ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

"O ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ"!

 PROS PEIRATIKOI@YAHOO.GR

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Του Σωματείου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ» όπως εκπροσωπείται από τον Θεόδωρο Βήττα του Γεωργίου, κάτοικο Πατρών

ΑΙΤΗΣΗ – ΕΝΣΤΑΣΗ
-Χαράλαμπου Πλαστουργού του Κωνσταντίνου, κατοίκου Πατρών (Αμερικής 12) ως εκπροσώπου του συνδυασμού «ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ»
Για την ακύρωση της με αριθμό πρωτοκόλλου 50/27-9-2016 Διαπιστωτικής Έκθεσης Εφορευτικής Επιτροπής

Για τις αρχαιρεσίες του Σωματείου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ» κατέθεσα νόμιμα και εμπρόθεσμα την από 26-9-2016 Αίτηση – Δήλωση κατάθεσης του συνδυασμού «ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ» για τις αρχαιρεσίες ανάδειξης ΔΣ – Ελεγκτικής Επιτροπής – Αντιπροσώπων ΠΟΕΠΛΣ. Την επομένη της κατάθεσης της υποψηφιότητας του συνδυασμού κοινοποιήθηκε προς εμένα ως εκπρόσωπο του πιο πάνω συνδυασμού η προσβαλλομένη υπ’ αριθμ. 50/27-9-2016 Διαπιστωτική Έκθεση Εφορευτικής Επιτροπής με την οποία απορρίψατε την συμμετοχή του συνδυασμού «ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ» τον οποίο εκπροσωπώ στις εκλογές. Την απόφαση αυτή με την παρούσα μου προσβάλλω και ζητώ την ακύρωσή της για τους εξής νόμιμους και βάσιμους λόγους:
Α) Η απόρριψη της υποψηφιότητας του συνδυασμού βασίζεται στην αβάσιμη και ανεπαρκή αιτιολογία ότι δήθεν στον συνδυασμό μας περιλαμβάνονται δεκαπέντε αιτήσεις υποψηφίων οι οποίοι παράλληλα είχαν δηλώσει συμμετοχή και στον συνδυασμό Ε.Ν.Ι.Α.Ι.Ο (συμπεριλαμβανομένου και του εκπροσώπου του συνδυασμού αυτού Ευάγγελου Σμυρναίου) και ότι ουδέποτε λάβατε μέχρι τη λήξη των υποψηφιοτήτων αυτοπρόσωπη έγγραφη ενημέρωση με το γνήσιο της υπογραφής του για την απόσυρση του Συνδυασμού Ε.Ν.Ι.Α.Ι.Ο.
Όπως προκύπτει από την από 20-9-2016 Ανακοίνωση της Επιτροπής σας «Οι αιτήσεις υποψηφιοτήτων μπορούν να κατατεθούν 1) είτε αυτοπροσώπως στην Εφορευτική Επιτροπή … είτε 2) στο mail της Ένωσης … και στο FAX του Κ.Λ. Πάτρας υπόψη Εφορευτικής Επιτροπής». Η κατάθεση της υποψηφιότητας για τον συνδυασμό Ε.Ν.Ι.Α.Ι.Ο. έγινε με έναν από τον τρόπους που προβλέπεται στο πιο πάνω έγγραφο δίχως να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα και καμία απολύτως αμφισβήτηση για την νομιμοποίηση του εκπροσώπου του συνδυασμού κ. Ευάγγελου Σμυρναίου. Στη συνέχεια ο συνδυασμός αυτός ενσωματώθηκε στον συνδυασμό του οποίου τυγχάνω εκπρόσωπος και ο εκπρόσωπός του ενημέρωσε μέσω γραπτού μηνύματος SMS το μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής κ. Παναγιώτη Κοτσίρη ότι αποσύρει τον συνδυασμό του και στη συνέχεια απέστειλε μέσω FAX στο ΚΛ Πάτρας την από 26-9-2016 Υπεύθυνη Δήλωση του Ν 1599/1986 απευθυντέα προς «την Εφορευτική Επιτροπή» με την οποία δήλωνε ότι «ως εκπρόσωπος του συνδυασμού Ε.Ν.Α.Ι.Ο. τον αποσύρει». Η δήλωση αυτή της απόσυρσης του συνδυασμού Ε.Ν.Ι.Α.Ι.Ο. έγινε νόμιμα δηλ. με έναν από τους προβλεπόμενους από την από 20-9-2016 ανακοίνωσή σας τρόπους κατάθεσης (άρα και απόσυρσης) υποψηφιοτήτων. Άλλωστε ουδόλως υπήρχε πρόβλεψη στην ανακοίνωση για την θεώρηση του γνησίου της υπογραφής στις αιτήσεις υποψηφιοτήτων που είχαν σταλεί μέσω FAX και για αυτόν τον λόγο όλες οι υποψηφιότητες έγιναν δεκτές (δίχως θεώρηση του γνησίου της υπογραφής).
Κατόπιν αυτών κανένας λόγος δεν συντρέχει να θεωρηθεί ότι υπάρχει παράλληλη συμμετοχή των δεκαπέντε υποψηφίων μας στον συνδυασμό Ε.Ν.Ι.Α.Ι.Ο. ο οποίος είχε αποσυρθεί με έναν από τους τρόπους που η Επιτροπή σας είχε υποδείξει.
Σε καμία περίπτωση η Εφορευτική Επιτροπή δεν νομιμοποιείται να λειτουργεί αυθαίρετα και κατά το δοκούν, θέτοντας κάθε φορά διαφορετικά κριτήρια κατά την αποδοχή ή απόρριψη συνδυασμών επιδεικνύοντας καταφανώς μεροληψία, προκαλώντας με τις αποφάσεις της ζημιά και στην Ένωσή μας αλλά και προσωπικά σε κάθε έναν από εμάς τους υποψήφιους του συνδυασμού «ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ».
Β) Όπως προκύπτει από τα επισυναπτόμενα στην προσβαλλομένη απόφαση σας έγγραφα οι αιτήσεις που αφορούν στις υποψηφιότητες του συνδυασμού «ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ» έχουν παραληφθεί νόμιμα από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής (και συγκεκριμένα από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Θεόδωρο Βήττα, πρωινές ώρες της 26ης Σεπτεμβρίου, παρουσία και του κ. Θωμά Τσιονάκα και Ευάγγελου Αγγελή) και εμπρόθεσμα όπως προκύπτει άλλωστε από την σχετική επισημείωση του αριθμού πρωτοκόλλου και της ημερομηνίας που υπάρχει σε κάθε ένα από αυτά και ως εκ τούτου καμία αμφισβήτηση δεν μπορεί να υπάρχει ως προς την κατάθεση του συνδυασμού μας.
Σας επισημαίνουμε ότι η αποστολή του email και του FAX αλλά και η κατάθεση φακέλου με τις υποψηφιότητες του συνδυασμού μας έγινε προς επιβεβαίωση μετά την ανακοίνωσή σας η οποία είχε θέσει εκτός υποψηφιοτήτων των συνδυασμό μας ενώ είχε συμπεριλάβει το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ το οποίο ο εκπρόσωπός του είχε αποσύρει. Οι πράξεις και παραλήψεις αυτές καταδεικνύουν προφανή μεροληψία υπέρ των άλλων υποψήφιων συνδυασμών και επιφυλασσόμαστε να καταφύγουμε δικαστικώς για την προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων μας.
Σας επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι η Εφορευτική Επιτροπή δεν δύναται να λειτουργεί χωρίς κανόνες και αυθαίρετα ορίζοντας κατά το δοκούν ως χρόνο λήξης των υποψηφιοτήτων την 07.38 μ.μ. επειδή «έτσι το είπατε» και χρησιμοποιώντας την δικαιολογία αυτή με δόλιο σκοπό να αποκλείσει από την κρίση των μελών του Σωματείου μας τον μεγαλύτερο σε αριθμό υποψηφίων συνδυασμό και υποψηφίους οι οποίοι επί δυο και πλέον συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις λαμβάνουν τις περισσότερες ψήφους προτίμησης και έδρες.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΩΝ
Με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος και αξίωσης τόσο ατομικά όσο και για λογαριασμό των λοιπών συνυποψηφίων του συνδυασμού «ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ» τον οποίο εκπροσωπώ.
ΖΗΤΩ Να γίνει δεκτή η παρούσα ένστασή μου και οι λόγοι της.
-Να ακυρωθεί άλλως μεταρρυθμιστεί η προσβαλλομένη με αριθμό πρωτοκόλλου 50/27-9-2016 Διαπιστωτική Έκθεση Εφορευτικής Επιτροπής με σκοπό όπως γίνει δεκτή ως νόμιμη η εμπρόθεσμη αίτηση υποψηφιότητας του συνδυασμού «ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ» και να περιληφθεί στην ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων για τις αρχαιρεσίες της 14ης Οκτωβρίου 2016.
-Να ενημερωθώ άμεσα για την όποια απόφασή σας.
                                              Πάτρα, 27 Σεπτεμβρίου 2016
                                                        Ο ενιστάμενος