ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Πρώτη συνάντηση ΟΜΥΛΕ με τη διοίκηση του ΟΛΠ!

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Το νέο οργανόγραμμα της εταιρείας και εργασιακά βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων | EUROKINISSI/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Την πρώτη του επίσημη συνάντηση με τη νέα διοίκηση του ΟΛΠ είχε χθες το προεδρείο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και δύο ήταν τα βασικά θέματα που κυριάρχησαν στις συζητήσεις των δύο πλευρών.
Το οργανόγραμμα της εταιρείας και οι αλλαγές που πρόκειται να κάνει σ' αυτό η νέα διοίκηση του Οργανισμού και η εφαρμογή της ΣΣΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και όσον αφορά το νέο οργανόγραμμα, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί σίγουρα μέχρι το τέλος του χρόνου, η πρόθεση της διοίκησης είναι να λειτουργούν πλέον τέσσερις διευθύνσεις: επιχειρησιακή, διοικητική, οικονομική και τεχνική. Οταν αυτό ολοκληρωθεί θα τεθεί υπόψη των εργαζομένων.
Για το δεύτερο θέμα που απασχόλησε τις δύο πλευρές, την εφαρμογή της ΣΣΕ, οι εργαζόμενοι ανέπτυξαν τις προτάσεις τους υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτούς ο νόμος 4024/2011 που προβλέπει μειώσεις μισθών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς ο ΟΛΠ πλέον δεν είναι δημόσιος οργανισμός.
Τελικά αποφασίστηκε το ζήτημα αυτό να το εξετάσουν νομικοί και στη συνέχεια εργαζόμενοι και διοίκηση να το ξανασυζητήσουν.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η ΟΜΥΛΕ μέσω ενημερωτικής επιστολής της προς τους εργαζομένους-μέλη της έστειλε ένα μήνυμα προς τη νέα διοίκηση του ΟΛΠ εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για το ότι μέχρι εκείνη την ημέρα δεν τους είχε δεχτεί να συζητήσουν, αν και το είχαν ζητήσει επανειλημμένως.
Τόνιζαν ότι ο «διάλογος και η συνεννόηση απαιτούν ανάλογη θέληση και από τις δύο πλευρές», ενώ προειδοποιούσαν ότι σε διαφορετική περίπτωση «οδηγούμαστε σε σύγκρουση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».
Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη αντιπροσωπεία της ΟΜΥΛΕ συναντήθηκε με τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και συζήτησαν για το θέμα των μετατάξεων, για τη Δημόσια Αρχή Λιμένος (ΔΑΛ) και για το πότε αυτή πρόκειται να λειτουργήσει.