ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Επισκευαστική Βάση ΛΣ Θεσσαλονίκης...λίγοι άνθρωποι μπορούν να καταφέρουν τόσα πολλά και σίγουρα μπορούν πολλά περισσότερα !!!

Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017                     LIMENIKANEA.GR   αναδημοσίευσ


Ίσως η μοναδική περίπτωση στον ελληνικό χώρο, στα πλαίσια του Δημόσιου τομέα, το φωτεινό λευκό απέναντι στην γκρίζα ελληνική πραγματικότητα. 

Το έργο μιας μικρής ομάδας ένστολων στην Θεσσαλονίκη, 
οι οποίοι πέραν των προβλεπομένων αρμοδιοτήτων στον Κανονισμό Λειτουργίας Λιμενικών Αρχών, ως γραφείο κίνησης του Κ.Λ. Θεσ/νίκης, κόντρα σε «βολέματα», συμπεριφορές του τύπου «να περνάει ο καιρός», και μακριά από οποιαδήποτε κακώς εννοούμενη δημoσιοϋπαλληλίστικη νοοτροπία, απέδειξαν και αποδεικνύουν καθημερινά ότι με πείσμα, φιλότιμο, αυταπάρνηση και επιμονή, γίνονται τα αδύνατα δυνατά, οι στόχοι πραγματοποιούνται, προς όφελος και του λιμενικού σώματος αλλά και του κρατικού προϋπολογισμού.

Και φυσικά ο λόγος για την επισκευαστική βάση Θεσσαλονίκης, τυπικά ακόμη γραφείο κίνησης πλωτών χερσαίων μέσων. Και μιλάμε για μια μικρή ομάδα μονοψήφιου αριθμού ένστολων τεχνικών, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την συντήρηση και επισκευή των πλωτών χερσαίων μέσων λιμενικού σώματος, όχι μόνο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης , αλλά ολόκληρης σχεδόν της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο. Χαρακτηριστικό είναι ότι εξυπηρετήθηκαν Υπηρεσίες Ν. Αιγαίου- Ιονίου μέχρι και σκάφη έχουν σταλεί στην Καλαμάτα.

Και η επισκευή - συντήρηση, δεν αφορά μόνο τα ενεργά επιχειρησιακά μέσα ΛΣ, αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι τα τελευταία χρόνια επισκεύασαν και επανέφεραν στην ενεργό δράση, σκάφη μακράς ακινησίας , ακόμα και πέραν της δεκαετίας ουσιαστικά ξεγραμμένα από το ΛΣ.

Αυτονόητο είναι το τεράστιο δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει, 
καθώς πέραν της συντήρησης και επισκευής με ιδία μέσα και προσωπικό των μέσων του λιμενικού σώματος, έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο οι εργασίες επισκευής από ιδιωτικά συνεργεία, τα οποία ως γνωστών βλέπουν το δημόσιο ως γαλακτοφόρο αγελάδα.

Σημαντικό ρόλο βέβαια μέχρι τώρα έχει παίξει και η καθοδήγηση της αρμόδιας διεύθυνσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος όπως και η πλήρη αρωγή του Κεντρικού Λιμενάρχη Θεσσαλονίκης.

Παρόλα αυτά και παρότι ολοκληρώθηκε ο κανονισμός λειτουργίας επισκευαστικών βάσεων ΛΣ, δεν έχει γίνει ακόμη το επόμενο βήμα, που είναι η προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος , η τοποθέτηση των εν λόγω έμπειρων στελεχών σε αυτήν όπως και η επάνδρωση της με το επιπλέον απαιτούμενο προσωπικό.

Αν λάβουμε υπόψη πρόσφατες ανακοινώσεις του Προέδρου των ΑΝΕΛ, η λειτουργία και η επάνδρωση της επισκευαστικής βάσης Θεσσαλονίκης είναι πολιτική βούληση. Πρωτίστως βέβαια είναι επιτακτική υπηρεσιακή ανάγκη. Ως τέτοια πρέπει να το δει και η φυσική ηγεσία του ΛΣ και να σπεύσει να ολοκληρώσει τις εναπομείνασες διαδικασίες ίδρυσης και επάνδρωσης της.

Είναι άμεση ανάγκη να στεγασθεί όλη η εμπειρία και τεχνογνωσία που αποκτήθηκε όλα αυτά τα χρόνια από τα συγκεκριμένα στελέχη του ΛΣ, να πλαισιωθούν από άξια άτομα με όρεξη για δουλειά προκειμένου να τους μεταλαμπαδευτεί αυτή η γνώση και να έχει πλέον το ΛΣ αυτάρκεια και αυτονομία των επιχειρησιακών του μέσων για να μπορεί να επιτελέσει τα αυξημένα πλέον καθήκοντα του σε όλο τον ελληνικό χώρο.