ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Νέα 48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ σε όλες τις κατηγορίες καραβιών

ΠΕΜΕΝ           ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ          ΠΕΕΜΑΓΕΝ          ΠΕΣ/ΝΑΤ
Τρίτη 6  Δεκέμβρη 
από 06:00 έως την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη στις 06:00 με προοπτική κλιμάκωσης  

ΟΛΟΙ στην Απεργιακή Συγκέντρωση την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη   
Στην Πλατεία Καραϊσκάκη  στις 10.30 το πρωί

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
                                      5 Δεκέμβρη 2016
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΜΕΝ: ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΙΜΠΟΓΛΟΥ
Tα  ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ απευθύνουν θερμό ταξικό χαιρετισμό στους ναυτεργάτες όλων των κλάδων που με την καθολική συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Παναυτεργατική Απεργία έδεσαν όλα τα καράβια στα λιμάνια της χώρας. Με τη μαζική - μαχητική συμμετοχή τους στη σημερινή απεργιακή  συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά, έστειλαν βροντερό μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα, με νέα 48ωρη απεργία, ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τους εφοπλιστές, την ΕΕ, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των ναυτεργατών, γενικότερα της εργατικής τάξης.


Είναι ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός σε αυτή την απεργιακή κινητοποίηση οι ναυτεργάτες πήραν την υπόθεση στα χέρια τους, την οργάνωση, την περιφρούρηση, την επιτυχία της απεργίας.
Η προσπάθεια κυβέρνησης και εφοπλιστών να υπονομεύσουν τον αγώνα των ναυτεργατών με δημαγωγικές δηλώσεις, την ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού και των μηχανισμών καταστολής του αστικού κράτους, έπεσε στο κενό.
Η κυβέρνηση, ενώ διατηρεί και ενισχύει με προκλητικές φοροαπαλλαγές και προνόμια τους εφοπλιστές επιλέγει για άλλη μια φορά ως εξιλαστήρια θύματα τους ναυτεργάτες με φορολεηλασία του εργατικού λαϊκού εισοδήματος.   
Είναι ανυπόστατος ο ισχυρισμός της κυβέρνησης και του υπουργού εμπορικής ναυτιλίας Κουρουμπλή Π. ότι δήθεν δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για αλλαγή του συστήματος φορολόγησης των ναυτεργατών. 
Οι ναυτεργάτες γνωρίζουν ότι παρόμοιοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί έγιναν από κυβερνήσεις και υπουργούς, που αντικαταστάθηκαν αλλά αυτό που έμεινε είναι το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, η ένταση της εκμετάλλευσης και της φοροληστείας των ναυτεργατών, ζωή κόλαση για τη λαϊκή οικογένεια.
Ο νόμος λαιμητόμος 4387/2016 που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περιλαμβάνει σαρωτικές αλλαγές στα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας με εκτίναξη στο 54% της φορολογίας στο εισόδημα μας. 
Προχωράμε μπροστά, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με τη γραμμή ρήξης και ανατροπής και πολύτιμο εφόδιο την έμπρακτη αλληλεγγύη που εκφράζεται σε πανελλαδική κλίμακα, από τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
 Διεκδικούμε: 
Την κατάργηση των αντεργατικών και   των  αντιασφαλιστικών  νόμων  και  κάλυψη των απωλειών.
Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις  Εργασίας με αυξήσεις  στους μισθούς και στις συντάξεις  τις κοινωνικές παροχές και την πρόνοια.
Το  δικαίωμα στη δουλειά , προστασία των ανέργων και  των οικογενειών τους.
Να καταργηθεί  ο αντεργατικός νόμος 4387/2016 που  λεηλατεί το εισόδημα   των ναυτεργατών.
Να πληρώσουν οι εφοπλιστές, κατάργηση των φοροαπαλλαγών τους, του νόμου  27/1975  και αύξηση της φορολογίας στο 45% του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

 ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ