ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Αύξηση ελέγχων από τις λιμενικές αρχές για την ασφάλεια όλων!

http://www.briefingnews.gr- αναδημοσίευση


Το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα δεν αποτελεί εξαίρεση. Κάθε καλοκαίρι στις θάλασσές μας σημειώνονται ατυχήματα, άλλα πιο σοβαρά και άλλα λιγότερο, στα οποία εμπλέκονται ταχύπλοα σκάφη. Στις περισσότερες περιπτώσεις η απροσεξία και η έλλειψη ναυτικής αγωγής από πλευράς των χειριστών είναι οι βασικές αιτίες που οδηγούν σε τραγικά αποτελέσματα.
Αν και οι κατά τόπους λιμενικές αρχές εκδίδουν αποφάσεις με ρυθμιστικά μέτρα κυκλοφορίας και αγκυροβολίας πλωτών, οι χειριστές ταχύπλοων αρκετές φορές δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη εντατικών ελέγχων προκειμένου να προλαμβάνονται και να περιορίζονται οι παράνομες ενέργειες, και να εξασφαλίζεται η ναυσιπλοΐα και κυρίως η ανθρώπινη ζωή.
 
Το λιμεναρχείο Σύμης τους τελευταίους μήνες έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών του νησιού. Τα πληρώματα των περιπολικών σκαφών με αυταπάρνηση και φιλότιμο, παρά τις αντίξοες συνθήκες και δουλεύοντας συχνά εκτός προγραμματισμένου ωραρίου, φροντίζουν για την στήριξη και ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, τη διευκόλυνση των τουριστικών πλοίων και των διακινούμενων περιηγητών, λουόμενων και κατοίκων, στο πλαίσιο πάντα της υφιστάμενης νομοθεσίας, αποτρέποντας φαινόμενα παλαιότερων χρόνων που μπορεί μεν να εξυπηρετούσαν μεμονομένους επιχειρηματίες αλλά όχι το γενικό καλό του νησιού.

Η εφαρμογή της νομιμότητας και της συνθήκης «SCHENGEN» στην περιοχή σίγουρα ξένισε κάποιους που αρχικά δυσκολεύτηκαν να κατανοήσουν ότι μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή εξαιτίας του μεταναστευτικού - προσφυγικού κύματος, και την γεωπολιτική σημασία του νησιού οφείλουμε όλοι να νοιαστούμε για την ασφάλεια του τόπου και της χώρας μας γενικότερα.
Οι υπάλληλοι των λιμενικών και αστυνομικών αρχών των ακριτικών μας νησιών, όχι μόνο φροντίζουν για την αποφυγή δυστυχημάτων ανάλογων με αυτό της Αίγινας, αλλά επιπλέον έχουν αναλάβει το βαρύ έργο του να φυλάττουν Θερμοπύλες και αξίζουν το σεβασμό και τη συνεργασία όλων μας.
Να σημειωθεί, ότι στη σύλληψη ενός 40χρονου Κυβερνήτη προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σύμης.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια καταμέτρησης στο λιμένα Σύμης διαπιστώθηκε, ότι ο ανωτέρω ως Κυβερνήτης του Ε/Γ-Τ/Ρ μετέφερε 19 επιβαίνοντες, αντί του μέγιστου επιτρεπομένου αριθμού των (12), σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης του εν λόγω σκάφους.
Υπεράριθμοι επιβάτες για λόγους ασφαλείας επιβιβάστηκαν σε εταίρο σκάφος προκειμένου επιστρέψουν σε νήσο Ρόδο.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης, ενώ ανωτέρω συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος, κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα.