκοινωνιών, της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων και λοιπών υποστηρικτικών δομών (οργάνωση, πληροφορική και άλλα) εκτός Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ακούσαμε πρόταση για τη συμπερίληψη διάταξης που θα δίνει το δικαίωμα σε πολιτικό προσωπικό να τοποθετείται στα προξενικά λιμεναρχεία. 

Η ΠΕΑΛΣ δεν μπορεί και δεν θα μπορούσε να συμφωνήσει και δεν στηρίζει άρθρα όπως αυτά των μεταθέσεων με απόφαση Υπουργού, των μετατάξεων με στόχο την τακτοποίηση όσων το όνειρο δεν έγινε εξ αρχής πραγματικότητα, αόριστων άρθρων περί της ιεραρχικής εξέλιξης με θύματα τους ΑΞ ΣΝΔ , του πειθαρχικού, της αξιολόγησης μας με αοριστολογίες, της αποκοπής αρμοδιοτήτων από το Λ.Σ., της μεταφοράς υπηρεσιών σε άλλο φορέα, της εισαγωγής των Αξιωματικών στο Λ.Σ. μέσω Πανελληνίων χωρίς τις κατάλληλες προϋποθέσεις (κτιριακή υποδομή, εκπαιδευτικό πρόγραμμα, καθηγητές κ.λ.π.), τις τοποθετήσεις σε θέσεις εξωτερικού με κριτήρια που αποκλείουν περί το 50% των ΑΞ, της επιλογής στρατιωτικής ηγεσίας κατά το δοκούν, της μη αποδοχής διατάξεων που ρυθμίζουν θέματα Αξιωματικών ίδιας τάξης, της πρωτοτυπίας απαγόρευσης του δικαιώματος των Αξιωματικών Λ.Σ. στην εργασία μετά την αποστρατεία τους, της δημιουργίας Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών ΥΝΑΝΠ υπό τον Υπουργό με στελέχωση πολιτικό προσωπικό, της διαμόρφωσης της δομής σε προσωπικό και μέσα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. ύστερα από πρόταση του ΥΝΑΝΠ και λοιπά. 

Δεν μπορούμε και δεν θα μπορούσαμε να δεχτούμε και καταγγέλλουμε όλους εκείνους που για άρθρα όπως η έκδοση νέων ταυτοτήτων, η αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας για την βαθμολογική προαγωγή μικρού αριθμού στελεχών ΛΣ κι όχι του συνόλου κ.λ.π. «έπνιξαν» προτάσεις – εισηγήσεις μας για την επίλυση ζητημάτων όπως αυτά της τροποποίησης του απαρχαιωμένου και αναχρονιστικού νομικού πλαισίου διενέργειας των κρίσεων, των πρόωρων αποστρατειών, της αναβάθμισης των πτυχίων των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, της ρύθμισης για τα στελέχη ΛΣ που έχουν αποφοιτήσει από ΑΕΝ ώστε να μπορούν να αναβαθμίζουν και διατηρούν το δίπλωμα τους και τα πτυχία τους εν ισχύ, της ρύθμισης για τους Αξιωματικούς που είναι ασφαλισμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ, της ρύθμισης για τον υπολογισμό του εφάπαξ βοηθήματος, της ιεραρχίας και των προαγωγών, της δημιουργίας λεσχών Λ.Σ..  

Σε όλους εκείνους λοιπόν που φρόντισαν να μας αποκλείσουν  από τη διαμόρφωση του σ/ν, από κάθε ενημέρωση και διάλογο, που επιχείρησαν να μας βάλουν κομματικές ταμπέλες, που προσπάθησαν να μας απαξιώσουν, που μας προειδοποίησαν ότι κινδυνεύει η υπηρεσιακή μας ανέλιξη, σε αυτή τη μειοψηφία συνδικαλιστών, σε αυτούς τους θεσμικούς και εξωθεσμικούς που φρόντισαν να επηρεάσουν τον Υπουργό, τονίζουμε ότι ο ρόλος που διαδραμάτισαν και η ευθύνη που φέρουν είναι πλέον ξεκάθαροι.

Ελπίζουμε ότι ο κ. Υπουργός, αντιλαμβανόμενος αφενός το μέγεθος της δοκιμασίας στην οποία θα υποβάλλει το Λιμενικό Σώμα και τα στελέχη του η ψήφιση του εν λόγω σχεδίου νόμου και αφετέρου τον βαθμό αδαημοσύνης εκείνων που τον «εγκλώβισαν» φέρνοντας στο προσκήνιο αυτό το σχέδιο νόμου, έστω και την τελευταία στιγμή, θα μεταβάλλει την στάση του και θα λάβει υπόψη τις προτάσεις μας.

Η ΠΕΑΛΣ σεβόμενη τον αυτοτελή χαρακτήρα της, την αυτονομία της, τα μέλη της, την ιστορία του Λιμενικού Σώματος, τον στρατιωτικό χαρακτήρα, τη δομή, τα έθιμα, τις αξίες, τις αρχές και τις παραδόσεις του Λ.Σ., την κοινωνική προσφορά του Σώματος αλλά και την προσφορά του στη ναυτιλία, θα συνεχίσει αταλάντευτα και δυναμικά να διεκδικεί επ’ ωφελεία των στελεχών ΛΣ και του Λιμενικού Σώματος εκφράζοντας όποτε απαιτείται την σύμφωνη γνώμη της ή την αντίθεσή της, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και το κόστος, που σε κάθε περίπτωση είναι σαφώς μικρότερο από το κόστος που θα έχει για τα στελέχη Λ.Σ. η ψήφιση του εν λόγω σχεδίου νόμου. 

Κλείνοντας, είμαστε αναγκασμένοι να υπενθυμίσουμε ότι η ιστορία και το μέλλον πάντα αποδίδουν «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» και όπως πάντα έτσι και σε αυτή την περίπτωση δυστυχώς θα μας δικαιώσουν.

Για το Δ.Σ.
       Ο Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας
Σπύρος Π. ΠΑΣΣΑΚΟΣ                  Γιάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ