ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ανανεώνεται και εκσυγχρονίζεται ο στόλος της Πλοηγικής Υπηρεσίας!

Γρ. Μ.Μ.Ε  και  ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ 
3:06 μ.μ.



Ξεκίνησαν και κινούνται σε δύο κατευθύνσεις οι διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου στόλου της Πλοηγικής Υπηρεσίας. Ο πεπαλαιωμένος στόλος αντικαθίσταται, προκειμένου η Υπηρεσία να ανταπεξέρχεται στις ανάγκες της με ασφάλεια.

Στο πλαίσιο αυτό, δημοσιεύτηκε η προκήρυξη (αρ.πρωτ.03/2017) για την προμήθεια και εγκατάσταση δέκα (10) κύριων μηχανών για τις έκτακτες ανάγκες των πλωτών μέσων του Πλοηγικού Σταθμού Πειραιά. Ο προϋπολογισμός είναι #385.000,00# ευρώ. Ως ημερομηνία αποσφράγισης προσφορών έχει οριστεί η 27η Απριλίου2017.

Παράλληλα, άρχισε και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την προμήθεια (ναυπήγηση) επτά (07) νέων πλωτών μέσων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε προμήθεια για την ανανέωση σκαφών ήταν το 2003, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται συστηματικά έκτοτε και για πολλά χρόνια η Πλοηγική Υπηρεσία.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μέσω της Γενικής Γραμματείας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες, που θα οδηγήσουν μετά την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών, στην αναβάθμιση του εξοπλισμού της Πλοηγικής.