ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατά της εργοδοσίας της «Μακεδονίας"!!!!!!!

mak161202sygentrosh1


ΩΡΑ 16:ΟΟ…Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» (Μοναστηρίου 85), που είχαν οργανώσει ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ της εφημερίδας, με τη συμμετοχή δεκάδων συναδέλφων και αλληλέγγυων πολιτών, προς υπεράσπιση των 2 απολυμένων που αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις. 
Οι παρευρισκόμενοι σε αυτήν τη διαμαρτυρία κατά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας, έδωσαν μιά ηχηρή απάντηση στη διοίκηση της εφημερίδας και υπόσχεση για συνέχιση του αγώνα ενάντια στις απολύσεις και τη μη καταβολή των 11 μηνών δεδουλευμένων των εργαζομένων.  

Τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν: «Φτώχεια, επισφάλεια και μαύρη εργασία – Να ποιά είναι η εργοδοσία», «Απλήρωτοι εργαζόμενοι και απολυμένοι, στον πλούτο των εργοδοτών θυσιασμένοι», Νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη, του απεργού, του άνεργου, του μετανάστη».
mak161202sygentroshΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
Οι συγκεντρωμένοι έδωσαν νέο ραντεβού διαμαρτυρίας για αύριο Σάββατο 3/12 12:00-15:00 στο γνωστό σημείο ως ¨κέντρο αγώνα» Τσιμισκή – Αριστοτέλους, όπου θα μοιραστεί το κείμενο διαμαρτυρίας. Κάτι που θα ακολουθήσει και τις επόμενες μέρες, μαζί με άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και κορύφωση την άλλη Παρασκευή 2/9 στην Αποθήκη Γ στο λιμάνι, όπου η επιχείρηση της «Μακεδονίας» κάνει… πάρτι!
kke
Μεταξύ συμπαραστατών από ριζοσπαστικούς πολιτικο-κοινωνικούς χώρους και αυτόνομους πολίτες, η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ έκανε γνωστό ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής έκαναν κοινοβουλευτική παρέμβαση. Κατέθεσαν στον πρόεδρο της Βουλής ΑΝΑΦΟΡΑ για τους υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με την οποία ζητάνε η επιχείρηση του συγκροτήματος της «Μακεδονίας»  «να μη προβεί σε καμιά απόλυση και να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα που οφείλει στους εργαζόμενους της».