ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΛΣ Δωδεκανήσων στη Ρόδο!

http://neaplefsi.gr-ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

25/5/2017

Πραγματοποιήθηκε την 23-05-17 η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΛΣ Δωδεκανήσων στη Ρόδο.
Η Ομοσπονδία μας κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις της τα τελευταία 2 έτη βρίσκεται εμπράκτως στο πλευρό των συναδέλφων, σε μία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές της χώρας μας με το μεταναστευτικό να θέτει τους πάντες σε διαρκή επιφυλακή.
Μετά και τις επισκέψεις της Ομοσπονδίας μας σε πολλά από τα νησιά της περιοχής για την καταγραφή και επίλυση προβλημάτων, τη διεξαγωγή του ετήσιου συνεδρίου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ το 2016, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυράνης Κωνσταντίνος συμμετείχε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΛΣ Δωδεκανήσων στη Ρόδο προκειμένου να ενημερώσει τους συναδέλφους της 8ης ΠΕΔΙΛΣ και της Λιμενικής Αρχής Ρόδου για τις εξελίξεις σε όσα θέματα μας αφορούν και να δοθεί η ευκαιρία στους ίδιους να υποβάλουν ερωτήματα για τα ζητήματα που τους ανησυχούν και τους ενδιαφέρουν.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:
  • Μισθολόγιο ένστολων: Έγινε ανάλυση των βασικών αρχών του νέου μισθολογίου το οποίο μας βρίσκει κάθετα αντίθετους τόσο ως προς τη δομή όσο και ως προς τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι την ψήφισή του από τη Βουλή.
  • Επίδομα παραμεθορίου: Θεωρείται ως μεγάλη δικαίωση των κόπων της Ομοσπονδίας αλλά και των τοπικών ενώσεων Δωδεκανήσου, Θράκης, Χίου-Σάμου, Λέσβου-Λήμνου – Αγ.Ευστρατίου, η οριστική θεσμοθέτηση της χορήγησης του επιδόματος παραμεθορίου στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετούν σε αυτές τις περιοχές. Θα πρέπει να τονιστεί μάλιστα ότι στις προθέσεις της Κυβέρνησης ήταν να δοθεί μόνο στα στελέχη των Ε.Δ και τελικά με παρέμβαση της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. θα δίνεται πλέον και στα Σ.Α.
  • Μεταθέσεις: Εκφράστηκε η ικανοποίηση των υπηρετούντων στη Ρόδο για το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα χρονικά και με παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας, το ποσοστό στελέχωσης όλων των υπηρεσιών βρίσκεται σε επίπεδα που να βοηθούν την εύρυθμη λειτουργία των Λιμενικών Αρχών. Σκοπός μας βέβαια είναι αυτό το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στην Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. να έχει διάρκεια και τα επόμενα χρόνια με σταθερή ροή των μεταθέσεων από και προς τα νησιά της περιοχής.
  • Νομοσχέδιο ΥΝΑΝΠ: Ενημερώσαμε τους συναδέλφους για την πορεία του Νομοσχεδίου που ως επί το πλείστον περιλαμβάνει διατάξεις υπέρ των συναδέλφων και την περίοδο αυτή, μετά και τον έλεγχο από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής, βρίσκεται στο ΣτΕ και ένα βήμα πριν την ψήφισή του.
Η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει εμπράκτως να στηρίζει τους συναδέλφους της παραμεθορίου και μέσω των τοπικών Ενώσεων να δίνει λύσεις σε προβλήματα που εδώ και πολλά χρόνια κάποιοι αδιαφορούσαν ή έκρυβαν κάτω από το χαλί.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος       ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης