ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Καταγγελία κατά της "Ναυτιλιακής Εταιρείας Καβάλας" από τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ,ΣΤΦΕΝΣΩΝ,ΠΕΕΜΑΓΕΝ,ΠΕΠΡΝ,ΠΑΣ/ΝΑΤ!

ΠΕΜΕΝ   ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ   ΠΕΕΜΑΓΕΝ  ΠΕΠΡΝ   ΠΕΣ/ΝΑΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Καταγγελία

Η «Ναυτιλιακή Εταιρεία Καβάλας» του πλοιοκτήτη Γ.Μητσόπουλου που έχει οδηγήσει  επανειλημμένα στα δικαστήρια τη διοίκηση και μέλη του «Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Ν. Καβάλας», της πορθμειακής γραμμής Καβάλας- Θάσου, καθώς και εργαζόμενους  που συμμετείχαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, προχώρησε προκλητικά σε αγωγή αποζημίωσης κατά 3 μελών της διοίκησης του σωματείου.

Συγκεκριμένα η ναυτιλιακή εταιρεία με την αγωγή που κατάθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας στις 12 Αυγούστου 2016, ζητάει από τα 3 μέλη της διοίκησης το ποσό των 117.814,64 ευρώ, για τη συμμετοχή του ναυτεργατικού σωματείου στην 6 ήμερη απεργία 17/10/2011 έως 22/10/2011.  
Αυτή η μεθόδευση έρχεται να προστεθεί στο πογκρόμ ποινικών διώξεων που έχει εξαπολυθεί ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα, τις δυνάμεις που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της Ε.Ε, που με την τρομοκρατία προωθούν την ανταγωνιστικότητα, οικοδομούν  εργασιακά γκέτο με εργαζόμενους, χωρίς ΣΣΕ και κοινωνικοασφαλιστική προστασία.
Συνδέεται με τις νέες εργασιακές ανατροπές και το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, που επιδιώκουν να επιβάλλουν «σιγή νεκροταφείου» σε κάθε χώρο δουλειάς.
Ο αγώνας των ναυτεργατών, των εργαζομένων, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα θα κριθεί στο δρόμο του αγώνα.
  Οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, το συνδικαλιστικό κίνημα στο σύνολο του πρέπει να καταδικάσει και να απαντήσει σε αυτές τις μεθόδους της βίας, της τρομοκρατίας, σε βάρος των εργαζομένων με οργάνωση – ενότητα – αγώνα, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ - ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ 

31 Αυγούστου 2016