ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Διαφωνεί η Cosco με το ν/σ για τον ΟΛΠ - Δρίτσας: Είχαμε δικαίωμα να προβούμε σε αυτές τις αλλαγές!

21:33 | 29.06.2016          (πληροφορίες από naftemporiki.gr και stokokkino.gr)

www.left.gr- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Διαφωνία με το νομοσχέδιο για την σύμβαση παραχώρησης του λιμένα Πειραιά εκφράζει η Cosco με επιστολή της προς την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής - Θ. Δρίτσας: Είχαμε δικαίωμα να προβούμε σε αυτές τις αλλαγές


«Το κατατεθέν σχέδιο νόμου δεν είναι μόνο διαφορετικό, αλλά και εντελώς αντίθετο αφενός με βασικούς όρους της συγκεκριμένης συμφωνίας, αφετέρου με τα δεδομένα επί των οποίων βασίστηκε η οικονομική προσφορά της εταιρείας μας για την εξαγορά της ΟΛΠ Α.Ε.», τονίζεται, ενώ κάνει λόγο για «βλάβη που μπορεί να προκαλέσει η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, όπως εισάγεται προς ψήφιση».


«Ζητάμε την αποκατάσταση του κατατεθέντος κυρωτικού νόμου στα συμφωνηθέντα με το Ελληνικό Δημόσιο, με τρόπο που να ανταποκρίνεται πλήρως και απολύτως σε αυτά, χωρίς φυσικά να τα τροποποιεί με οποιοδήποτε τρόπο», καταλήγει η επιστολή του Άγγελου Καρακώστα με την οποία καλεί τους βουλευτές να φροντίσουν «ώστε το Ελληνικό Δημόσιο να τηρήσει απαρέγκλιτα τα όσα μεταξύ μας έχει συμφωνήσει».
Θ. Δρίτσας: Είχαμε δικαίωμα να προβούμε σε αυτές τις αλλαγές

Απάντηση στην επιστολή που έστειλε η Cosco έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Ο Θοδωρής Δρίτσας έκανε λόγο για αλλαγές που είχε δικαίωμα να επιφέρει στον κυρωτικό νόμο. Άφησε, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει αλλαγές στο νομοσχέδιο.
“Καταρχήν ψυχραιμία” συνέστησε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι “δεν μπορεί με μία επιστολή να αναστατώνεται το σύμπαν και να τίθενται ερωτήματα αν απειλείται το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα και αν θα συνεχίσουμε αύριο την διαδικασία”. Ο υπουργός διάβασε τη σύμβαση όπου ο ΟΛΠ αναγνωρίζει ότι ο κυρωτικός νόμος μπορεί να αλλάξει και σημείωσε ότι όντως υπάρχουν διαφορές στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας που έχει η κυβέρνηση.

“Οι αναφορές που στοχοποιούν εμένα, είναι ανούσιες” είπε ο κ. Δρίτσας. ”Δεν είναι σκόπιμο να συζητούμε στη Βουλή σ’ αυτό το επίπεδο ανάμεσα σε ένα υπουργό και σε μία εταιρεία. Μην θυμηθούμε την ταινία του Κούνδουρου «Ο Δράκος» με τον Ηλιόπουλο», πρόσθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι “οι σχέσεις μας με την Κίνα είναι σταθερές και με αναπτυξιακή προοπτική και όλη η κυβέρνηση, όλα τα μέλη της μηδενός εξαιρουμένου, υπηρετεί αυτό τον σχεδιασμό. Όλα τα άλλα είναι δημοσιογραφικά παραπολιτικού χαρακτήρα. Η επιστολή θα ληφθεί και αυτή υπόψη. Η κυβέρνηση θα δει τις αντιρρήσεις και θα προβληματιστεί για πιθανές βελτιώσεις», κατέληξε ο Θ. Δρίτσας.

Την ίδια στιγμή, πηγές του ΤΑΙΠΕΔ χαρακτηρίζουν τις αλλαγές που αναφέρει η COSCO “νομοτεχνικές” που έγιναν και δεν είναι ουσιώδεις, αλλά, όπως τονίζουν, προς αποφυγή παρεξηγήσεων θα αποσαφηνιστούν» στη Βουλή.
(πληροφορίες από naftemporiki.gr και stokokkino.gr)