ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ KKE:«Πρόγραμμα Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων» της ΕΕ : προώθηση και εφαρμογή της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων σε όλα τα κράτη μέλη...

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε το «Πρόγραμμα Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων για την περίοδο 2017 έως 2020» που σκοπός του είναι η πιο αποτελεσματική προώθηση και εφαρμογή της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων σε όλες τις χώρες της ΕΕ, η διαμόρφωση αντιδραστικών μηχανισμών κι επιτελείων που θα απεργάζονται τα αντιλαϊκά μέτρα και θα τα προπαγανδίζουν.

Γενικεύοντας το παράδειγμα της Ελλάδας, το «Πρόγραμμα» δίνει τη δυνατότητα στα κράτη - μέλη να ζητούν τη στήριξη της Ευρ. Επιτροπής για την προώθηση σε βάρος των λαών βάρβαρών μέτρων είτε στο πλαίσιο των συστάσεων του Ευρ. Εξαμήνου είτε στο πλαίσιο της εθνικής τους πολιτικής. Η στήριξη αυτή αντιστοιχεί σε μια σειρά δράσεων (π.χ. παροχή εμπειρογνωμόνων, διοικητική βοήθεια, σεμινάρια, συνέδρια, επισκέψεις, συλλογή δεδομένων/ στατιστικών, μελέτες, έρευνες, αναλύσεις κ.ά.) οι οποίες θα χρηματοδοτούνται προκλητικά από τη βαριά φορολογία του λαού.
Η εργατική λαϊκή οικογένεια στην Ελλάδα έχει ήδη πικρή πείρα από τα αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των προηγούμενων κυβερνήσεων με ΕΕ-ΔΝΤ. Ένιωσαν και νιώθουν  από πρώτο χέρι στο πετσί τους τα σκληρά αντεργατικά μέτρα και γνωρίζουν το ρόλο που έπαιξαν τα διάφορα στηρίγματα για την προώθησή τους όπως οι «επιτροπές σοφών», οι «σημαδεμένες» έρευνες, οι προπαγανδιστές στην υπηρεσία του κεφαλαίου που συνιστούν θυσίες για το λαό και ελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο στο όνομα «της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας, της βιώσιμης ανάπτυξης», που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η διασφάλισης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό το στόχο υπηρέτησαν και υπηρετούν όλες οι αστικές κυβερνήσεις και κόμματα, τα επιτελεία κι οι ευρωενωσιακοί μηχανισμοί.
Μονόδρομος για το λαό είναι η απόκρουση των νέων αντιλαϊκών μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη Βουλή τις επόμενες μέρες, η πάλη για ανάκτηση των απωλειών για το λαό, με ανασύνταξη του εργατικού κινήματος με ΚΚΕ ισχυρό, έχοντας γερές βάσεις στην εργατική τάξη, με γραμμή σύγκρουσης με το κεφάλαιο και την εξουσία του. Αυτά αποτελούν τη βασική προϋπόθεση για να δυναμώσει ο ταξικός αγώνας και να έρθουν καλύτερες μέρες για το λαό.
 05/05/2017                            Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚE