ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας , στηρίζει τον απεργιακό αγώνα των Ναυτεργατών που κλιμακώνεται!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ 
&  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 
Πειραιάς 6/12/2016

Α.Π. 172/2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ο αγώνας τους είναι μια απάντηση στην βάρβαρη πολιτική Κυβέρνησης –Ε.Ε. που  σφαγιάζει δικαιώματα και κατακτήσεις που με αγώνες επέβαλε η εργατική τάξη.
Είναι ένας αγώνας ενάντια στις περικοπές και στους μισθούς των ναυτεργατών και στην αύξηση της φορολογίας που επιβάλλει η Κυβέρνηση , ενώ για τους Εφοπλιστές δεν σταματάει να δίνει φοροαπαλλαγές και προνόμια για να αυγατίζουν τα κέρδη τους .  

Είναι μια απάντηση στις προσπάθειες Κυβέρνησης – Κουαρτέτου να εφαρμόσει τον νέο νόμο λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό , την ισοπέδωση της κοινωνικής ασφάλισης, με την διάλυση του ΝΑΤ και το τσάκισμα των συντάξεων . 
Είναι απάντηση στις σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις , στην παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης . 
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των ναυτεργατών .
Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί :
Την κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων και την κάλυψη των απωλειών .
Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις , στις κοινωνικές παροχές και στην πρόνοια .
Το δικαίωμα στην δουλειά , προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους .
Να καταργηθεί ο αντεργατικός νόμος 4387/2016 που λεηλατεί το εισόδημα των ναυτεργατών .
Να πληρώσουν οι Εφοπλιστές , να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές του Νόμου 27/1975 και να αυξηθεί η φορολογία στο 45% του Εφοπλιστικού Κεφαλαίου .

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ