ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ελευθεράκης Γεώργιος- ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ!

www.limenika-nea.blogspot.gr-αναδημοσίευση


Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες, ονομάζομαι Ελευθεράκης Γεώργιος φέρω τον βαθμό του Πλωτάρχη και έχω 28 χρόνια Υπηρεσία, τα τελευταία χρόνια υπηρετώ από τη θέση του Τμηματάρχη Διοικητικής Μέριμνας του Αρχηγείου.
Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τα συνδικαλιστικά δρώμενα του Λιμενικού Σώματος και δεν θα σας κρύψω ότι έχω κατά καιρούς εκφράσει τη δυσαρέσκειά μου και τους προβληματισμούς μου για τα τεκταινόμενα στον συγκεκριμένο χώρο, όπως πιστεύω ότι συμβαίνει και με την πλειονότητα των συναδέλφων μας.
Το αποτέλεσμα της διαχρονικής απαξίωσης του συγκεκριμένου χώρου, είναι η δημιουργία ελεύθερου πεδίου, μέσα στο οποίο δημιουργήθηκαν κλειστές ομάδες οι οποίες ως μοναδικό σκοπό έχουν τη διατήρηση των θέσεών τους, την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους φιλοδοξιών, την ανάγκη τους για αναγνωσιμότητα, οδηγώντας πολλά στελέχη σε αποστροφή και αγανάκτηση συμπαρασύροντας και υγιή στελέχη που κατά καιρούς προσπάθησαν να εμπλακούν με τον συνδικαλισμό στο Λιμενικό Σώμα.
Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες, ο συνδυασμός μας δεν έχει σκοπό τη συνέχιση των πεπραγμένων της απερχόμενης διοικούσας, σκοπός μας είναι η ριζική αλλαγή, τόσο του πλαισίου λειτουργίας της ένωσης, όσο και της γενικότερης αντίληψης όλων όσων θέλουν να συμμετέχουν σ΄αυτήν, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς συνδικαλιστικά αξιώματα, αλλά συνεχίζοντας να προσφέρουμε μέσα από τις θέσεις που υπηρετούμε.
Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες, οι καυγάδες και η τεχνική πόλωση δεν ενδιαφέρει κανένα υγιή στέλεχος. Τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης έχουμε υποστεί μειώσεις που ξεπερνούν και το 40% του εισοδήματος μας. Όλοι προσπαθούμε με αξιοπρέπεια να επιβιώσουμε, είναι το τελευταίο που μας έχει απομείνει, δεν θα καθίσουμε όμως με σταυρωμένα χέρια, ώστε να ζήσουμε το ίδιο έργο της ανύπαρκτης εκπροσώπησης. Απαιτείται αλλαγή, με νέα στελέχη, με όρεξη και γνώσεις, που θα σέβονται και θα προσπαθούν για τους συναδέλφους που υπηρετούν στα ακριτικά νησιά, για τους συναδέλφους που δίνουν καθημερινή μάχη μεσοπέλαγα , για τους συναδέλφους που έρχονται αντιμέτωποι με εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, για τους συναδέλφους του Ανατολικού Αιγαίου που τον τελευταίο χρόνο έχουν έρθει αντιμέτωποι με το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα των τελευταίων δεκαετιών, για όλους αυτούς πρέπει να δουλέψουμε, να πετύχουμε και να αφήσουμε ένα υγιή συνδικαλιστικό οργανισμό, τον οποίο θα υπηρετεί το σύνολο των συναδέλφων και όχι προσωπικά συμφέροντα.
Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες, ούτε επαγγελματίες συνδικαλιστές είμαστε, ούτε πρόκειται να γίνουμε, διότι η ιδιότητά μας, το επάγγελμά μας, είναι το Λιμενικό Σώμα και πρέπει καθημερινά να δίνουμε εξετάσεις και να ανταποκρινόμαστε στα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί.

Επειδή, οι περισσότεροι από εσάς, έχετε ήδη κουραστεί από μια σειρά στείρων αντιπαραθέσεων που λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό στο διαδίκτυο, με ψευδής αναρτήσεις και ελλειπή στοιχεία που στόχο έχουν την παραπληροφόρηση και τη δημιουργία εντυπώσεων, κόντρα σε όλα αυτά καταθέτω τις ακόλουθες προτάσεις:

1. Σύσταση ομάδας εργασίας για την ενεργοποίηση της υπάρχουσας διάταξης για την εφαρμογή του δικαιώματος στρατωνισμού σε στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. (παρ.9 του άρθρου 42 το ν.4029 όπως αυτή προστέθηκε στο άρθρο 128 του ν.3079/2002). Παράλληλα να εξεταστεί το περιθώριο νομοθέτησης θεσμικού πλαισίου το οποίο θα επιτρέπει δημιουργία λογαριασμού αυτοχρηματοδότησης από τα ίδια στα στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και χορηγίες από φίλους και πρώην στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.-ΑΚΤ. Προκειμένου να αποκτηθούν κατοικίες οι οποίες θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των στελεχών που διαμένουν μακριά από την έδρα της Υπηρεσίας τους.
2. Σύσταση ομάδας εργασίας για την προώθηση Π.Δ. για την «Ασφάλεια και Υγιεινή των εργαζομένων» όπως προβλέπεται στο Ν.3850/2010 για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και επεκτείνεται και στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας προκειμένου να ληφθούν αντίστοιχα μέτρα για την προστασία του προσωπικού τους.
3. Σε ένδειξη αναγνώρισης του έργου του Λιμενικού Σώματος, το οποίο παρέχεται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, να επεκταθεί σε όλες τις Υπηρεσίες η μάχιμη 5ετία, όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας. Η επιπλέον δαπάνη καλύπτεται από την καταβολή των αναλόγων ασφαλιστικών εισφορών.
4. Ίδρυση παιδικού σταθμού του Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. σε ιδιόκτητο ή μισθωμένο χώρο, με θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα λαμβάνει μέτρα για την ασφάλεια και υγιεινή τόσο των παιδιών όσο και των στελεχών που θα υπηρετούν στον σταθμό, βάζοντας τέλος σε τυχόν χειραγωγήσεις για προσωπικά και μόνο ωφέλει.
5. Διαμόρφωση νέου καταστατικού της Ένωσης, με ιδιαίτερη έμφαση, στα άρθρα που αναφέρονται στα οικονομικά και στις αρχαιρεσίες για την εκλογική ανάδειξη αντιπροσώπων της ομοσπονδίας και μελών του διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να διασφαλισθεί η διαφάνεια.
6. Επικαιροποίηση της απόφασης που αφορά τις συνδικαλιστικές άδειες προσωπικού Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ., προκειμένου τα στελέχη που θα δραστηριοποιηθούν ενεργά να μην απολέσουν την επαγγελματική τους ιδιότητα.
7. Νομοθέτηση του συνδικαλισμού στο Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ.
8. Οι συνελεύσεις να διεξάγονται όσον το δυνατό σε εργατικά κέντρα και όχι σε ξενοδοχεία προκειμένου να γίνεται εξοικονόμηση χρημάτων, προκειμένου αυτά να διατεθούν σε αναγκαίους κοινωνικούς σκοπούς.
9. Οριστική επίλυση των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για το έτος 2017 και ειδικότερα για τις περιοχές όπου τα στελέχη κινούνται με τον προαστιακό σιδηρόδρομο.
Υ.Γ. Στην χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία δεν μπορούν ορισμένοι να ασκούν κριτική για διπλά ψηφοδέλτια, μακάρι στο μέλλον να έχουμε και περισσότερα, γιατί η πολυφωνία είναι ο ορισμός της δημοκρατίας!
Με εκτίμηση
Ελευθεράκης Γεώργιος