ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ σε όλες τις Ναυπηγοεπισκευαστικές Επιχειρήσεις την ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΝΗ 2017!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
&  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΗΜ. ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΕΙΡΑΙΑ

12 ΙΟΥΝΗ 2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ στην απεργιακή μας συγκέντρωση στις 8 το πρωί έξω από τα Ναυπηγεία ΧΑΛΚΙΤΗ
ΟΛΟΙ το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 6.30 μ.μ. στη ΓΕΝΙΚΗ μας ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ , σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Κεντρική Πύλη του Περάματος , να εξετάσουμε τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα και να πάρουμε τις αποφάσεις μας  για τη συνέχεια  .

Απαιτούμε  τώρα υπογραφή  Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας επαναφέροντας σε ισχύ την τελευταία υποχρεωτική Σ.Σ.Ε. (όπως αυτές κηρύχθηκαν υποχρεωτικές με υπουργική απόφαση , ανά ειδικότητα) , των ετών 2009-2010  ,  με :
Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας – μέτρα υγιεινής και ασφάλειας
Ανθρώπινα ωράρια (κάτω τα χέρια από το 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο)
Μεροκάματα που να  μας εξασφαλίζουν , να ζούμε καλύπτοντας τις ανάγκες μας. Να μπορούμε να μεγαλώσουμε , να σπουδάσουμε τα παιδιά μας . Να πάμε και εμείς λίγες μέρες διακοπές για να ξεκουραστούμε .
Συνάδελφοι ,
Από την αρχή του χρόνου χιλιάδες συνάδελφοι με μια φωνή και τα χέρια ενωμένα σε μια γροθιά , δίνουμε τη μάχη για την Συλλογική Σύμβαση . Ο αγώνας μας , που έχει πάρει πολλές μορφές όλο αυτό το διάστημα , έχει φέρει ήδη πολύ σημαντικά αποτελέσματα .
Οι εργοδότες φυσικά δεν παραιτούνται από τις επιδιώξεις τους , να μας προσλαμβάνουν στη δουλειά με όσο χειρότερους όρους γίνεται . Όμως με τον αγώνα μας τους έχουμε δυσκολέψει και μπορούμε να τους δυσκολέψουμε κι’ άλλο .
Έχουμε ήδη υπογράψει δεκάδες διμερείς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στα επίπεδα του 2009/2010  , ενώ το 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο εφαρμόζεται στο 95% του Κλάδου . Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε με την επιτυχία της 24ωρης απεργίας την ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΝΗ . Στις 22 ΙΟΥΝΗ κανείς στη δουλειά  , όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση .
Συνάδελφοι ,
Είναι σίγουρο ότι ο αγώνας μας αυτός δεν θα μπορούσε να έχει καμμία ελπίδα ή τύχη αν το Συνδικάτο μας όλα τα προηγούμενα χρόνια , μέσα σε αντίξοες συνθήκες και απανωτές επιθέσεις δεν είχε αντέξει ή αν τα είχαμε «διπλώσει» .
Αντέξαμε και είμαστε εδώ όρθιοι , με ψηλά το κεφάλι να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας .
Είναι ο αγώνας μας αυτός , όπως και ο αγώνας των εργολαβικών της ΛΑΡΚΟ , που παλεύουν  εδώ και μήνες για το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία , που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και πόλο συσπείρωσης για όλους τους Μεταλλεργάτες , ανεξαρτήτως Εργοδότη και χώρου εργασίας , σε όλη τη χώρα , με στόχο την ανάκτηση των απωλειών μας στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης και των μνημονίων .
Αγωνιζόμαστε για να καλυτερέψουμε τις συνθήκες της δουλειάς και της ζωής μας , γνωρίζοντας ότι απέναντί μας έχουμε όχι μόνο μια μερίδα εργοδοτών , αλλά το σύνολο της εργοδοσίας στη χώρα και όχι μόνο , που μέσω των Κυβερνήσεων τους , της Ε.Ε. του ΔΝΤ  , επιτίθενται με λύσσα στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ανεξαιρέτως .
Αγωνιζόμαστε για μια καλή ΣΣΕ γνωρίζοντας ότι πραγματική και οριστική σωτηρία δεν υπάρχει, αν δεν απαλλαχτούμε από αυτές τις βδέλλες  , εάν δεν πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας .
Συνάδελφοι ,
Μοναδική παραφωνία σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια παραμένουν ελάχιστοι «συνάδελφοι»  , που μετριούνται στα δάκτυλα , οι οποίοι έχοντας ισχυρούς δεσμούς με την εργοδοσία , δίνουν μάχη για να την υπερασπιστούν στην προσπάθειά της να μας βάλει να δουλεύουμε 8ωρο , χωρίς ΣΣΕ .  Να πρέπει σε κάθε δουλειά ο καθένας μας χωριστά και αδύναμα να απαντάει στον εκβιασμό του Εργοδότη :  «αυτά είναι και άμα θες» . Μας θέλουν δηλαδή αφοπλισμένους απέναντι στους καπιταλιστές .
Σε αυτή την προσπάθεια , αποκαλύπτοντας και τον πραγματικό λόγο για τον οποίο φτιάχτηκε το δουλεμπορικό της Χρυσής Αυγής , μπαίνει μπροστά για να σπάσει η κινητοποίησή μας , να διασπαστεί η ενότητά μας και να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων στα Ναυπηγεία Χαλκίτη . Μάταιος ο κόπος τους.
Συνάδελφοι
Το Συνδικάτο μας έρχεται από πολύ μακριά και θα πάει πολύ μακριά γιατί η δύναμή του είναι τα μέλη του . Είναι οι χιλιάδες Μεταλλεργάτες , που το κουβαλάνε στις πλάτες τους .
Σας καλούμε να απομονώσετε για μια ακόμα φορά αυτές τις θλιβερές δυνάμεις. Να δώσουμε ενωμένοι  μέχρι τέλος  τον αγώνα .  Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας , μπορούμε να νικήσουμε και  θα νικήσουμε .

ΑΠΑΝΤΑΜΕ με την συμμετοχή μας στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ του Κλάδου της Ναυπηγοεπισκευής , την ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΝΗ και στην απεργιακή μας ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ίδια μέρα στις 8 π.μ. έξω από τα Ναυπηγεία Χαλκίτη .
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 6.30 μ.μ. στην Κεντρική Πύλη του Περάματος στην ΓΕΝΙΚΗ μας ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για να πάρουμε τις αποφάσεις μας .


ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ