ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Συνάντηση προεδρείου ΠΟΕΠΛ.Σ με υπουργό, κ. Κουρουμπλή...


Πραγματοποιήθηκε  χθες 2-8-17 συνάντηση της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη. Κατά τη συνάντηση, συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Καλαματιανός Διονύσης-Χαράλαμπος.
Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η ψήφιση του Νομοσχεδίου του ΥΝΑΝΠ το οποίο στο μεγάλο του μέρος αποτελείται από ευεργετικές διατάξεις υπέρ των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τις οποίες η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. υπέβαλλε στον Υπουργό και αυτός αφού τις αποδέχτηκε στο σύνολό τους, τις ενέταξε στο Νομοσχέδιο.
Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε για την ψήφιση του Νομοσχεδίου από τη Βουλή σε άμεσο χρόνο μετά το άνοιγμα του Κοινοβουλίου, στις 27 Αυγούστου, καθώς και παρά το γεγονός ότι ζητήθηκε από τη Γενική Γραμματεία της Βουλής να οριστεί ημερομηνία ψήφισης εντός του μήνα Ιουλίου, αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του όγκου των νομοθετημάτων που επεξεργάστηκε η Βουλή μέχρι το κλείσιμό της για τις θερινές διακοπές εργασίας.
Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν:
  • Οι μετακινήσεις των στελεχών του Λιμενικού Σώματος με τα μέσα του ΟΑΣΑ για τις οποίες και θα προγραμματιστεί συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΣΑ και με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Καλαματιανού Διονύση-Χαράλαμπου και τη συμμετοχή των αρμοδίων οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΝΑΝΠ.
  • Ζητήματα ιατροφαρμακευτικών δαπανών για τα οποία εκφράσαμε τις ανησυχίες μας σχετικά με την μη έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους.
  • Ο Κανονισμός Λειτουργίας των Πλωτών Μέσων για τον οποίο και θέσαμε τις σοβαρές αντιρρήσεις μας αναφορικά με διατάξεις που είναι επαχθείς για τους υπηρετούντες στα πλωτά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Ο Υπουργός ζήτησε τις προτάσεις μας και δεσμεύτηκε ότι καμία αλλαγή δεν θα προχωρήσει  στον Κανονισμό Λειτουργίας των Πλωτών Μέσων αν πρωτίστως δεν τεθεί σε συζήτηση με την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
  • Η λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού.
  • Το ζήτημα στον παρακείμενο χώρο στάθμευσης του ΥΝΑΝΠ, για το οποίο μας γνωστοποιήθηκε ότι δε θα γίνει καμία αλλαγή στο υφιστάμενο καθεστώς, δίχως τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου μας.
Η Ομοσπονδία μας παραμένει σε διαρκή εγρήγορση και παρακολουθεί καθημερινά τα φλέγοντα ζητήματα που μας αφορούν, δίνοντας με πράξεις την απάντηση της σε όσους ποντάρουν σε αρνητικές εξελίξεις εις βάρος των συναδέλφων με τακτικές και μεθόδους που μας υποχρεώνουν να σταθούμε, χωρίς δεύτερη σκέψη, απέναντι τους            .
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
       O ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος       ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης