ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΠΕΝΕΝ: Πειρατεία Θανάσιμη απειλή για τους Ναυτεργάτες, Υπέρογκα Ναύλα για τους εφοπλιστές! Βίντεο που κόβει την ανάσα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ Ε.Ν- WWW.PENEN.GR
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Εμπορικά πλοία και Ναυτεργάτες εν μέσω πολεμικής σύγκρουσης με τεράστιους κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια τους την ανθρώπινη ζωή στην θάλασσα!!!
Αυτό είναι το συμπέρασμα από το βίντεο που δημοσιεύουμε παρακάτω και το οποίο δημοσιεύτηκε στο YOUTUBE. Το σχετικό βίντεο δημοσίευσε η οργάνωση «HUMANS AT SEA” και αφορά περιστατικό απόπειρας πειρατείας το οποίο εξελίχθηκε το 2011 στην αραβική θάλασσα.

Το βίντεο καταγράφει την επιχείρηση επίθεσης και την προσπάθεια κατάληψης πλοίου από πειρατές. Το πλοίο εικάζεται ότι ανήκε στην εταιρεία EAGLEBULK SHIPPING με έδρα την Νέα Υόρκη.
Το συγκεκριμένο περιστατικό όσο και εκατοντάδες άλλα αποδείχνουν τους θανάσιμους κινδύνους που διατρέχει ο Ναυτεργάτης στην άσκηση του επαγγέλματός του ενώ από την άλλη το εφοπλιστικό κεφάλαιο θησαυρίζει αποκομίζοντας τεράστια κέρδη από την Ναυτιλιακή δραστηριότητα, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πειρατικών ενεργειών και τα ναύλα διαμορφώνονται σε δυσθεώρητα υψηλά επίπεδα!
Ταυτόχρονα δείχνει τους μεγάλους κινδύνους για την διεθνή ναυσιπλοΐα από την πειρατική δράση διάφορων συμμοριών που δρουν σε διάφορες περιοχές στις οποίες οι χώρες που αναπτύσσεται αυτή η επικίνδυνη δράση δεν παίρνουν στοιχειώδη μέτρα για την προστασία των ναυτικών και των πλοίων.  
Επίσης καθίσταται σαφές ότι οι ένοπλοι φρουροί που επιβαίνουν στα πλοία και μάλιστα με διεθνή και εθνική νομιμοποίηση (αποφάσεις IMO, κ.λπ) συνθέτουν ένα άκρως επικίνδυνο περιβάλλον το οποίο κάθε στιγμή μπορεί να αποβεί μοιραίο για τους Ναυτεργάτες οι οποίοι προσλαμβάνονται για να εργαστούν κάτω από ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες και όχι να βρίσκονται διαρκώς κάτω από την απειλή μιας πολεμικής σύγκρουσης.
Άραγε πόσο γίνεται αντιληπτό αυτό το γεγονός στους μανδαρίνους και τις εκάστοτε κυβερνήσεις που θέλουν να εξομοιώσουν τα δικαιώματα των Ναυτεργατών επικαλούμενοι τις συνθήκες στον χερσαίο χώρο, όπως έγινε πρόσφατα με την προσπάθεια της κυβέρνησης στο φορολογικό των Ναυτικών. 
Περιοχή συνημμένων