ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Παρέμβαση της ΕΠΛΣΝΠ για την Σύσταση υγειονομικής επιτροπής περί οπλισμού!

12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ, 2017

https://neaplefsi.gr   αναδημοσίευση


Σε περίπτωση απόρριψης αιτήματος για χορήγηση άδειας οπλοφορίας ιδιωτικού όπλου ή ανάκλησης για οποιαδήποτε λόγο χορηγηθείσας άδειας δύναται ο ενδιαφερόμενος να επανέλθει με νέα αίτησή του μετά την παρέλευσή τουλάχιστον ενός έτους από την ημερομηνία κοινοποίησης του της σχετικής κατά περίπτωση απόφασης.
Προτεινόμενη μορφή
α) Υπό την επιφύλαξη της περίπτωσης β), αν απορριφθεί το αίτημα για χορήγηση άδειας κατοχής και οπλοφορίας ιδιωτικού όπλου ή αν ανακληθεί η χορηγηθείσα άδεια κατοχής και οπλοφορίας ιδιωτικού όπλου, δύναται ο ενδιαφερόμενος να επανέλθει με νέα αίτησή του μετά την παρέλευσή τουλάχιστον ενός έτους από την ημερομηνία κοινοποίησής σε αυτόν της σχετικής κατά περίπτωση απόφασης , υποβάλλοντας τα δικαιολογητικά των περιπτώσεων α) έως και στ) της προηγούμενης παραγράφου.
β) Εφόσον η ανάκληση πραγματοποιείται λόγω απώλειας , φθοράς ή καταστροφής του δελτίου αδείας κατοχής και οπλοφορίας ιδιωτικού όπλου ή αντικατάστασης λόγω πώλησης , δωρεάς ή φθοράς του ιδιωτικού όπλου, ο ενδιαφερόμενος δύναται να επανέλθει με αίτησή του αμέσως μετά την επέλευση των παραπάνω λόγων. Σε περίπτωση απώλειας, φθοράς ή καταστροφής του δελτίου αδείας κατοχής και οπλοφορίας ιδιωτικού όπλου ο ενδιαφερόμενος θα υποβάλει τα δικαιολογητικά των περιπτώσεων α), γ), δ) και στ) της παραγράφου 2.Σε περίπτωση αντικατάστασης λόγω πώλησης , δωρεάς ή φθοράς του ιδιωτικού όπλου ο ενδιαφερόμενος θα υποβάλει τα δικαιολογητικά των περιπτώσεων α), β), γ), δ) και στ) της παραγράφου 2.
2) Τροποποίηση Άρθρου 8 παρ. 4 Υ.Α. Αριθ. 1141.1/04/2004 (ΦΕΚ 663Β’/07-05-2004).
Υφιστάμενη μορφή
Το προσωπικό Λ.Σ. για το οποίο η επιτροπή της παρ.1 αποφαίνεται, έστω και σε πρώτο βαθμό, ότι δεν είναι κατάλληλο να φέρει πυροβόλα όπλα ή η ειδική επιτροπή της παρ.3 αποφαίνεται ότι δεν παρέχει τα εχέγγυα για ορθή χρήση του πυροβόλου όπλου, χαρακτηρίζεται με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ., ως μη κατάλληλο να οπλοφορεί και εκτελεί υπηρεσία, για την οποία δεν κρίνεται απαραίτητη η οπλοφορία. Το προσωπικό Λ.Σ. που χαρακτηρίζεται ως μη κατάλληλο να οπλοφορεί μπορεί, μετά παρέλευση ενός έτους από την έκδοση της σχετικής πράξης, να ζητήσει την επανεξέταση του από την Επιτροπή.
Προτεινόμενη μορφή
Μετά το τέλος της παραγράφου 3 του άρθρου 8 προστίθενται εδάφια ως ακολούθως:
Η παρουσίαση ενώπιον της επιτροπής για εξέταση και λήψη σχετικής βεβαίωσης θα προκαλείται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο μετά από έγγραφο αίτημά του το οποίο θα διαβιβάζεται μέσω της Υπηρεσίας του στον γραμματέα της επιτροπής . Ο γραμματέας της επιτροπής θα ρυθμίζει κάθε λεπτομέρεια για τον χρόνο και τον τόπο που θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της επιτροπής.
Το προσωπικό Λ.Σ. για το οποίο η Επιτροπή της παραγράφου 1 αποφαίνεται, έστω και σε πρώτο βαθμό, ότι δεν είναι κατάλληλο να φέρει πυροβόλα όπλα ή η ειδική επιτροπή της παρ.3 αποφαίνεται ότι δεν παρέχει τα εχέγγυα για ορθή χρήση του πυροβόλου όπλου, χαρακτηρίζεται με απόφαση του Προέδρου των επιτροπών αυτών, ως μη κατάλληλο να οπλοφορεί και εκτελεί υπηρεσία, για την οποία δεν κρίνεται απαραίτητη η οπλοφορία. Η προαναφερθείσα απόφαση διαβιβάζεται με απόρρητο έγγραφο από τον γραμματέα της επιτροπής στην Υπηρεσία που υπηρετεί το στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. για την ενημέρωση και τις δικές της ενέργειες, επίδοση στο στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και κοινοποιείται στη Δ.Π..Ο γραμματέας της επιτροπής διαβιβάζει με απόρρητο έγγραφο τα αποτελέσματα στην Υπηρεσία που υπηρετεί το προσωπικό το οποίο κρίθηκε κατάλληλο να οπλοφορεί για την ενημερώση και της δικές της ενέργειες, επίδοση στο στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. και κοινοποιείται στη Δ.Π..
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΜΒΥΣΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ             ΚΑΠΑΚΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ