ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

"Ο συνδυασμός "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ"ζητά την παραίτηση του Δ.Σ και επανάληψη των εκλογών"

PROS PEIRATIKOI@YAHOO.GR
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ"ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ"

Μετά από 13 ημέρες από τις αρχαιρεσίες, την Τρίτη 29/11/16 ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπογραφής του πρακτικού αρχαιρεσιών από τούς Δικαστικούς Αντιπροσώπους και την εφορευτική επιτροπή όπου μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: "Σημειώνεται εδώ ότι κατά την εκτίμηση της εφορευτικής επιτροπής και των δικαστικών αντιπροσώπων αντίγραφο του παρόντος πρακτικού πρέπει να διαβιβασθεί στην αρμόδια εισαγγελία για την διερεύνηση τέλεσης τυχόν αξιόποινων πράξεων και συγκεκριμένα: 

α) για τις επιστολικές ψήφους των κ.κ (2 συναδέλφων τα ονόματα των οποίων δεν θέλουμε να δημοσιοποιήσουμε),
β) για την απώλεια της βεβαίωσης που χορήγησε η διοίκηση του Σωματείου επί αιτήματος της εφορευτικής επιτροπής για τις επιστολικές ψήφους των μελών που αμφισβητήθηκε η ιδιότητα τους ως μελών 
και γ) για τα 12 υπεράριθμα ψηφοδέλτια που εντοπίστηκαν κατα την ολοκλήρωση της υπογραφής των ψηφοδελτίων ενώ όπου προέκυψε ισοψηφία διενεργήθηκε κλήρωση για να διαμορφωθεί η ανωτέρω σειρά κατάταξης". Σημειώνουμε δε ότι η Ένωση μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τα αποτελέσματα των εκλογών.


Καταθέτουμε εντός των επόμενων ημερών ένσταση ακυρότητας των εκλογών για τους παραπάνω λόγους οι οποίοι και δεν αμφισβητούνται, αφού φέρουν την σφραγίδα των δικαστικών αντιπροσώπων και της εφορευτικής επιτροπής.
Επίσης θα υποβάλλουμε ως ενισχυτικά στοιχεία ονόματα συναδέλφων μή μελών της Ένωσης των οποίων ανευρέθησαν επιστολικές ψήφοι και φωτοτυπίες των ταυτοτήτων τους καθώς και άλλων που ανήκουν  σε άλλες ενώσεις και δεν υπηρετούν στην Αττική.   Ακόμα ονόματα μελών  της ένωσης που δεν  φαινόντουσαν στους εκλογικούς καταλόγους και δεν προσμετρήθηκε η ψήφος τους.

Ζητήσαμε και λάβαμε από το πρωτοδικείο τον κατάλογο των ψηφισάντων προκειμένου να ταυτοποιήσουμε τα μέλη, τους νομίμως ψηφίσαντες και τις υπηρεσίες.
Ζητάμε την συνδρομή των συναδέλφων που υπηρετούν σε υπηρεσίες όπου ψήφισαν επιστολικά και οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο δεν άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα ή δεν είναι μέλη της ένωσης, να μας ενημερώσουν εφόσον το επιθυμούν, προκειμένου να τους αντιπαραβάλλουμε με την λίστα των ψηφισάντων.
Η επικοινωνία μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του mail του συνδυασμού μας mazi.enosi.ls@gmail.com
Είναι φανερό ότι το αποτέλεσμα αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό από κανέναν.
Η απελθούσα διοίκηση της Ένωσης πρέπει να διευκολύνει την διαδικασία με την παραίτηση της και την επανάληψη της διαδικασίας προκειμένου αυτή να αποτελεί την πραγματική βούληση των συναδέλφων.
Συνεπάγεται ότι από σήμερα καθίσταται προβληματική η συνδικαλιστική εκπροσώπιση των συναδέλφων της Ένωσης και σε αυτό πρέπει να πάρει θέση και η ΠΟΕΠΛΣ.
Αυτονόητο είναι ότι δεν θα νομιμοποιήσουμε με την συμμετοχή μας την Τετάρτη 7/12/16 την συγκρότηση σε σώμα του "νέου ΔΣ", σύμφωνα με την πρόσκληση του κ. Τσατσουλή.

Η ευθύνη της απερχόμενης ηγεσίας της Ένωσης και του ψηφοδελτίου Ένωση στην πράξη είναι μεγάλη, συμπαρασύροντας δυστυχώς και πολλούς συναδέλφους υποψηφίους, οι οποίοι και δεν έχουν καμία εμπλοκή σε όλο αυτό.

Τέλος οφείλουμε όλοι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, να παλέψουμε για την Ένωση, να δώσουμε την μάχη για την εκπροσώπηση μας, να μην υποκύψουμε σε ψευτοδιλλήματα, για να ξαναφτιάξουμε το συνδικαλιστικό μας σπίτι όπως μας αξίζει.
Τα συνδικαλιστικά όργανα του Λ.Σ έγιναν με πολλούς αγώνες, πολύ υπομονή, θέληση, πίστη, αγάπη και δεν αποτελούν φέουδα κανενός.

Για την ιστορία ο συνδυασμός μας "Μαζι γιά την Ένωση "έλαβε 840 ψήφους έναντι 869 του έτερου συνδυασμού. Εκλέγει 6 μέλη στο Δ.Σ έναντι 7 και 29 αντιπροσώπους στην Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ ίδιους με τον άλλο συνδυασμό.
Τα πρόσωπα που εκλέγονται επι του παρόντος δεν έχουν καμία απολύτως σημασία.