ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Λάβετε μέτρα για την ασφάλεια του προσωπικού του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας!

Πληροφορίες: ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Τηλέφωνο: 6955861102                                                                      Ηγουμενίτσα 27-10-2016
Fax: 2665099435                                                                                 Προς: Δ/τη 3η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ
                                                            Κεντρικό Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας
 Μέλη ΕΠΛΣΒΔΕ

              ΘΕΜΑ: Αδιαπραγμάτευτη η ασφάλεια του προσωπικού

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδος αναγκάζεται ς να παρέμβει και να θέσει την Ηγεσία του Κ.Λ Ηγουμενίτσας προ των ευθυνών τους, έτσι ώστε τα στελέχη ΛΣ που υπηρετούν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας να εκτελούν ασφαλέστερα τα καθήκοντα τους.
Ειδικότερα ο τεράστιος όγκος εργασίας των στελεχών που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία σε καθημερινή βάση (Τροχαία-Πορθμείο-Σκοπός Κρατητηρίων-Ασφάλεια-κ.α.),σε συνδυασμό και με την μη ύπαρξη Β.Α/Φ δεν μπορεί να συμβαίνει με βάρδιες του ενός ατόμου.

Όπως καταλαβαίνει ο καθένας η εκτέλεση υπηρεσίας σε ένα τομέα Λιμενικής εγκατάστασης όπου σε καθημερινή βάση , διακινούνται εκατοντάδες Ι.Χ-Φ/Γ αλλά και χιλιάδες συναλλασσόμενοι πολίτες της ημεδαπής και της αλλοδαπής ενδεχομένως να δημιουργεί θέματα ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος. 
Αν και αυτό συνέβαινε στο παρελθόν όπου το ποσοστό  στελέχωσης του ΚΛ Ηγ/τσας ήταν ιδιαίτερα χαμηλό, δεν θα έπρεπε να συμβαίνει και σήμερα όπου η υπηρεσία έχει ενισχυθεί αισθητά .
Εμείς σαν θεσμικός εκπρόσωπος των στελεχών οφείλουμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά την ασφάλεια των Συναδέλφων στον Προϊστάμενο της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας αλλά  και σε όποιον είναι εξουσιοδοτημένος σύμφωνα με τους ισχύοντες Νόμους και Κανονισμούς όσο αφορά τις υπηρεσίες των στελεχών, αφού είμαστε καθημερινά δέκτες πολλών παραπόνων.
Τέλος και χωρίς να θέλουμε να παρέμβουμε στην Διοίκηση του Κ.Λ.  Ηγουμενίτσας  πιστεύουμε ο κ. Λιμενάρχης  ότι θα πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονται και να δώσει στους αρμόδιους  υφισταμένους του  ιεραρχικά σαφείς εντολές-οδηγίες ούτως ώστε να εξασφαλίζεται καλύτερο αλλά και ασφαλέστερο εργασιακό περιβάλλον στα στελέχη του Κ.Λ.  Ηγουμενίτσας.
                                               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 
                                                ΤΑ ΜΕΛΗ
                                
                                ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξανδρος
                                ΚΑΝΑΤΣΟΣ Νικόλαος