ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Παραχώρηση χώρων στους Δήμους συζητάει το ΥΕΝ!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 07/03/2017
www.pireas2day.gr
αναδημοσίευση
Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης είχε, την Παρασκευή, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Αρχικά, ο κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη και τους Δημάρχους Περάματος, Γιάννη Λαγουδάκη και Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χρήστο Βρεττάκο.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε το θέμα της απόδοσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέρους των εξαιρουμένων χώρων από τη Σύμβαση Παραχώρησης, που έχει συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΠ ΑΕ.

Έχουν ήδη προηγηθεί επαφές του υπουργού με άλλους αρμόδιους φορείς, όπως ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ενώ αναμένονται και άλλες συναντήσεις για το ίδιο θέμα, εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ακολούθως, ο υπουργός συναντήθηκε με τη Δήμαρχο του Άγιου Ευστράτιου Μαρία Κακαλή και συζήτησαν θέματα, που αφορούν το λιμάνι του Αη Στράτη και τη συγκοινωνία του νησιού.

Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να συνδράμει το Υπουργείο στις βελτιωτικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο λιμάνι του Αη Στράτη, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα, λόγω των καιρικών συνθηκών και της θέσης του. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης και το ζήτημα της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης του νησιού.