ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Η ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη της να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους συμμετέχοντας δραστήρια στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων την Κυριακή 16 Ιούλη 2017 στις 10 π.μ στον πεζόδρομο της Ερμού στην Αθήνα.

                             118                                                                                     12/7/2017

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δελτίο Τύπου

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσω των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχει ψηφίσει, εφαρμόζει το ένα μετά το άλλο τα αντεργατικά μέτρα τα οποία συνθλίβουν τα εργατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις.

Στο πλαίσιο αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής σύμφωνα με τον νόμο 4472/2017 που ψήφισε πρόσφατα στην Βουλή, καταργεί ντε φάκτο τις Κυριακάτικες αργίες στο εμπόριο ξεκινώντας την εφαρμογή του μέτρου στο κέντρο της Αθήνας και στην παράκτια ζώνη των Δήμων Πειραιά, Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Αργυρούπολης - Ελληνικού, Γλυφάδας και Θεσσαλονίκης και στην συνέχεια θα το επεκτείνει  και σε άλλες περιοχές.
Η Κυριακάτικη αργία θεσμοθετήθηκε και κατοχυρώθηκε μετά από σκληρούς και μακροχρόνιους ταξικούς αγώνες και η κυβέρνηση «πρώτη φορά Αριστερά» έρχεται να βάλει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή της για την υπονόμευση και την ακύρωσή της!!
Πρόκειται για μια άθλια, βαθύτατα αντικοινωνική και αντεργατική επιλογή που στηρίζει και ενισχύει την εργοδοσία.
Ταυτόχρονα ανέχεται και υποθάλπει την επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας, την μαύρη ανασφάλιστη εργασία, την απλήρωτη εργασία, το τσάκισμα των ΣΣΕ, θεσπίζει μισθούς πείνας και εξαθλίωσης, νομιμοποιεί τις λευκές νύχτες και όλα αυτά στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ενίσχυσης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων!
Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο βιώνουν τον δικό τους Γολγοθά από την εργοδοτική επέλαση στα δικαιώματά τους.
Το κωμικοτραγικό στην υπόθεση της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο γίνεται μεταξύ των άλλων με επίκληση την δυνατότητα των άλλων εργαζομένων στην ανοιχτή αγορά των καταστημάτων για να πραγματοποιούν τις αγορές τους!
Πρόκειται για απύθμενο ψεύδος αφού στο σύνολο των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων οι αντιλαϊκές και μνημονιακές πολιτικές τούς έχουν τσακίσει και υποβαθμίσει την αγοραστική τους δύναμη, το βιοτικό τους επίπεδο και οι μισθοί έχουν μετατραπεί σε βοηθήματα!!
Οι πρόσφατοι αγώνες που αναπτύχθηκαν στους Ναυτεργάτες και στους ΟΤΑ δείχνουν ότι η εργατική τάξη και σημαντικά της τμήματα είναι αποφασισμένα να ξεσηκωθούν, να αντισταθούν και να παλέψουν κόντρα και σε ρήξη με αυτές τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές.
Ο αγώνας των εργαζομένων στο εμπόριο πρέπει να στηριχθεί από όλη την εργατική τάξη, πρέπει να πλαισιωθούν οι κινητοποιήσεις τους από κάθε αγωνιστικό κομμάτι του συνδικαλιστικού κινήματος.
Η ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη της να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους συμμετέχοντας δραστήρια στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων την Κυριακή 16 Ιούλη 2017 στις 10 π.μ στον πεζόδρομο της Ερμού στην Αθήνα.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ