ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Συνάντηση Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με ΥΝΑΝΠ κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη στην Θεσσαλονίκη...

4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2016



kouroumplhsΣε συνέχεια της άμεσης ανταπόκρισης του Υπουργού μας και της συνάντησης μας στην Αθήνα με την Διευθύντρια του γραφείου ΥΝΑΝΠ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη συνάντηση του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας Κυράνη Κωνσταντίνου και του Αντιπροέδρου Τσιάπλια Βασιλείου με τον Υπουργό κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη.
Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε το πολύκροτο σχέδιο νόμου με τις διατάξεις που αφορούν το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και τα στελέχη του.
Ο κ.Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι το κείμενο του σχεδίου Νόμου που δημοσιεύτηκε αποτέλεσε τη βάση δεδομένων των διατάξεων όπως τις είχε εκπονήσει ο προηγούμενος Υπουργός κ.Δριτσας και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί το σύνολο των τελικών προτάσεων του ιδίου. Γι΄ αυτό και το κείμενο που είδε τη δημοσιότητα δεν ήταν κάτι άλλο από μία πρώτη προσέγγιση για συζήτηση με όλους τους φορείς εξ’ ου και πριν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση δόθηκε ως εσωτερική αλληλογραφία στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΝΑΝΠ προς έκφραση υπηρεσιακών απόψεων.
Πάνω σ’ αυτή τη βάση θα γίνει συζήτηση για κάθε διάταξη που μας αφορά και ότι προωθηθεί προς ψήφιση θα αποτελέσει το αποτέλεσμα της συνεργασίας Υπουργού και Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
Ειδικότερα για το θέμα του συστήματος των μεταθέσεων εξέφρασε την πλήρη στήριξη στις προτάσεις μας και αναγνώρισε τις αδικίες του Καλλικράτη αποδεχόμενος τη ρύθμιση για τα Λιμενικά Τμήματα με ένα ενιαίο σύστημα μεταθέσεων από το κεντρικό συλλογικό όργανο -συμβούλιο μεταθέσεων που θα καθορίζει τα Λ/Τ ως ξεχωριστούς τόπους επιλογής.
Τέλος, κληθήκαμε από τον Υπουργό σε νέα συνάντηση τις προσεχείς ημέρες για να συναποφασίσουμε για το τελικό κείμενο του Νομοσχεδίου.
Για το Δ.Σ.
           Ο Πρόεδρος                        Ο Γενικός Γραμματέας
   Κυράνης Κωνσταντίνος                Τσιάνος Παναγιώτης