ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Ποιοί εξελέγησαν τη Κυριακή στους Δήμους!

06/03/2017  
                       www.pireas.day.gr  αναδημοσίευση
Κινητικότητα επικράτησε, τη Κυριακή, στους Δήμους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά καθώς έγιναν οι προγραμματισμένες ειδικές συνεδριάσεις για την ανάδειξη προεδρείων στα Δημοτικά Συμβούλια και την εκλογή μελών στις θεματικές επιτροπές.


Αναλυτικά, η εικόνα που διαμορφώθηκε ήταν η εξής:

•    Κορυδαλλός: Σε κλίμα συναίνεσης και χωρίς αλλαγές το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού εξέλεξε χθες Κυριακή, το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου για το δεύτερο μισό της δημοτικής περιόδου 2014-2019.
Στην ειδική συνεδρίαση που προήδρευσε ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, τα μέλη του σώματος επανεξέλεξαν Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον Θεόδωρο Μερεντίτη. Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης αναφέρθηκε στο ήθος και την εμπειρία του, τα οποία, όπως είπε, θα συμβάλλουν στην συναινετική λειτουργία του σώματος με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πόλης. Αντιπρόεδρος επανεξελέγη ο Νεκτάριος Τσίρμπας από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Εδώ Κορυδαλλός» και γραμματέας η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Πάμε Αλλιώς» Μαρία Καλαμάρη.
Ο κ. Μερεντίτης, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και την παράταξη του για την τιμητική πρόταση και το σώμα για την εκλογή του, ανέφερε εκ μέρους του προεδρείου, ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί συναινετικά, περιφρουρώντας παράλληλα τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν ως τακτικά οι δημοτικοί σύμβουλοι: Ελένη Γαλανοπούλου, Βασίλης Συγλέτος, Ελευθερία Κωτσίδου, Μιχάλης Λώνας, Μαρία Διακάτου (πλειοψηφία) και Νίκος Χουρσαλάς, Γιώργος Βιδάλης, Καίτη Κυλάκου (μειοψηφία). Αναπληρωματικά: Μαρία Γιαννακάκη, Γιάννης Πάχος, Δημήτρης Χριστοφορίδης (πλειοψηφία), Γιάννης Μελάς και Κώστας Σπέης (μειοψηφία).
Μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν ως τακτικά μέλη οι: Ελένη Γαλανοπούλου, Βασίλης Συγλέτος, Γιάννης Πάχος, Μαρία Γιαννακάκη, Ανδρέας Καπιτσίνος (πλειοψηφία), Γιώργος Γκόγκος, Αλέξης Θανόπουλος, Ηλίας Κρούπης (μειοψηφία). Αναπληρωματικά: Μαρία Διακάτου, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, Μιχάλης Ευθυμιάδης (πλειοψηφία), Γιώργος Βιδάλης και Ελευθερία Παπουτσιδάκη (μειοψηφία).

•    Νίκαια- Άγιος Ιωάννης Ρέντη:   Με την πρώτη φορά και χωρίς να χρειαστεί επαναληπτική ψηφοφορία, με αυξημένες πλειοψηφίες αναδείχτηκε Πρόεδρος του Δ.Σ. η Ειρήνη Βαλλιανάτου, Αντιπρόεδρος η κ. Κ. Χαραλαμπίδου και Γραμματέας η κ. Τ. Ιωαννίδου.
Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εκλέχθηκε η Μαρία Αραβαντινού και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ο Γιώργος Λεγάκης.
Ο δήμαρχος της πόλης, κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, δήλωσε:
«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη Δέσποινα Σωτηροπούλου (πρώην Πρόεδρο του Δ.Σ.) και  τον Παύλο Μπίχτα (πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής), για την προσφορά τους στις θέσεις αυτές.
Θέλω παράλληλα να ευχαριστήσω θερμά όλες και όλους τους συνεργάτες μου για τη συνεχή προσφορά τους στα δρώμενα της πόλης, για την αγάπη τους γι αυτήν και το πάθος με το οποίο την υπηρετούν,  από όποια θέση αποφασίσει η Παράταξή μας.
Εσείς είστε οι κριτές όλων ημών και σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την όλο και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και σεβασμό που δείχνετε στη δημοτική μας ομάδα. Να είστε σίγουροι ότι η πόλη μας, με τις δυνάμεις της ενωμένες, θα καταφέρει πολλά ακόμα. Τα ωραιότερα είναι μπροστά μας. Τα άσχημα τα αφήσαμε οριστικά στο χθες. Εκεί όπου ανήκουν».

•    Μοσχάτο- Ταύρος: Kάνοντας πράξη την εισήγηση του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, για συναίνεση, η Δημοτική πλειοψηφία αλλά και οι παρατάξεις της μειοψηφίας συνέβαλαν ώστε να ολοκληρωθεί η εκλογή των Μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, η εκλογή των μελών Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής της Ποιότητας Ζωής, κατά τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία.
    Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου επανεκλέχθηκε ο κ. Δημήτρης Σούτος. Νέα αντιπρόεδρος εκλέχθηκε η Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνα Καρύδη και στη θέση του Γραμματέα επανεκλέχθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος  Άκης Δείξιμος.

    Τα νέα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής είναι τα εξής:
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Φελλάς ΓεώργιοςΔημητρίου Πέτρος
Τσέλιου ΜαρίαΛουκάκη Δέσποινα (Ντένια)
Δαμηλάκος ΓεώργιοςΚαραβία Βασιλική
Κοτζαμπασάκης ΕυάγγελοςΤσιρώνης Ευάγγελος
Γρούμπας ΒασίλειοςΒαλαβάνη Στέλλα
Μελίστας Αθανάσιος
Ζώταλης Δημήτριος
Κυριαζίδης Παναγιώτης
Τα νέα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι τα εξής:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Πεφάνης ΓεράσιμοςΦελλάς Γεώργιος
Κελεσίδης ΔημήτρηςΚυριακόπουλος Ευστράτιος
Κόλλιας ΔημήτρηςΧατζηαντωνίου Παναγιώτης
Γαβαλά ΖαμπίαΚατσιφή Θεοδώρα
Σάββας ΙωάννηςΚυριαζίδης Παναγιώτης
Μελέτης Γιώργος
Μωραΐτη Ελένη
Βαλαβάνη Στέλλα

•    Πόρος:  Εκλέχθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου το Προεδρείο του και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής για την περίοδο 2017 – 2019. Κατόπιν πρότασης του Δημάρχου Γιάννη Δημητριάδη, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε ο Κώστας Γκιων και Γραμματέας ο Γιώργος Καΐκας, ενώ, κατόπιν πρότασης της μειοψηφίας, Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Δημήτρης Μωρόπουλος.
Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εκλέχθηκαν, από τη μεριά της πλειοψηφίας, εκτός από τον Δήμαρχο, οι Κώστας Δόσκαρης, Ελένη Κανατσίδη, Γιώργος Κουτουζής και Τάσος Παπαχρήστου (με αναπληρωτές τους Γιώργο Καΐκα, Θοδωρή Χαρακλάνη και Βαγγέλη Τζάνο) και, από τη μεριά της μειοψηφίας, οι Βαγγέλης Ζεντέλης και Ματούλα Μητσιοπούλου (με αναπληρωτές τους Δημήτρη Μωρόπουλο και Γιώργο Μάνδηλα).

Κατά την τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Ελένη Κανατσίδη για την επιτυχημένη θητεία της στην θέση της Προέδρου, καθώς και τους υπόλοιπους συμβούλους της παράταξής του για τη διαθεσιμότητα τους και για την έλλειψη ανταγωνισμού μεταξύ τους σε ό,τι αφορά τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων τους, τις οποίες ανακοίνωσε ακολούθως:
Αντιδήμαρχος με αντιμισθία αρμόδιος για διοικητικά θέματα: Τάσος Παπαχρήστου, Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Τεχνικών Υπηρεσιών: Γιώργος Κουτουζής, εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού και προτεινόμενη για νέα Πρόεδρος Τουριστικής Επιτροπής: Ελένη Κανατσίδη, εντεταλμένη σύμβουλος Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας: Μαρία Βαρβάρου, εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας: Βαγγέλης Τζάνος.
Τέλος, ο Γιάννης Δημητριάδης ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του για την θέση του Δημάρχου Πόρου στις δημοτικές εκλογές του 2019.