ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΠΕΝΕΝ
2:31 μ.μ. 


                                                                                                                  9/1/2017
Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε στις 5/1/2017 συνάντηση στο ΥΝΑ της Διοίκησης της ΠΝΟ με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να συζητηθούν  κοινωνικο-ασφαλιστικά θέματα τα οποία ήταν στο επίκεντρο της πρόσφατης απεργιακής κινητοποίησης των Ναυτεργατών (2-10/12/2016).
Στην τοποθέτησή του ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΝΕΝ Νίκος Κροκίδης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στο προεκλογικό σας πρόγραμμα είχατε δεσμευτεί ότι θα καταργούσατε τους αντιασφαλιστικούς νόμους και αντί αυτού φέρατε τον νόμο Κατρούγκαλου 4387/16 που δικαίως τον ονομάσαμε ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση αφού βάζει λουκέτο στο αρχαιότερο ταμείο της χώρας στο ΝΑΤ, στο ΚΕΑΝ, στα Ταμεία Πρόνοιας και Οίκο Ναύτου και υφαρπάζει την ακίνητη περιουσία τους οδηγώντας την στο ξεπούλημα μετατρέποντας παράλληλα τις συντάξεις σε απλό φιλοδώρημα. Ταυτόχρονα η μαύρη ανασφάλιστη εργασία στην ελληνική και ελληνόκτητη ναυτιλία οργιάζει. Ο νέος τρόπος υπολογισμού των εφάπαξ λειτουργεί τιμωρητικά αφού αρχίζει μετά τα 23 χρόνια υπηρεσίας να μειώνει τις εφάπαξ παροχές.
Στην μεγάλη πρόσφατη κινητοποίηση των Ναυτεργατών μεταξύ των άλλων αναδείχθηκαν τα κοινωνικοασφαλιστικά προβλήματα που βιώνουν οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι ναυτικοί μας και τα οποία είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής και νεομνημονιακής  κυβερνητικής πολιτικής».
Στην απάντησή του ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει και να υλοποιήσει τις αντιασφαλιστικές της επιλογές για την διάλυση του ΝΑΤ και των υπόλοιπων ταμείων μας επικαλούμενος τα τεράστια ελλείμματα των Ταμείων, αποκρύπτοντας όμως τις αιτίες που οδήγησαν τα ασφαλιστικά Ταμεία των Ναυτικών στην κατάρρευση.
Για την ακίνητη περιουσία των Ναυτικών δήλωσε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να την οδηγήσουν στην εκποίηση και το ξεπούλημά της. Τέλος ανακοίνωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει σχετική εγκύκλιος για τον νέο τρόπο υπολογισμού και τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων.
Κλείνοντας πρέπει να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση και ο κ. Κουρουμπλής συνεχίζουν να επιδιώκουν την νεκρανάσταση της αποτυχημένης πρωτοβουλίας Δρίτσα – Βενιάμη για την κατάργηση των ΣΣΕ και την συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων των Ναυτεργατών. Για τον σκοπό αυτόν ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει συνάντηση ΥΕΝ – ΕΕΕ – ΠΝΟ.
Η ΠΕΝΕΝ αξιολογώντας τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης καλεί τον κλάδο κι όλον τον Ναυτεργατικό κόσμο σε αγωνιστική ετοιμότητα με σκοπό να εντείνουμε και να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας ενάντια στην αντιλαϊκή και αντιασφαλιστική κυβερνητική πολιτική.

Για το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ
           Ο Πρόεδρος                                            Ο Γενικός Γραμματέας
Νταλακογεώργος Αντώνης                     Κροκίδης Νίκος