ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Οι ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί το στέλεχος ΛΣ που θίγεται από την απόφαση μετάθεσης του!


ΠΕΑΛΣ 

10:24 π.μ.

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/99/17

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών του συμβουλίου τοποθετήσεων-μεταθέσεων και την έναρξη της αποστολής στις Υπηρεσίες, των ατομικών διοικητικών πράξεων των μετατιθέμενων στελεχών Λ.Σ  για το έτος 2017 και για την υποβοήθηση όσων θίγονται από την απόφαση μετάθεσής τους, υπενθυμίζουμε  τη διαδικασία ακύρωσης, τροποποίησης ή αναστολής της :

Υπηρεσιακή Διαδικασία

Κάθε μετατιθέμενος δικαιούται να  υποβάλει ιεραρχικά στη Διεύθυνση Προσωπικού Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ., μία μόνο φορά, αίτηση ακύρωσης ή τροποποίησης ή αναστολής της διαταχθείσας μετάθεσης εντός ανατρεπτικής προθεσμίας πέντε (5) εργασίμων ημερών που αρχίζει από την επομένη της επίδοσης .Η υποβολή της αίτησης έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρις ότου κοινοποιηθεί στον αιτούντα η απάντηση επί του αιτήματός του, με αποδεικτικό επίδοσης..

 Το Συμβούλιο Εξέτασης των Προσφυγών εξετάζει τις  αιτήσεις ακύρωσης, τροποποίησης ή αναστολής  και το αργότερο μέσα σε προθεσμία σαράντα ημερών από την πρωτοκόλληση της σχετικής αίτησης του προσφεύγοντος , εκδίδει την απόφασή του .

Η προσφυγή του μετατιθέμενου στο Συμβούλιο Εξέτασης των Προσφυγών, αποτελεί ενδικοφανή προσφυγή. Στις αρμοδιότητες του Συμβουλίου Εξέτασης των Προσφυγών εμπίπτει και η τροποποίηση της μετάθεσης. Αυτό σημαίνει ότι το στέλεχος με την ενδικοφανή προσφυγή του θα ζητήσει την ακύρωση της μετάθεσης (εφόσον επιθυμεί να παραμείνει στην ίδια θέση) άλλως, επικουρικά, τη τροποποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Μεταθέσεων και τη μετάθεσή του, αναλόγως με το αν δικαιούται βάσει των μορίων και των μορίων των άλλων υποψηφίων, στον τόπο επιλογής ή σε μία από τις άλλες δύο εναλλακτικές υπηρεσίες της πρώτης δήλωσής του (δήλωση Φεβρουαρίου).
Αν πάλι δεν επιθυμεί τη παραμονή στην ίδια θέση, αλλά τη μετάθεσή του σε άλλη θέση από αυτές που δήλωσε, με την ενδικοφανή προσφυγή θα υποβάλει αίτημα τροποποίησης της απόφασης του Συμβουλίου Μετάθεσης και μετάθεσή του σε μία από τις θέσεις που δήλωσε. Τέλος, σε περίπτωση αίτησης αναστολής μετάθεσης αυτή δεν δύναται να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής διαταγής αναστολής.


Δικαστική διαδικασία

Το στέλεχος ΛΣ εφόσον απορριφθεί η προσφυγή του από το Συμβούλιο Εξετάσεως των Προσφυγών , δικαιούται να προσφύγει μέσα σε προθεσμία εξήντα (60) ημερών από την επίδοση της απόφασης του Συμβουλίου Εξετάσεως των προσφυγών , στο Διοικητικό Εφετείο του τόπου που υπηρετεί με αίτηση ακυρώσεως .
Επειδη η προθεσμία για την άσκηση της αίτησης ακυρώσεως και η άσκησή της δεν αναστέλλει την εκτέλεση της απόφασης μετάθεσης. το στέλεχος πρέπει να ασκήσει και αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης μετάθεσης και να υποβάλει στο Πρόεδρο του Διοικητικού Εφετείου αίτημα για χορήγηση προσωρινής διαταγής.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής:

Μόλις το στέλεχος λάβει την απόφαση, πρέπει να αναθέσει σε δικηγόρο την άσκηση της αίτησης ακύρωσης και την άσκηση αίτησης αναστολής με αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής. Ο δικηγόρος πρέπει να καταθέσει άμεσα τα δικόγραφα αυτά και να επιδώσει με δικαστικό επιμελητή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης στο Ελληνικό Δημόσιο.

Στη συνέχεια υποβάλει την έκθεση επίδοσης της αίτησης αναστολής στο Πρόεδρο του Διοικητικού Εφετείου, ο οποίος εξετάζει το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής κι αν κρίνει ότι υπάρχουν βάσιμες πιθανότητες να γίνει δεκτή η αίτηση ακύρωσης, εκδίδει προσωρινή διαταγή με την οποία αναστέλλει την απόφαση μετάθεσης μέχρις ότου κριθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο του Διοικητικού Εφετείου η αίτηση αναστολής εκτέλεσης.

Αν λοιπόν γίνει δεκτό το αίτημα του στελέχους για χορήγηση προσωρινής διαταγής, «παγώνει» η μετάθεσή του. Στη συνέχεια επιλαμβάνεται της υπόθεσης το Τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο του Διοικητικού Εφετείου το οποίο εξετάζει την υπόθεση (συνήθως μέσα σε 2 – 3 μήνες από την έκδοση της προσωρινής διαταγής) και σε 1 – 2 μήνες εκδίδει την απόφασή του. Αν κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής, εξακολουθεί να μην ισχύει η απόφαση μετάθεσης και το στέλεχος παραμένει στην ίδια υπηρεσία. Αν απορριφθεί η αίτηση, εκτελείται η διαταγή μετάθεσης.

Στη συνέχεια και σε διάστημα 1,5 – 3 έτη, η υπόθεση εισάγεται στο τακτικό δικαστήριο του Διοικητικού Εφετείου, το οποίο δικάζει την υπόθεση σε πρώτο και τελευταίο βαθμό (η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου δεν προσβάλλεται με κανένα ένδικο μέσο).

Εφόσον κάνει δεκτή την αίτηση ακύρωσης, ακυρώνει την μετάθεση και αναπέμπει την υπόθεση στη Διοίκηση (Υπουργείο), προκειμένου να συγκληθεί το αρμόδιο Συμβούλιο Εξέτασης των Προσφυγών και να εξετάσει την υπόθεση του στελέχους σύμφωνα με όσα δέχθηκε το Δικαστήριο. Το Συμβούλιο Εξέτασης των προσφυγών δεσμεύεται να κρίνει την υπόθεση του στελέχους βάσει των όσων έχει κάνει δεκτά το Διοικητικό Εφετείο

                                                                  Για το Δ.Σ.

                                         Ο Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας

                               Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ               
Ιωάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ 
=---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Εγκαταστάσεις Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.


Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/101/17

Η διαδικασία μετεγκατάστασης - στέγασης της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. μιας επίλεκτης μονάδα της Χώρας, με πολλές επιτυχίες στο πεδίο δράσης της σε επιχειρήσεις υψηλού επιπέδου, κινδύνου και σπουδαιότητας, απαιτεί προγραμματισμό και οργάνωση για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων στην απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων και της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Μονάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, το νέο ΔΣ της ΠΕΑΛΣ σας ενημερώνει ότι με πρωτοβουλία της Πολιτικής Ηγεσίας – έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες για τη μετεγκατάστασή της Μονάδας σε νέα κτιριακή υποδομή αλλά και κατάλληλο χώρο για τη στέγαση – φύλαξη των πλωτών επιχειρησιακών μέσων της,  έχει ολοκληρωθεί η απαραίτητη αρχιτεκτονική αποτύπωση και βρίσκεται σε εξέλιξη η εξεύρεση του σχετικού κονδυλίου που απαιτείται για την ολοκλήρωση του έργου. 

Επιπρόσθετα, ενημερώνουμε για την επανεκκίνηση - πρωτοβουλία της Πολιτικής Ηγεσίας - των διαδικασιών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της δωρεάς σκαφών στη ΜΥΑ για την επιχειρησιακή αναβάθμιση της μονάδας, από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, που εκκρεμεί από το 2014.

Έχοντας ως κοινό στόχο ένα Λιμενικό Σώμα αντάξιο της ιστορίας του και των προσδοκιών των στελεχών του, εμείς από την πλευρά μας, με διάθεση συνεργατικότητας, διαβεβαιώνουμε ότι θα σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειες των αρμόδιων Υπηρεσιών.

Εξάλλου είναι διαχρονικά δεδομένη η συνδρομή και η συμβολή της ΠΕΑΛΣ προς αυτή την κατεύθυνση, απόρροια της καθαρότητας των προθέσεων και των διαθέσεών μας όχι μόνο στα συνδικαλιστικά μας δρώμενα αλλά και στα υπηρεσιακά θέματα.

Η ΠΕΑΛΣ θα ενημερώνεται για την πρόοδο των διαδικασιών και με νεότερες ανακοινώσεις θα σας κρατά ενήμερους.

Για το Δ.Σ.
   Ο Πρόεδρος                      Ο Γενικός Γραμματέας
Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ           Ιωάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ