ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Εσβησε η φωτιά στο «Med Star»!

WWW.PIREAS2DAY.GR-ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/06/2017
Αίσιο τέλος φαίνεται ότι είχε η περιπέτεια των συνολικά 32 επιβαινόντων στο με κυπριακή σημαία φορτηγό- οχηματαγωγό «Med Star», στο οποίο ξέσπασε, από άγνωστη αιτία, πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής η φωτιά σχεδόν έχει σβήσει και εκτός από τα 12 μέλη του πληρώματος, που παρέμεναν επί του πλοίου κάνοντας προσπάθειες κατάσβεσης μαζί με ρυμουλκά, επέστρεψαν άλλα 4 μέλη του πληρώματος, οι οποίοι είχαν φύγει μαζί με τους επιβαίνοντες οδηγούς φορτηγών.

Ωστόσο, το ηλικίας 39 ετών πλοίο (κατασκευής 1978) παραμένει δύο μίλια ανοιχτά του λιμανιού της Ρόδου ενώ μέσα στην ημέρα αναμένεται να φτάσει πυροσβεστικό πλοιάριο, που αναχώρησε από τη Κρήτη.

Η μεγάλη περιπέτεια ξεκίνησε, λίγο πριν από τις 10 το βράδυ, μετά την αναχώρηση του πλοίου από τη Ρόδο με προορισμό τη Σαντορίνη έμφορτο με φορτηγά αυτοκίνητα.

Περίπου 2 μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού ξέσπασε η φωτιά στο μηχανοστάσιο, η οποία επεκτάθηκε γρήγορα και γι’ αυτό αποφασίστηκε οι οδηγοί να εγκαταλείψουν το πλοίο. Γι’ αυτό το λόγο καθελκύστηκε μια σωστική λέμβος και επιβιβάστηκαν συνολικά 20 άτομα.

Με την βοήθεια των καλών καιρικών συνθηκών και την άψογη- όπως αποδείχτηκε- επιχείρηση εγκατάλειψης δεν έπαθε κανένας το παραμικρό ενώ αλιευτικά, ρυμουλκά και παραπλέοντα πλοία, που έσπευσαν στην περιοχή συνέδραμαν τόσο στην επιχείρηση κατάσβεσης όσο και στη διάσωση των 20 ναυαγών.

Πραγματικά η βάρκα με τους ναυαγούς έφτασε, συνοδευόμενη από άλλα σκάφη, στο λιμάνι της Ρόδου και οι διασωθέντες κατέλυσαν σε ξενοδοχείο.

Ωστόσο, την ίδια ώρα η κατάσταση στο πλοίο βρισκόταν εκτός ελέγχου, καθώς μάλιστα όπως φάνηκε από τη κοντινή ακτή κάποια στιγμή έσβησαν τα φώτα, πιθανόν από μπλακ άουτ.

Πάντως, οι προσπάθειες των 12 ναυτικών, που παρέμεναν επί του πλοίου και η βοήθεια από τα άλλα σκάφη άρχισε, μετά τα μεσάνυχτα, άρχισε να έχει αποτελέσματα καθώς η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Λίγο μετά τις 7 το πρωί ορισμένες πληροφορίες ανέφεραν ότι η φωτιά είχε σχεδόν κατασβεστεί και στο πλοίο επέστρεψαν τέσσερις ναυτικοί που είχαν συνοδέψει στην ακτή τους οδηγούς των φορτηγών.

Το «Med Star» παραμένει στο ίδιο σημείο ενώ δίπλα του βρίσκονται σκάφη για παροχή βοήθειας εφόσον χρειαστεί.