ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Σύρος: Νέο περιπολικό σκάφος απέκτησε το Λιμεναρχείο!

Σύρος, περιπολικό σκάφος, Λιμεναρχείο, Σύρου
Ένα ταχύπλοο σκάφος καταδίωξης, κλειστού τύπου, παραδόθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Σύρου, ύστερα από αίτημα της Ένωσης Λιμενικών Κυκλάδων προς το αρχηγείο του Λιμενικού σώματος.
Το συγκεκριμένο περιπολικό σκάφος αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στις αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες του Λιμενικού Σώματος το τελευταίο διάστημα, συμβάλλοντας στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και την εκπλήρωση της αποστολής του.
Το νέο σκάφος του Λιμενικού, πραγματοποίησε ταξίδι γνωριμίας στην ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων και έφτασε σήμερα το μεσημέρι στην Ναυτική Βάση στις Αγκαθωπές.
Πρόκειται για ένα υπερσύχρονο και ταχύτατο σκάφος που θα μπορεί να πιάνει τα 35 μίλια ανά ώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα αντικαταστήσει το ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 511 που επί 20 χρόνια βρίσκεται στην Σύρο και το οποίο θα διατεθεί στην Λιμενική αρχή της Μυτιλήνης.
Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του Λιμενικού Σώματος έχει εντοπίσει τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στην περιοχή των Κυκλάδων και η διάθεση του συγκεκριμένου σκάφους στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Σύρου εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού αυτού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr που έρχονται μέσα από το αρμόδιο υπουργείο, η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να «θωρακίσει» τις Κυκλάδες από κάθε έκνομη ενέργεια από θαλάσσης.