ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Αναστολή κινητοποιήσεων της ΠΕΝΕΝ στα Ε/Γ- Ο/Γ πλοία «ΦΟΙΒΟΣ» και «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ»!

ΠΕΝΕΝ


                              147                                                      
                                   20/10/2016
Προς: - Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θοδωρή Δρίτσα
           - Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Γιάννη Θεοτοκά
           - Αρχηγό Λιμενικού Σώματος κ. Σταμάτη Ράπτη
           - Α΄ Υπαρχηγό Λιμενικού Σώματος κ. Θεόδωρο Κλιάρη
           - Β΄ Υπαρχηγό Λιμενικού Σώματος κ. Γεώργιο Μπαρκάτσα
           - Κλαδάρχη Ναυτιλιακής Πολιτικής κ. Αγησίλαο Αναστασάκο
           - Υπουργείο Ναυτιλίας /Διευθυντή Ναυτικής Εργασίας κ. Νικόλαο Ισαάκογλου
           - Κ.Λ.Πειραιά / Λιμενάρχη κ. Λεοντάρα Κωνσταντίνο
           - Κ.Λ.Πειραιά – Ναυτολογία/ Τμηματάρχη Ναυτολογίας κ. Αγαπητό Θεόφιλο
Κοινοποίηση: Εταιρίες NOVAFERRIES – 2WAYFERRIES

Σε συνέχεια της καταγγελίας της ΠΕΝΕΝ που εστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΕΝ, στις εμπλεκόμενες Ναυτιλιακές εταιρίες και στην ΠΝΟ στις 17/10/2016 και αφορούσε τις παραβιάσεις της ΣΣΕ και της Ναυτικής νομοθεσίας σε πλοία της γραμμής του Αργοσαρωνικού και ειδικότερα στα Ε/Γ-Ο/Γ «ΦΟΙΒΟΣ» και «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ» επισημαίνουμε τα παρακάτω:
Στις 19/10/2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της ΠΕΝΕΝ με τους αντίστοιχους πλοιοκτήτες των αναφερόμενων πλοίων στην οποία έγινε ενδελεχής και διεξοδική συζήτηση για την αναζήτηση λύσης στα ανακύψαντα προβλήματα που αναφέρονταν στην ανωτέρω αναφορά – καταγγελία της ΠΕΝΕΝ.
Αναφορικά με την καταβολή της αμοιβής για το πλήρωμα καταστρώματος που αποτελούν και μέλη της ΠΕΝΕΝ συμφωνήθηκε να καταβληθεί το σύνολο του ποσού από τις αρχές του 2016 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία διακίνησης των οχημάτων.
Το συνολικό ποσόν στα δύο πλοία ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Ειδικότερα στις 19/10/2016 καταβλήθηκε για το Ε/Γ-Ο/Γ «ΦΟΙΒΟΣ» το 50% της αμοιβής ενώ η πλήρης εξόφλησή του θα ολοκληρωθεί εντός του επομένου 8ήμερου.
Για το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ» καταβλήθηκε το 33% της αμοιβής ενώ το υπόλοιπο θα δοθεί σε δύο ισόποσες δόσεις εντός των επόμενων 16 ημερών.
Για την αποτελεσματικότερη διασφάλιση των δικαιωμάτων των μελών της ΠΕΝΕΝ τα αναφερόμενα κατατέθηκαν μετρητοίς στην ΠΕΝΕΝ, ακριβώς το ίδιο συμφωνήθηκε να γίνει για το υπόλοιπο της προαναφερόμενης αμοιβής. Στην συνέχεια η ΠΕΝΕΝ θα καταθέσει τα ανωτέρω ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μελών σύμφωνα με τα ισχύοντα και προβλεπόμενα της ΣΣΕ στα Ε/Γ-Ο/Γ Ακτοπλοϊκά πλοία.
Σχετικά με τα εκκρεμή προβλήματα που αφορούν τόσο τα δύο πλοία όσο και τα υπόλοιπα πλοία της γραμμής του Αργοσαρωνικού, το Προεδρείο της ΠΕΝΕΝ επισήμανε την ανάγκη της άμεσης και θετικής αντιμετώπισής τους και σε κάθε περίπτωση εξέφρασε την ετοιμότητα να δράσει ως συλλογικός εκφραστής των συμφερόντων των μελών του για την ολόπλευρη διασφάλιση των νομίμων δικαιωμάτων τους.
Για τα θέματα αυτά υπάρχει πληρέστατη ενημέρωση προς όλες τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες του ΥΕΝ αλλά και προς τις Ναυτεργατικές οργανώσεις ΠΝΟ κ.λπ.
Μετά την θετική έκβαση της διεκδίκησης της ΠΕΝΕΝ αναστέλλεται η προγραμματισμένη αγωνιστική και συνδικαλιστική δράση για τα δύο πλοία που είχε ορισθεί για τις 21/10/2016.
Ενημερώνουμε ότι η ΠΕΝΕΝ έχει ανάλογα οργανώσει και προετοιμάσει τα μέλη της για ανάλογες αγωνιστικές δράσεις και σε άλλα πλοία της Ακτοπλοΐας που διαπιστώνονται συστηματικές και επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις της ισχύουσας ναυτικής νομοθεσίας και της αντίστοιχης ΣΣΕ.
Με εντολή Διοίκησης
  Ο Πρόεδρος                                           Ο  Γεν. Γραμματέας
Νταλακογεώργος Αντώνης                       Κροκίδης Νικόλαος