ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΣΧΑΛΆΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΕΠΛ.Σ, Κ.ΚΥΡΑΝΗ:Επιτέλους σταματείστε πια να μας ξευτελίζετε . Αν δεν μπορείτε να το κάνετε, παραιτηθείτε!!!

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ Χρήστος (chrispas777@hotmail.com)
Μέλος ΔΣ ΠΟΕΠΛΣ & ΕΠΛΣ Κ. Μακεδονίας


Θεσσαλονίκη 29-01-2017
                                                                                                                                    ΠΡΟΣ: ΠΟΕΠΛΣ
                                                                                                                                               
Θέμα: “Γενικό συμβούλιο ΠΟΕΠΛΣ”.
            Με την επιστολή μου αυτή, σας ενημερώνω ότι δεν θα μπορέσω να παραστώ στα συμβούλια (γενικό και διοικητικό) που θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 30-01-2017 λόγω ασθενείας μου καθώς και λόγω σοβαρών οικογενειακών μου προβλημάτων.
​            Η επιστολή μου αυτή θέλω να διαβαστεί δημόσια στο γενικό συμβούλιο, αποτελώντας τις θέσεις – απόψεις μου. Επίσης, στα ερωτήματα που θα θέσω, επιθυμώ την έγγραφη απάντηση από τον πρόεδρο της ΠΟΕΠΛΣ εντός σύντομου και εύλογου χρονικού διαστήματος.
​            Οι θέσεις – απόψεις μου καθώς και τα ερωτήματα μου, είναι τα κάτωθι:

​                        1) Ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ κ. ΚΥΡΑΝΗΣ και ο αντιπρόεδρος της κ. ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ, συμμετείχαν σε συσκέψεις – συζητήσεις επί του σχεδίου νόμου, χωρίς πρότερη ενημέρωση του ΔΣ της ΠΟΕΠΛΣ και των ΕΠΛΣ. Ποια στάση κρατήσατε επί των διατάξεων του σχεδίου νόμου και ποιος σας εξουσιοδότησε γι' αυτήν ;;; Αυτά τα γνώριζαν οι άλλοι συμμετέχοντες στην σύσκεψη;
​                        2) Το σχέδιο νόμου όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ, δεν του έχει δοθεί από την πολιτική ηγεσία. Άρα επί ποιας βάσης και επί ποιου σχεδίου κάνατε συσκέψεις;;;  Απλά λέτε ψέματα κύριοι και δεν το ανεχόμαστε.
​                        3) Ποιες διατάξεις ζητήσατε κ. ΚΥΡΑΝΗ να εξαιρεθούν από το σχέδιο νόμου;;; Με ποιο σκεπτικό ζητήσατε την εξαίρεση τους και ποιος σας εξουσιοδότησε να το πράξετε;;; Ισχύει ότι μία από αυτές τις διατάξεις είναι και η ευνοϊκή διάταξη για μεγάλη μερίδα συναδέλφων μας του 24μηνου;;;
​                        4) Επειδή έχετε το σχέδιο νόμου στα χέρια σας, σας καλώ να το στείλετε άμεσα σε όλα τα μέλη του Δ.Σ., σε όλες τις ΕΠΛΣ, καθώς και να βγάλετε σε δημόσια διαβούλευση προς υποβολή προτάσεων από όλους τους συναδέλφους.
                        5) Η μόνη αλήθεια για το σχέδιο νόμου είναι ότι η Ομοσπονδία και ο πρόεδρος της κινούνται με αυτόματο πιλότο, χωρίς θέσεις και προτάσεις γιατι πολύ απλά δεν έχουν και δεν γνωρίζουν.
​                        6) Διαφωνώ πλήρως με την ένταξη σε Νόμο διατάξεων που αφορούν τις μεταθέσεις μας. Καμία τροποποίηση δεν πρέπει να επέλθει στο ΠΔ μεταθέσεων από Νόμο. Ο κώδικας μεταθέσεων του προσωπικού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, πρέπει να είναι ενιαίος, σ' ένα αυτόνομο και ευέλικτο ΠΔ.
​                        7) Η μόνη διάταξη που πρέπει να μπει αναγκαστικά στο σχέδιο νόμου και αφορά μεταθέσεις, είναι η προσθήκη παραγράφου 9 στο άρθρο 119 του Ν. 3079/2002 (Α-311) ως κάτωθι: “Τα Λιμενικά Τμήματα τα οποία εδρεύουν σε απόσταση ίση ή μεγαλύτερη των πενήντα (50) χιλιομέτρων από τη Λιμενική Αρχή διοικητικής υπαγωγής τους ή  εδρεύουν ανεξαρτήτως απόστασης σε νησί πλην της Σαλαμίνας, όπου δεν εδρεύει η Λιμενική Αρχή διοικητικής υπαγωγής τους και το οποίο δεν συνδέεται με γέφυρα με την ηπειρωτική χώρα, στελεχώνονται με τις διαδικασίες οι οποίες προβλέπονται στον κώδικα μεταθέσεων προσωπικού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ όπως αυτός ισχύει”.
​                        8) Αποστέλλω σχέδιο νέου ΠΔ μεταθέσεων, το οποίο συνέταξα μαζί με τον πρόεδρο της ΕΠΛΣ Ν. Πελοποννήσου κ. ΚΑΜΒΥΣΗ Σαράντο επ' ωφελεία των συναδέλφων και καλώ την διοίκηση της ΠΟΕΠΛΣ, ν' απαιτήσει οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση που θα αφορά μεταθέσεις, να έχει βάση αποκλειστικά και μόνο το σχέδιο αυτό, έπειτα από τυχόν τροποποιήσεις του, μετά από υποβολή προτάσεων από τις ΕΠΛΣ.
                        9) Τι έχετε να πείτε για την διάταξη που καταργεί την αυτονομία της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και την εντάσσει στην ΕΛ.ΑΣ;;;
                        10) Καλώ την διοίκηση της ΠΟΕΠΛΣ, να σταματήσει να λειτουργεί ως εκπρόσωπος τύπου του Υπουργού και ν' αρχίσει να λειτουργεί πλέον για το καλό των συναδέλφων και μόνο.
Γελοιότητες του τύπου φταίνε οι συνάδελφοι των Οικονομικών υπηρεσίων γιατί σταμάτησαν τις μισθολογικές προαγωγές και όχι η κυβέρνηση που νομοθέτησε και το υπουργείο που δεν εξασφάλισε τα ισοδύναμα μέτρα καθώς και για τα εισιτήρια των Μ.Μ.Μ, δείχνουν ότι έχετε χάσει ή δεν είχατε ποτέ συνδικαλιστική παιδεία και λογική στις αποφάσεις σας.
​                        11) Καλώ την διοίκηση της ΠΟΕΠΛΣ, ν' αρχίσει να λειτουργεί ως συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των συναδέλφων και όχι ως συνέταιρος και μάλιστα παρακατιανός της πολιτικής ηγεσίας. Αυτό που κάνετε κύριοι δεν είναι συνδικαλισμός. Επιτέλους σταματείστε πια να μας ξευτελίζετε . Αν δεν μπορείτε να το κάνετε, παραιτηθείτε.-

                        12) Καλώ την διοίκηση της ΠΟΕΠΛΣ να πράξει τα αυτονόητα και επιτέλους να κινηθεί επ' ωφελεία των συναδέλφων, αρχής γενομένης με μεγάλη Πανελλαδική ένστολη κινητοποίηση άμεσα. Σχέδια νόμου που βάζουν ταφόπλακα σε αξιοκρατικές μεταθέσεις δεν πρέπει να περάσουν. Παραδειγματιστείτε κύριοι από τους αντίστοιχους συνδικαλιστές της πυροσβεστικής.

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ Χρήστος (chrispas777@hotmail.com)
Μέλος ΔΣ ΠΟΕΠΛΣ & ΕΠΛΣ Κ. Μακεδονίας