Google+ Followers

ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΒΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, ΟΧΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΤΥΠΟΥ" ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

Loading...

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Αναβλήθηκε για τις 7 Δεκέμβρη η δίκη του Κ. Πελετίδη!

Πέμπτη 27/04/2017 - 14:28
ΠΑΤΡΑ         
Αναβλήθηκε για τις 7 Δεκέμβρη η δίκη του Δημάρχου Πατρέων, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος επειδή υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των εργαζόμενων του Δήμου, το δικαίωμά τους στην εργασία. Δικαίωμα που το κατηγορητήριο βαφτίζει «παράνομο όφελος».

Η δίκη ήταν προγραμματισμένη για σήμερα και από το πρωί στα δικαστήρια βρέθηκε ο Κώστας Πελετίδης συνοδευόμενος από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, τον επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία», Χρήστο Πατούχα, καθώς και από μέλη των ΔΣ όλων των Σωματείων και Συλλόγων Εργαζομένων του δήμου (Σύλλογος Υπαλλήλων, Σωματείο Εργαζομένων Καθαριότητας, Σωματείο Οδηγών Χειριστών, Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ, Σωματείο Σχολικών Φυλάκων και Καθαριστριών και Σύλλογος Εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ).
Επίσης στο πλευρό του Δημάρχου βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Δημήτρη Τζαβάρα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ.
Υπενθυμίζεται ότι με σχετικό νόμο η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το 2014 επιχείρησε να προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις, μέσω του προσχηματικού ελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο με την 405/24-9-2014 απόφασή του σημείωνε: «(...) κανένα στοιχείο και φάκελοι εργαζόμενων να μη δοθούν με οποιοδήποτε τρόπο και να μην αποσταλούν ώστε να διευκολυνθεί ο στόχος της κυβέρνησης για απολύσεις (…) στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων (...)».
Στο υπόμνημά του προς τον ανακριτή, ο δήμαρχος, τον Οκτώβρη 2014, ανέφερε: « (...) Είμαστε αντίθετοι με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Στο Δήμο Πατρέων έχουμε 324 εργαζόμενους ΙΔΑΧ που μονιμοποιήθηκαν μέσω της διαδικασίας ΑΣΕΠ καθόλα νόμιμα. Θέμα ανοχής ή συγκάλυψης πλαστών δικαιολογητικών δεν υφίσταται (...)  Δεν καλύπτουμε διαδικασίες με πλαστά δικαιολογητικά σε καμία περίπτωση. (…) Με βάση τα παραπάνω αρνηθήκαμε ως Δημοτική Αρχή να δώσουμε τους ατομικούς φακέλους για επανέλεγχο, δίνοντας αντίστοιχες εντολές στις Διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου (...)».
Σε δήλωσή του ο Κ. Πελετίδης, έξω από τη δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών και πριν τη δίκη, σημείωσε:
«Όπως δεν δώσαμε τους φακέλους των εργαζομένων αορίστου χρόνου, διότι όπως λέγανε τότε οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θέλανε να γεμίσουν τη δεξαμενή από την οποία θα απέλυαν δημοσίους υπαλλήλους, δεν δίνουμε ούτε αυτούς τους φακέλους. Δεν θα διευκολύνουμε ούτε αυτή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παραδίδοντας στοιχεία και φακέλους για να μπουν στη διαδικασία της αξιολόγησης, που στόχο έχει την απόλυσή τους.
Οι εργαζόμενοι για τους οποίους συζητάμε τώρα, προσλήφθηκαν στο Δήμο πριν το 2004, που η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τον Νόμο Παυλόπουλου τους μονιμοποίησε και τους έκανε αορίστου χρόνου. Τηρήθηκαν τότε όλες οι διαδικασίες από τη Διοίκηση και έρχονται σήμερα, μετά από 13 χρόνια και σου λένε ότι πρέπει να απολυθούν, τη στιγμή που έχουν προϋπηρεσία στο Δήμο, 20 χρόνια.
Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, προσλήφθηκαν με όλους τους προβλεπόμενους νόμους κι εμείς, μπροστά στην αδικία που γίνεται, με σκοπό να χτυπηθούν όχι μόνο οι εργαζόμενοι, αλλά και η λειτουργία του Δήμου, υπερασπιζόμενοι τα δίκαια αιτήματά τους, αρνηθήκαμε να δώσουμε τους φακέλους».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων, Δ. Αθανασιάδης επεσήμανε:
«Σήμερα δικάζεται ο Δήμαρχος Πατρέων, επειδή δεν έδωσε τα στοιχεία στο Υπουργείο για ανθρώπους που είχαν διοριστεί πριν 20 ή 25 χρόνια, με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και στην πορεία άρχισαν να ελέγχουν αν μπήκαν νόμιμα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος δεν έδωσε τα στοιχεία και πολύ καλά έκανε, διότι αυτό που επιδίωκαν οι κυβερνήσεις μέσα από τη διαδικασία των μνημονίων και επιδιώκει και η σημερινή κυβέρνηση με τη διαδικασία της αξιολόγησης, είναι οι απολύσεις. Τα Σωματεία του Δήμου, στηρίζουν τον Δήμαρχο με όλες τους τις δυνάμεις, διότι στέκεται αρωγός στις διεκδικήσεις τους, ενώ όπως είναι γνωστό, είναι υπέρ της μόνιμης και σταθερής εργασίας».
Όπως επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου του Δήμου Πατρέων: «Σήμερα οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά σε νέες αντιλαϊκές εξελίξεις, που αφορούν το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων. Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μέσω της λεγόμενης αξιολόγησης, ανοίγει το δρόμο για νέες απολύσεις και τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων στο δημόσιο τομέα.
Δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου που ψήφισαν ενιαία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Λεβέντης και που καθορίζουν τα ανώτατα όρια για τις μισθολογικές αποδοχές και τα επίπεδα απασχόλησης σε δημόσιο τομέα και δήμους με διασφάλιση φθίνουσας πορείας όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες.
Απαίτηση δανειστών (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΜΣ) και ΣΕΒ για να διευκολυνθεί η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και η κατάργηση της σταθερής δουλειάς με δικαιώματα.
Η Δημοτική Αρχή δεν συμμορφώνεται με τις αντιλαϊκές υποδείξεις των κυβερνήσεων, συνεχίζει αταλάντευτα να υπερασπίζεται την εργατική τάξη, τα πλατιά λαϊκά στρώματα που πλήττονται ανελέητα από την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Αντιμετωπίζει τις διώξεις μαζί με τους εργαζόμενους και τους δημότες του δήμου μας».