ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣ.Λ/Σ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ: Οι προτεινόμενες αλλαγές, με κυριότερες την υποβάθμιση του συμβουλίου μεταθέσεων από αποφασιστικό σε συμβουλευτικό όργανο και την ουσιαστική κατάργηση των αντικειμενικών και κοινωνικών κριτηρίων κρίνονται ως αναχρονιστικές και απαράδεκτες!

                                                                   ΠΡΟΣ:  ΥΝΑΝΠ κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ Παναγιώτη
                                                                                                      
                             ΚΟΙΝ: 1) Υφ/ργο ΥΝΑΝΠ κ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ Νεκτάριο
                           2) Γ.Γ. ΥΝΑΝΠ κ. ΘΕΟΤΟΚΑ Ιωάννη
                           3) Βουλευτή Κεφαλονιάς & Ιθάκης
                    κα ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ Αφροδίτη
                            4) ΠΟΕΠΛΣ
                            5) ΕΠΛΣ
                           6) ΜΜΕ
                                                                             
    ΘΕΜΑ : Ανοιχτή επιστολή ΕΠΛΣΚΙ προς την πολιτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ 
για τις αλλαγές  συστήματος μεταθέσεων του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

   κ. Υπουργέ, απευθυνόμαστε σε εσάς, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την μεγάλη αναστάτωση που έχει προκληθεί στο σύνολο των συναδέλφων μας από τις διατάξεις του σχεδίου νόμου που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορούν σε αλλαγές του συστήματος μεταθέσεων των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  Οι προτεινόμενες αλλαγές, με κυριότερες την υποβάθμιση του συμβουλίου μεταθέσεων από αποφασιστικό σε συμβουλευτικό όργανο και την ουσιαστική κατάργηση των αντικειμενικών και κοινωνικών κριτηρίων, με μεταφορά της αρμοδιότητας των μεταθέσεων του προσωπικού του Λ.Σ. στον Υπουργό, κρίνονται ως αναχρονιστικές και απαράδεκτες.   
  Σας επισημαίνουμε ότι, το μεγάλο πρόβλημα της ανισοκατανομής του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, λόγω της υπερ-στελέχωσης σε ορισμένες περιοχές, έχει τις ρίζες του στην εποχή που οι μεταθέσεις ελέγχονταν από την πολιτική ηγεσία και τα βουλευτικά γραφεία. Επιπρόσθετα, σας υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ: «…τα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας θα απεγκλωβιστούν από τον κομματικό έλεγχο και τις πελατειακές σχέσεις, θα αξιοποιηθούν οι γνώσεις και η πείρα τους και θα διασφαλιστεί η ανεξαρτησία τους ώστε να μπορούν να επιδοθούν απερίσπαστα στο έργο τους». 
Φρονούμε ότι οι προτεινόμενες διατάξεις έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις δεσμεύσεις του προεκλογικού σας προγράμματος.
  Σας καλούμε να αποσύρετε από το εν λόγω σχέδιο νόμου τις διατάξεις που αφορούν τις μεταθέσεις του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και αφού λάβετε υπόψη σας τις εισηγήσεις της Ομοσπονδίας μας, οι οποίες έχουν προκύψει μετά από μακρά περίοδο διαβούλευσης και επεξεργασίας με τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις Προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., να επανέλθετε με ένα ολοκληρωμένο Π.Δ. μεταθέσεων που να διέπεται από τις αρχές της Δικαιοσύνης, της Διαφάνειας και της Αντικειμενικότητας, με προτεραιότητα στον παράγοντα άνθρωπο.
  
                                                                       Για το Δ.Σ.
                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                             
                   ΣΤΑΜΑΤΕΛΑΤΟΣ Σπυρίδων                  ΑΓΓΟΥΡΙΑΣ Γεράσιμος